2011.11.27. 10:00 – Kovács M. Norbert

Vámpírlányok és termékelhelyezés - klipmegosztás

A Neo frontembere furcsa autós kalandba keveredik, az Amber Smith tagokat is felvonultató Spacesh!t komolytalan életképeket mutat be, a horrorhoz vonzódó Black Nail Cabaret vámpíros videót készített. SP új klipjében gondosan dizájnolt érzelmek és bújtatott reklámok is vannak, a Cadaveres nyugtalanító képek között zúz, mint az atom, a Fekete Teve pedig drámai klipet forgatott a november hónaphoz. Eheti klipválogatásunkba egy kivételével csak magyar videókat válogattunk, ez az egy pedig a szájával zenélő Beardyman új videoklipje.


klip sp cadaveres klipmegosztás beardyman fekete teve kovary foreign beggars black nail cabaret spacesh!t2011.11.26. 15:00 – Lángoló Gitárok

Lily Allen végre anya lett

Tegnap megszületett Lily Allen első gyermeke. Az előadói karrierjétől másfél éve visszavonult, 26 éves brit énekesnő korábban már kétszer is várt gyermeket, első alkalommal a Chemical Brothers egyik felétől, Ed Simonstól, másodjára pedig már jelenlegi férjétől, Sam Cooper építési vállalkozótól, ám a terhességek mindkét esetben, négy és hat hónaposan, vetéléssel végződtek. Most pénteken viszont Lily Allen már egy egészséges kislánynak adott életet, akinek a nevét egyelőre nem árulták el. Az énekesnő egyébként idén júniusban házasodott össze Sam Cooperrel, azóta hivatalosan Lily Rose Coopernek hívják.


pop gyerek hír lily allen2011.11.26. 10:25 – edicsek

A kócos Mastodon és a picsanadrág – Furamörcs #2


Mindenki arról beszél manapság, hogy mennyire haldoklik a zeneipar, és a zenekaroknak csak a koncertezés és a merch (póló, sapka, kulcstartó stb.) árusítás marad az egyetlen lehetőség a túlélésre. Ennek ellenére a legtöbbjük leragad a roppant fantáziátlan póló és pulóver vonalon, néhol feltűnik egy hippis textilszatyor vagy néhány kitűző. Mi viszont az ötletes cuccokat gyűjtjük egybe. Mindegy, hogy rusnya, vicces, hordható vagy hordhatatlan, legyen egyedi. Lehet kommentelni, ajánlani is!


rock metál mastodon furamörcs2011.11.25. 18:20 – Lángoló Gitárok

Tüdőgyulladással intenzív osztályon kezelik George Michaelt

A napokban betegségre hivatkozva lemondta több fellépését is George Michael. Az énekes az eredeti tervek szerint hétfő este adott volna koncertet Bécsben, a show-t azonban mindössze két órával a kezdés előtt lefújták a sztár állítólagos légúti panaszai miatt. Mindezek után a héten elmaradt a Wham egykori frontemberének egy strasbourgi és egy londoni koncertje is, valamint törölték hétvégi fellépéseit. A napokban több lap is úgy értesült, hogy az énekest a bécsi AKH kórház intenzív osztályán fekszik tüdőgyulladással, míg az intézmény egy meg nem nevezett orvosa állítólag arról nyilatkozott egy helyi lapnak, hogy George Michaelt komoly szívproblémákkal kardiológusok kezelik.


pop koncert hír betegség george michael2011.11.25. 17:00 – Lángoló Gitárok

Lángoló Gitárok

Boros Gábor
Dankó Gábor (főszerkesztő)
Dankó János
Fekő Ádám
Helmeczi Béla (Gnosis)  
Juhász Edina 
Kirsch András (nausea)
Kovács Attila (nihil_ak)
Kovács M. Norbert (mista)
Magyar Ádám
Prieger Zsolt
Rácz Mihály
Stoff Csaba
Szarvas Árpád

Postacím: 1114 Budapest, Ulászló utca 8.
Email: info@langologitarok.hu
Hirdetés: sales@langologitarok.hu

Adatkezelési tájékoztató

A Lángoló Gitárok blogot 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben a Hangfoglaló Program alprogramján keresztül támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

Lángoló Gitárok Offline

A 2011-ben megjelent nyomtatott Lángoló Gitárok magazin hat számának pdf verzióját innen lehet letölteni.

Szerzői Jog

A oldalon található szövegek, saját készítésű képek, részben vagy egészben történő továbbközlése csak a Lángoló Gitárok szerkesztőjének írásbeli engedélyével lehetséges.


impresszum2011.11.25. 15:30 – Hirdetés

Andro és Sterbinszky nyertek a Ballantine's Music Awardson

A DJ Szövetség, vagyis a Magyar Lemezlovas Egyesület évek óta megrendezi saját DJ-szavazását, ahol a szakmai szervezet tagsága választja meg az adott év legjobb lemezlovasait. Az esemény idei évben a Ballantine's jóvoltából közönségszavazással bővült, és egy nagyszabású díjátadó ünnepséggel, valamint egy zártkörű, exkluzív partyval zárult tegnap este a Szikra Cool Tour House-ban. A legfontosabb kategóriákban Sterbinszky, Andro, valamint Csiszár Jenő kaptak díjat. Emellett a rendezvényen bejelentették a Ballistar zenei versenyt is, aminek keretében egy ismert spanyol lemezlovassal lehet közös zenét készíteni. Bővebb információk és videók a hajtás után.


hír díj csiszár jenő elektronikus andro sterbinszky dj szövetség jeszenszky zsolt compact disco carlos jean2011.11.25. 13:45 – Lángoló Gitárok

Letölthetővé teszi koncertjeit a Red Hot Chili Peppers

rhcp-sajto-2.jpg
Úgy tűnik, az RHCP tagjai felismerték, hogy bár hiába állítottak össze maguknak igen masszív turnénaptárt I'm With You című lemezükhöz (kritikánk itt) az elkövetkező bő másfél évre, az összes rajongójukat még így sem fogják tudni elérni, úgyhogy inkább létrehozták a LiveChiliPeppers.com weboldalt, ahonnan mostantól kezdve elérhetők lesznek a koncertek rögzített változatai. A nemrég elkészült oldalról máris letölthető az éppen Európában turnézó zenekar legutóbbi kilenc koncertje, a jövőben pedig egyre több felvétellel bővül a kínálat, egy-egy koncert nagyjából két-három nappal a rögzítés után kerül majd fel az oldalra. A felvételek jelenleg három különböző formátumban érhetők el (MP3, FLAC és Apple Lossless), amikért formátumtól függően 9,95, valamint 12,95 dollárt kell leszurkolni az online pénztárnál.


letöltés rock koncert red hot chili peppers hír2011.11.25. 10:00 – Lángoló Gitárok

Okostelefonon és pólón adja ki új kislemezét a PASO

Hazánkban korábban eddig nem alkalmazott, rendhagyó módon jelenteti meg legújabb kislemezét a PASO. November 29-étől androidos okostelefonokra letölthető applikáció formájában lesznek elérhetők a No Love in Town című EP számai, majd az app kicsivel később iPhone-ra és iPadre is letölthető lesz. Az alkalmazás három PASO-szám, valamint a zenekar mellékprojektjeként működő PASO's Roots Rockers két dala mellett számos egyéb tartalmat is kínál a felhasználóknak. Rajta keresztül képek, játékok, zenehallgatás és az együttesről szóló információk, hírek mellett egy New Yorkban, kizárólag okostelefonnal forgatott új klip, valamint az egyik dal stúdiómunkálatait megörökítő videó is elérhető lesz. Ez utóbbi azt mutatja be, ahogyan Victor Rice amerikai producer Brazíliában, Sao Paulóban dolgozott a szám keverésén. A New Yorkban forgatott klip az alkalmazás megjelenésével egyidőben, tehát november 29-én itt, a Lángoló Gitárokon debütál a széles nyilvánosság előtt. A tovább-gomb mögött bővebb információk, és ízelítő a kislemez anyagából!


ska hír okostelefon app paso