2011.01.30. 18:47 – maUgly

A nagyra nőtt kislány

Joanna Newsom @ Művészetek Palotája, 2011. 01. 29.

Szombat este a kortárs könnyűzene egyik nagy és örök kívülállója, Joanna Newsom lépett fel ötfős zenekarával a Művészetek Palotájában. A kaliforniai folkénekesnő merészen csillogó cipőben és valamivel szolidabb koktélruhában állt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára, majd foglalt helyet a hárfája közelében. Kísérőzenészei félkör alakzatban ülték őt körbe, akik a közönséggel együtt néma csendben várták, hogy Joanna ujjbegyei végre a húrokba kapaszkodjanak. Ezzel közel egy időben pedig felcsendült a kedves, manószerű hangja is.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

folk pop koncertbeszámoló joanna newsom2011.01.29. 14:00 – mista

Borotvapenge, fürdőkád - klipmegosztás

Múlthéten elmaradt a klipmegosztás, úgyhogy most a legutóbbihoz hasonlóan ismét egy tucatnyi klipet válogattunk az elmúlt időszak terméséből. Pink tiniknek üzen a rossz döntésekről, Zooey Deschanel saját zenekara klipben táncol bájosan, az ördögi Ozzy pedig összehozott egy egész jó koncertklipet. A Memory Tapes szinkronmozgással szórakoztat, Lykke Li mezítláb rohangál a hóban, a Times Of Grace meg készített egy tök felesleges videót. Ezeken kívül ezen a héten is van 5 magyar klip is a listában, amik között akad jó és látványos (Péterfy Bori), valamint rossz (Zorall) és még rosszabb is (Dalriada). Eheti klipmegosztásunkkal pedig még egy kiöregedett mozgóképes technológiát is eltemetünk.


klip klipmegosztás2011.01.28. 15:00 – sixx

Vince Neil, az adócsaló

Ejnyemár, bazdmeg, Vince, hát nem tanulsz te semmiből? A Mötley Crüe énekese, aki ugyebár ittas vezetés miatt már eleve megy sittre (a hülye állatja, amikor Razzle ott halt meg mellette még '84-ben, megígérte, hogy nem vezet bebaszva soha többé), most igen nagy szarba nyúlt - az amerikai adóhivatallal akasztott mellszőrzetet, az meg nem szokott jól elsülni, tessék csak megkérdezni Al Capone szellemét. Egymillióval tartozik, ha nem fizet, nem két hetet fog ülni, mint most, hanem jóval többet.


sitt vince neil2011.01.28. 14:00 – sixx

Heti Accept

Sok volt ez a hét, sajna a napi acceptelés kiesett a fejemből (nem káptalan), de sebaj, most pótoljuk, ráadásul pár egészen friss felvétellel, amik a zenekar január 25-én adott svájci buliján készültek. Az (igencsak fasza) setlist után jönnek a videók.


accept2011.01.28. 13:30 – sixx

Kirk kapitány Sabbath-ot nyomat

William Shatnert, a Star Trek egykori Kirk kapitánya, és a TJ Hooker című kiváló rendőrös sorozat címszereplője mostanában megint énekelget, de nem saját szerzeményeit (ez vélhetően egy jó ötlet), hanem olyan klasszikusokat, mint az Iron Man, vagy a Queen Bohemian Rhapsody-ja, és nem, ez utóbbi sem vicc. Az Iron Man felvételeiről van egy videónk, amit elsősorban a "Zakk Wylde nem is jó gitáros"-tábornak küldök szeretettel.


cover black sabbath zakk2011.01.28. 12:39 – lánggitár

Minden jegy elkelt a ma esti VHK-IHM-koncertre

A címben tulajdonképpen minden benne van, de azért itt is leírjuk, hogy akinek még nincs jegye a ma esti Vágtázó Életerő (VHK)-koncertre, ahol a vendég az Isten Háta Mögött lesz, az el se induljon a Dürer Kert felé, mert már ott sem kap majd belépőt. VHK-ról legutóbb itt közöltünk interjút, az IHM új lemezéről pedig itt monduk el a véleményünket.


program ihm vhk isten háta mögött vágtázó életerő2011.01.28. 09:45 – lánggitár

Oscarra jelölték Trent Reznort

A NIN egykori (?) frontemberének komoly esélye van rá, hogy a filmvilág legrangosabb elismeréseit is begyűjtse zenéjével. A Social Network - Közösségi háló című Facebook alapító Mark Zuckenbergről szóló filmhez írt zenéivel múlt héten a Golden Globe-ot vitte el, ezúttap pedig az Oscar-díjra is jelölve lett. A Social Networknek ebben a kategóriában ezúttal a How to Train Your Dragonnel, az Inceptionnel, a King's SPeechel, és a 127 Hourszel kell megküzdenie a szoborért. Az Atticus Rossal közösen írt soundtrack sikere okán folytatják is a közös munkát, ezért az eredménytől függetlenül biztos, hogy a páros írja a Girl With the Dragon Tattoo film amerikai változatának is ők írják a hanganyagát, ismét David Fincher rendezővel dolgozva.


hírek social network nine inch nails trent reznor