2011.12.25. 17:30 – Lángoló Gitárok

Téli mesék – Ajándék EP a Jazzékieltől


Új lemezzel ajándékozza meg rajongóit illetve az arra fogékonyakat karácsonyra a Jazzékiel. A Téli mesék című, nyolc zenés verset tartalmazó minialbum december 25-től ingyenesen letölthető a zenekar oldaláról, illetve meghallgatható itt a Lángoló Gitárokon. A dalokat rövid idő, mindössze két hét alatt írták és rögzítették otthoni körülmények között, hogy karácsonyra elkészüljenek vele. „Elegendő ötletünk halmozódott fel télre ahhoz, hogy azokat most újakkal kiegészítve egy télies, kellemesen zord köntösbe bújtassuk. Karácsonyi csengőszó, a Jazzékielre jellemző fekete humorral vegyítve.” – írja a harmadik nagylemezére készülő zenekar. A nyolc dalt a hajtás után lehet meghallgatni, élőben pedig legközelebb december 29-én, a Gozsdu Manó Klubban lehet őket elkapni a Napokon és a Haunebu után.


premier jazz pop hiphop hír exkluzív jazzékiel2011.12.25. 12:00 – KirschAndrás

A napkeleti bölcsek befekszenek a betlehemi rehabra – Punkkarácsony

Egy valamirevaló punk évek óta annak reményében pásztázza a karácsonyi tévéműsort, hogy a két balfasz betörő ezúttal elkapja a kis Kevint, és felboncolja egy tapétavágó késsel. Sajnos minden jel arra utal, hogy ez idén is megmarad a vágyálom kategóriában. Mint ahogy az is, hogy valaki propán-bután gázpalackkal veri agyon azon zenei szerkesztőket, akik jóvoltából bőrlégzéses r&b-ribancok hajlítgatják három órán át azt, hogy "christmas". Pedig a közhiedelemmel ellentétben léteznek tisztességes karácsonyi dalok is, amelyek a punk műfaj és az ünnep szellemiségével egyaránt kompatibilisek.


punk ünnep the ramones karácsony bad religion toy dolls klip prosectura fear2011.12.25. 10:00 – Lángoló Gitárok

Stuck On Fuckin' You – Lady Gaga karácsonyi meglepetése

Dobgépes, bluesos karácsonyi meglepetést adott ki Lady Gaga magyar idő szerint szombatra virradóra a Stuck On Fuckin' You című dal képében. A számot egy minnesotai koncert után vették fel egy lendülettel a turnébuszban, ahol Gaga énekelt, Fernando Garibay gitározott, Paul Blair pedig a dobgépet kezelte. Ez lett az eredménye a spontán örömködésnek:


pop hír blues lady gaga2011.12.24. 16:00 – Lángoló Gitárok

Pont középre – Itt az új Superbutt-klip (+ egy interjú)


A hazai rajongók számára kvázi duplalemezzel jött ki a Superbutt pár hónapja Music For Animals címmel, igaz a második CD inkább egy különleges EP a rajta található négy magyar nyelvű dallal, és a három feldolgozással. Ennek az anyagnak a nyitója a Pont középre, amire a zenekar klipet is forgatott Jeli András, Lukács Dávid és Bertalan Viktória segítségével. Ezt lehet most itt megnézni a Lángoló Gitárokon, és hogy így karácsonyra adjunk valami pluszt Vörös András énekes Grinch-jelemzén kívül is, itt a zenekarral készült interjúnk a nyomtatott Lángoló ötödik számából.


interjú premier rock metál hír exkluzív klip superbutt2011.12.24. 14:00 – Lángoló Gitárok

Exkluzív dallal karácsonyozik a Beach Boys

2012 egyértelműen a még élő eredeti tagokkal újra összeálló, koncertező, lemezt készítő Beach Boysról fog szólni olyannyira, hogy már Magyarországon is facebookos mozgalom indult annak érdekében, hogy hívják el őket a Szigetre. A zenekar persze tudatosan készül erre már régóta, így mióta nemrég kiadták a The Smile Sessions anyagukat, folyamatosan adagolják a híreket az ötvenéves surf pop csapatról. Most épp Brian Wilson tette közzé a Beach Boys honlapján az a Little Saint Nick című karácsonyi daluk eredeti, 1963-as verzióját egy olyan üzenet kíséretében, hogy ő is és a csapat többi tagja is már alig várja, hogy jövőre a közönséggel együtt ünnepelje a Beach Boys fél évszázados jubileumát. A Little Saint Nick egy másfajta keverése egyébként 1964-ben megjelent a csapat The Beach Boys' Christmas Album című nagylemezen is, de az eredeti változat újrakiadására az 1988-as CD verzióig várni kellett. A dalt akár itt is meg lehet hallgatni:


pop rock hír the beach boys2011.12.24. 11:00 – gihi

Indokolt káosz – Esti Kornél-interjú


Itt a Lángoló Gitárokon már bemutattunk két dalt az Esti Kornél új lemezéről, a Boldogság, te kurváról. Az albumot december 26-án elsőként az A38 Hajón mutatja majd be élőben a zenekar. Ezért ültünk le a zenekar három tagjával, Lázár Domokos és Veres Imre gitárosokkal valamint Nagy István énekessel, hogy meséljenek a lemezkészítésről, dalszerzésről és arról, milyen öt éve folyamatosan szemtelenül fiatal zenekarnak lenni, pedig időközben teljesen felnőttek. Amúgy aki lemaradt volna a dalokról, amik folyamatosan kerültek fel a zenekar Youtube csatornájára, azoknak lejátsszuk (egy híján) az összeset az interjú végén.


interjú pop rock esti kornél2011.12.23. 23:05 – [MTI]

Hazamehetett George Michael


Többheti kórházi kezelés után, pénteken hazatért londoni otthonába George Michael, aki saját szavai szerint épphogy túlélte súlyos betegségét. A 48 éves énekes világsztárt november 21-én szállották be egy bécsi kórházba tüdőgyulladással, és hírek szerint egy ideig válságos állapotban volt.


pop hír george michael2011.12.23. 17:00 – Lángoló Gitárok

Kecskeáldozat karácsonyra – The DJ Producer és Gancher & Ruin a Dürerben

Létrehozói szerint O.M.E.N. azzal a céllal született meg, hogy egy helyre terelje a keményebb elektronikus zenék kedvelőit, legyen szó drum & bass-, hardcore-, breakcore- vagy hard techno-rajongókról, hiszen mára a stílusok közötti átjárhatóság több mint megoldott, és ahelyett, hogy mindegyik tábor külön-külön próbálna meg a magyar undergroundban boldogulni, az elgondolásuk az, hogy lehetne ezt akár együtt, közös erővel is csinálni. Ennek eredményeként ma este, december 23-án a Dürer kertben rendezik meg az első O.M.E.N. partyt, ahol fellép a brit The DJ Producer és az orosz Gancher & Ruin is, hazai részről Mercenary, Migu, Okami és Savage játszanak. Bővebb információkért az O.M.E.N. Facebook-oldalát és az esemény konkrét lapját érdemes felkeresni, valamint a lapozás után lehet még olvasni egy keveset.


ajánló hardcore hír elektronikus techno breakcore drum & bass o.m.e.n. the dj producer gancher & ruin