2011.02.13. 16:05 – lánggitár

Helyettesítő gitáros lehet Budapesten a Slayerben

Egyelőre bizonytalan, ki játszik a Slayerben az elkövetkezendő koncerteken (így a budapestin is), ugyanis Jeff Hanneman gitáros múlt hónap végén kórházba került egy súlyos fertőzés miatt, és nem tudni, meddig tart a kezelése. A zenekar nem akarja megismételni a múlt évet, amikor Tom Araya énekes-basszusgitáros hátproblémái miatt kellett elhalasztani a komplett turnét, így egy helyettesítő gitárost keresnek Hanneman helyére. A zenészt a jobb karján támadta meg egy húsevő baktérium, ami valószínűleg pókcsípéssel került a szervezetébe, de az orvosok nem tudják pontosan beazonosítani a kórokozót. Ennek ellenére Hanneman már otthon gyógyul, és teljes felépülést jósolnak neki. Kerry King gitáros nemrég azt nyilatkozta, hogy a Slayer elképzelhetetlen az elől álló három ember nélkül, de most nem akarnak a rajongóknak újabb csalódást okozni. A zenekar a Megadeth-szel lép majd fel április 8-án a Papp László Sportarénában.


rock metál hír slayer2011.02.13. 14:00 – mista

Random poszt: Akusztikus La Roux

Az alábbi két videó (a lapozás után) pár hete került fel az eddigiekhez képest jelenleg éppen valami nagyon máson dolgozó La Roux zenekar VEVO-csatornájára. Az ilyen jellegű felvételek azok, amik kapcsán sokan arról szoktak értekezni, hogy bár eddig nem szerették az XY előadót/zenekart, de amióta hallották, hogy tényleg tud énekelni/zenélni, azóta bezzeg mennyire. Persze, ilyesmit nyilván csak zeneileg nagyon fogalmatlan emberek mondanak, és ez a két akusztikus verzió természetesen ahhoz is édeskevés, hogy bármiféle következtetést próbáljunk levonni a La Roux zenei jövőjét illetően, viszont egyszerűen tök jól hangzanak, úgyhogy kellemes vasárnap délutánt, tessék meghallgatni őket!


pop klip la roux random poszt2011.02.13. 10:00 – mista

Bundás csajok és egy felhergelt nagypapa - klipmegosztás

A zaklatott Kills tagjai fizetés nélkül távoznak egy útszéli étteremből, a kanadai New Pornographers zenéjével meghódítja az egész világot, a szupergrupp Hellyeah-t hologram-emberek veszik körül, de még így is halálosan unalmas. Még szerencse, hogy a Cloud Nothings klipjében verekedő nagypapa ezzel szemben baromi szórakoztató és humoros. Mindezek mellett eheti válogatásunkban két magyar videoklipet mutatunk be, az egyik fekete-fehér és sok benne a vizuális trükk (Ivan & The Parazol), a másikban pedig egy angyal mellett még szex is van (Real Lies). Sőt, a múlt heti szőrös lányok után ezen a héten is vannak itt bundás csajok (Vivian Girls), egyelőre mégsem kell komolyabban tartanunk az epilátor divatjának hanyatlásától. Nézzük!


klip klipmegosztás2011.02.12. 15:00 – Kálmán Alida

Élt 33 évet

Hobo Blues Band-búcsúkoncert @ 2011.02.11.


Amikor a Hobo Blues Band tagjai utolsó előtti koncertjükön meghajoltak, és lementek a színpadról, Póka Egon még odaszólt a közönségnek: „Gyertek el holnap is! Mi mindennap itt játszunk!” És bár ez tényleg vicces volt, valahogy senki nem nevetett. A közönség csendben és üvöltve (igen, így egyszerre) nézte, ahogy lassan kihunytak a színpadon a fények. És még akkor sem mozdult, amikor a háttérvetítésen az elején fityiszt mutató nagy kéz kiszabadította a hüvelykujját, utoljára még integetett, majd visszahúzódott a vörös függöny mögé. Az előadásnak vége. A Bohóc és barátai elbúcsúztak. És bár a koncert hibátlan volt, mindenki lehajtott fejjel, maximum tűnődő mosollyal az arcán indult a kijárat felé. Nemcsak egy együttest temettünk, hanem egy korszakot, és sokan az ifjúságukat is.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,4/5)

rock blues koncertbeszámoló hobo blues band2011.02.11. 19:40 – lánggitár

Megjelent Lady Gaga vadonatúj dala!

Mint az már régóta tudható, idén érkezik az elmúlt évek alatt mára megkerülhetetlen popikonná váló Lady Gaga második nagylemeze, ennek felvezetéseként pedig a mai napon megjelent az énekesnő legújabb, Born This Way című száma (a lapozás után meghallgatható). A május 23-án a boltokba kerülő új album címadó felvételét, annak nagyszerűségéről áradozva először ma hajnalban posztolta blogjára Perez Hilton, híresen meleg sztárblogger (akit legutóbb Rihanna új klipjében láthattunk pórázon vezetett kutyaként parádézni). Mindez nyilván nem véletlen: Gaga a megjelenés előtt többször nyilatkozta, hogy egy új meleghimnusznak szánja a dalt.


pop hír lady gaga born this way2011.02.11. 14:17 – lánggitár

Ismét sztárproducerrel dolgozik a Moog

A magyar zenekartól már nem szokatlan, hogy a tengerentúlon próbál érvényesülni, de most minden eddiginél nagyobb nevet sikerült közös munkára bírniuk: a harmadik lemez producere az a Ken Scott lesz, aki többek közt David Bowie '70-es évekbeli klasszikusain dolgozott (igen, a Ziggy Starduston is), de például a Beatles White Albuma is ott van a referenciái között, ahogy a Duran Duran, Beck, vagy a Pink Floyd egyes lemezei is. "Amint Ken Scott igent mondott nekünk, azonnal tudtuk, hogy megvan a harmadik Moog album producere. A zenekarnak hangzásban és művészileg is előbbre kell lépnie, és úgy gondolom, hogy Ken Scott ki tudja hozni majd a legjobbat a Moog-ból. Manapság nem sok olyan producer van, aki a legendás Abbey Roadon tanulta a szakma csinját-binját és olyan sztárokkal dolgozott, mint David Bowie, Elton John, Lou Reed vagy a Beatles. Óriási várakozással tekintek jómagam is a márciusi munka elé." - mondta a zenekar amerikai kiadójának vezetője, Art Bourasseau. A Moog az egész márciust Seattle-ben tervezi tölteni, hogy felvegyék azt a tíz dalt, ami végül a harmadik lemez anyagát teszi majd ki.


indie hír the moog2011.02.11. 11:41 – Hirdetés

Párizsi kitérővel Londonból a világ felé

Mindig azt hallani, hogy nehéz a londoni klubkoncert-körforgásba bekerülni, és talán még nehezebb az onnan való kitörés egy-egy friss zenekar számára. Március 5-én este két olyan együttes látogat el a Trafóba, akik az elmúlt pár évben kinőtték ezt a telített színteret, és párizsi kiadókon keresztül próbálkoznak a nemzetközi áttöréssel.


indie pop hír elektro we have band is tropical2011.02.11. 10:13 – lánggitár

Magyarokat szerződtetett Fatboy Slim

Norman Cook, azaz Fatboy Slim Southern Fried névre hallgató kiadójának neve sok elektronikus zenében otthon lévő embernek ismerős, azonban mostanra egyéni érdekek miatt is fontos lett a cég: a kiadó ugyenis felfigyelt a nálunk már jól ismert Slap In The Bass duóra. Nemrég már meg is jelentették Kristóf és Gergő remixét, amit a You’ll Always Find Me In The Kitchen At Parties című Man Like Me-dalhoz készítettek. Az eredetileg 1980-ban készült szám annyira tetszett a kiadónak, hogy egy egész EP-t is csináltatnak a srácokkal, ez várhatóan márciusban meg is jelenik. A Slap In The Bass így olyan nevekkel szerepelhet egy portfólióban, mint Armand Van Helden, vagy a Crookers, dalaikat pedig már így is több komoly DJ játsza rendszeresen. A sikert jelentő remixet a tovább után meg is hallgathatjátok.


hír fatboy slim electro slap in the bass2011.02.11. 08:39 – lánggitár

Smithst dolgozott fel a Dum Dum Girls

A tavalyi I Will Be lemezével maga körében szép sikereket elér Dum Dum Girls február 28-án új négy dalos EP-vel jelentkezik. A He Gets My High dalait a Raveonettesből ismert Sune Rose Wagnerrel, és az '60-as évek több dalát is jegyző, mellesleg a Sire Records társalapítójaként is ismert Richard Gottehrerrel rögzítették. Ami még érdekesebb, hogy a lánynégyes feldolgoztza a Smiths egyik legemblematikusabb dalát, a There Is A Light That Never Goes Outot is, és ez vélhetően nagy csemege a Smiths, és a Dum Dum Girls rajongótáborának is. A legjobb az egészben az, hogy a klikk után már itt is megfülelhető, mit kezd egy lo-fi lánycsapat Morrisseyékkel.


indie the smiths hír dum dum girls