2011.02.27. 09:35 – lánggitár

Újabb betegség a Slayerben


Csak egy koncertet tudott adni a Slayer abban a különleges felállásban, ami Jeff Hanneman gitáros baktériumos fertőzése miatt kellett összehozni minimum a zenekar ausztrál turnéjára. A zenekar szombaton Brisbane-ben játszott a helyettesítő Gary Holt Exodus-gitárossal (rossz minőségű videó alább), a fellépés után viszont Tom Araya énekest kórházba kellett szállítani, ahol bent is tartották egész éjszakára, majd le is mondták a vasárnapi sydneyi Soundwave fesztivált. Egyelőre nem tudni mi történt a metálzenekar frontemberével. Tavaly tavasszal azért halasztottak egy komplett turnét, mert Arayának komoly hátproblémái voltak, de nem biztos, hogy ez most összefüggésben van azzal az esettel. A Slayer a tervek szerint április nyolcadikán lép fel Budapesten.


metál hír slayer2011.02.26. 09:27 – DankóG

Random poszt: Így vette át a Ramones a Grammy-díjat

Február 13-án, egy nappal a Grammyk átadása előtt kapta meg életműdíját a Ramones. Az alábbi videón sorrendben Linda Cummings, Johnny Ramone gitáros özvegye, John Cafiero, az Osaka Popstar énekese, (Dee Dee Ramone basszusgitáros részéről), Mickey Leigh, Joey Ramone énekes testvére valamint Richie Ramone dobos vette át az elismerést. A Ramones eredeti négyeséből már csak Tommy Ramone dobos él, ő is ott volt a díjátadón, de a színpadra nem ment fel.

 


punk ramones grammy random poszt2011.02.25. 11:01 – lánggitár

Közösen dolgozik a Depeche Mode két alapítótagja

Az 1980-ban a Depeche Mode alapításában részt vett Vince Clarke, és Martin Gore közös lemezt terveznek kiadni, állítólag techno/dance stílusban, és az idén 50 éves Clarke Twitterje szerint már csaknem teljesen elkészültek az anyaggal. A billentyűs Clarke az első, Speak and Spell lemez után lépett ki a Mode-ból, hogy aztán később a Yazooval, és az épp szintén új lemezt tervező Erasure-rel érjen el sikereket, Gore pedig ugyebár a Depeche Mode-ban maradt, hogy aztán legendává váljon. Clarke amúgy sem távolodott el eredeti zenekarától, az áprilisban megjelenő Depeche Mode-remixlemezen például az ő egyik munkája is szerepelni fog.


pop hír depeche mode vince clarke martin gore erasue2011.02.25. 07:46 – lánggitár

Lady Gaga a melegek jogaiért gyűjt

Lady Gagát eddig is összekötötték a melegekkel, most viszont már tényleg szószólója lett a homoszexuálisok ügyének. A Born This Way című friss kislemezét egyenesen meleghimnusznak titulálta, most pedig ugyanezt a dalt kizárólag a Target üzletláncon keresztül árulják majd limitált kislemezen, a befolyt pénzt pedig a melegek jogaiért való küzdelemért ajánlják fel. Gaga már ostorozta a Targetet, hogy melegellenes politikusokat támogatott, de az üzletlánc most ezzel a közös akcióval korrigál.


pop hír lady gaga2011.02.24. 22:10 – lánggitár

Brains-lemezbemutató a Gödörben

Februárban jelenik meg a Brains ötödik lemeze, és ehhez természetesen nagykoncert is dukál. Az MR2-n már jó ideje hallható Ladies Obsession alapján sem terveznek bármit változtatni a drum&bass-, dub-, reggae- és dancehall-elemekkel erősen terhelt útról. Ha ez igaz, akkor sok újdonságra ne számítsunk, viszont helyette nyugodtan számíthatunk egy minden porcikát átmozgató bulira, rengeteg törtütemre és sok bpm-re. A szentendrei társaságot nem véletlenül tartják az ország egyik legmegbízhatóbb koncertzenekarának, hiszen helyszíntől és nézőszámtól függetlenül tolják ugyanolyan lelkesen a produkciót. A nézőszámmal ezúttal nem lehet probléma, vélhetőleg jelen lesz az ország afrikaizászló-mintázatú melegítőfelsőt birtokló rasztáinak a komoly százaléka, amihez a Gödör épp megfelelően biztosíthatja a hangulatot. Már csak az időpont kell: február 25, péntek.
 


pop rock program brains drumandbass2011.02.24. 11:50 – lánggitár

A Pulp is megy Újvidékre

A mi Balaton Soundunkal egy időben rendezett újvidéki Exitre újabb veretes nevet sikerült leszervezni, mivel a szólóban is sikeres Jarvis Cocker vezette Pulp is csatlakozik a fellépőkhöz. A britpop alapzenekar még novemberben jelentette be, hogy a legklasszikusabb felállásban zavar le pár koncertet, de eddig csak a barcelonai Primavera Sound, és a londoni Wirelesses fellépésük volt biztos. A pétervári erődben tartott fesztivál így tényleg minden tekintetben veretes listát tud felmutatni, hiszen korábban már előkerült az Arcade Fire, a Grinderman, és a nálunk is fellépő Portishead, és Underworld neve, kiegészítve olyan csemegékkel, mint például a Beirut.


indie pop fesztivál hír pulp exit 20112011.02.24. 08:09 – lánggitár

Szivárog az új Foo Fighters


Április 12-én jelenik meg az új Foo Fighters-lemez Wasting Light címmel, amiről már egy dalt, a White Limót be is mutatták egy bohóckodós klip kíséretében, most pedig itt a Rope, ami elvileg a második szám lesz az albumon. Most nincs hozzá videó, úgyhogy a klikk után csak magát a dalt lehet meghallgatni (azért mi beraktuk az White Limót is, hátha valaki lemaradt róla).


rock hír foo fighters2011.02.23. 20:37 – lánggitár

Meghalt Phil Vane, az Extreme Noise Terror énekese

Február 17-én holtan találták Phil Vane-t, az Extreme Noise Terror egyik énekesét. Egy ideig csak pletykáltak Vane haláláról, ma viszont már a zenekar is megerősítette a hírt. Az okokról egyelőre nincs több információ, valószínűleg álmában érte a halál a 46 éves frontembert. "A pletykák igazak. Sajnálattal jelentjük be, hogy Phil nemrég eltávozott közülünk. A zenekar hamarosan kiad egy hosszabb közleményt, de most szükségünk van egy kis időre, hogy feldolgozzuk a szörnyű veszteséget." - írja az Extreme Noise Terror saját honlapján. Phil Vane alapítótagja volt a nyolcvanas évek közepén alakult ENT-nak, és kisebb nagyobb megszakításokkal a mai napig velük zenélt. Az angol zenekart a grindcore (illetve crust punk) műfaj egyik legnagyobb hatású zenekaraként tartják számon a mai napig a Napalm Death-szel együtt (tagságilag is több összefonódás volt a két csapat között). Nagylemezük utoljára 2008-ban jelent meg Law of Retaliation címmel, idén tavaszra pedig már le volt kötve számos koncertjük.


punk hír gyász crust grindcore extreme noise terror