2011.03.05. 14:30 – mista

Rihanna mellei - klipmegosztás (18+)

A magyar Conan's First Date tagjaival mindenféle kegyetlen, brutális dolog történik, a Walkmen szakadó hóban botorkál New Yorkban, Caribou sejtelmes klipjében rákokkal játszadozik. A Ladytron tagjai egy nyirkos pincében tekergetik a potmétereket, közben egy furcsa tojással furcsa dolgok történnek. A Sixx:A.M. Nikki Sixx saját készítésű fotóiból csinált videoklipet, a hosszú idő után új dallal jelentkező Strokes pedig egy díszes színházban zenél. Hiába is tagadnánk, eheti válogatásunk klipjei messze vannak az izgalmastól, ráadásul Kanye West új klipjében valaki bekapcsolva felejtette a stroboszkópot. Cserébe viszont legalább lehet nézegetni Rihanna szinte fedetlen kebleit. Ez is valami.


ladytron the strokes klip kanye west rihanna caribou sixx am kid cudi klipmegosztás the walkmen conans first date2011.03.05. 09:42 – lánggitár

A Pogues majdnem Magyarországon

Július 16-án rendezik meg Wiesenben a Forestglade fesztivált, amire már bejelentették az Airbourne-t és a Bush-t, de a legnagyobb név kétségkívül az ír Pogues. Az 1982-ben, Shane MacGowan énekessel alakult kocsmapunk zenekar ritkán téved erre, így mindenképpen esemény a fellépésük, még így, az osztrák-magyar határ közelében is. Pláne úgy, hogy a zenekar most jelentette be, hogy abbahagyja a turnézást, ami nem jelenti azt, hogy végleg befejezik, de csak egy-egy koncert erejéig állnak majd össze a jövőben. A visszavonulás oka természetesen MacGowan (képünkön), akinek kiszámíthatatlan viselkedése miatt nem tudnak annyit kérni a nyolctagú csapat fellépéséért, amennyi az rentábilis lenne. A másik alapító-énekes, Spider Stacy szerint nem tudják soha garantálni a közönségnek, hogy egy teljes értékű koncertet lát majd. Ezt egyébként jelen sorok írója is megtapasztalta az 1998-as szigetes Shane MacGowan And The Popes-koncerten, amikor az énekes lényegében állni sem tudott a színpadon, annyira részeg volt, még a cigit is úgy cserélték a kezében, hogy ő azt észre sem vette (meg a városi legenda szerint a színpad mögött hányt, miközben a zenekara zavartalanul folytatta a játékot).


folk punk rock hír pogues2011.03.04. 19:38 – motorik erik

Új Arctic Monkeys-dal és -klip


Az angol zenekar jelenleg új lemezét készíti James Ford producerrel, ezért is meglepő némileg, hogy derült égből villámcsapásként megjelent egy új dal a csapat hivatalos oldalán, amelyet alább meg is lehet hallgatni illetve nézni, ugyanis videó is van hozzá. Elöljáróban annyit, hogy azok az Arctic Monkeys-rajongók, akik az újabb When The Sun Goes Down-t várják, valószínűleg csalódni fognak, de igazából az sem tiszta, hogy ez most az új lemezhez tartozik-e vagy sem.


indie arctic monkeys rock2011.03.04. 16:13 – lánggitár

Ulver a Fekete Zajon


Idén harmadszor rendezik meg a Mátrában található Sástón a Fekete Zaj fesztivált. Az augusztus 4-6-ig tartó rendezvényre ma jelentették be az első fellépőket, amik közül a legnagyobb név a norvég Ulver. A természetközeli black metalból indult, mára viszont már a drone-tól a triphopig mindent bejáró zenekarnak idén jelenik meg az új, poposra ígért nagylemeze, úgyhogy valószínűleg lemezbemutatót látunk majd a Mátra Kempingben Gyöngyös fölött. Rajtuk kívül külföldről egyelőre csak az angol Leafblade érkezik (Danny Cavanagh Anathema-gitárossal), a magyarokat pedig olyanok képviselik, mint a Nadir, a Pozvakowski, a Képzelt Város, a Watch My Dying stb.


fesztivál ulver fekete zaj2011.03.04. 15:00 – Kovács M. Norbert

Játszótér felnőtteknek

WIN WIN - WIN WIN
(Vice Music)

Van az úgy, hogy valaki azt gondolja, annyira sok kreativitás szorult belé, hogy azt muszáj a lehető legtöbb csatornán kiadnia magából. Alex Epton egy ilyen ember lehet. A hiphopot elektronikával keverő Spank Rock nevű formáció zenei agya XXXChange néven remixerként is ismert, de az elmúlt években producerként besegített a Kills, Amanda Blank, Kid Sister, és Kele Okereke albumain is. Most pedig úgy gondolta, hogy bár jelenleg éppen készül az együttese második, Suck My Racist Dick című albuma, belefér még neki egy újabb formáció, a Win Win létrehozása is. Ezt egyébként akár a Spank Rock mellékzenekarának is nevezhetnénk, hiszen Epton és egy Ghostdad nevű videoművész mellett a formáció tagja még a Spank Rock DJ-je, Chris Devlin is. Ők rakták össze a Win Win 14 számból álló, háromnegyed órás bemutatkozó anyagát, amin elsősorban a táncparkettre szánt elektronikát keverik az indie poppal, néhány figyelemreméltó vendégénekes közreműködésével. Mindez persze 2011-ben a legkevésbé sem garancia arra, hogy bármi újszerűt, vagy igazán izgalmasat kapjunk egy lemeztől, sőt, az sem megy messzire, aki mostanában már inkább vonakodik az ilyesmitől, tartva attól, hogy csupán egy régóta jelenlévő trend újabb, középszerű, unalmas termékével lesz kénytelen szembesülni.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (0/5)

lemezkritika win win2011.03.04. 13:56 – [MTI]

Ismét Budapesten Steve Lukather, a Toto gitárosa


Ismét Budapesten lép fel a legendás Toto együttes szólógitárosa és énekese, Steve Lukather, aki saját zenekarával szombaton az A38-on játszik. A gitáros tavaly megjelent új albumát, az All's Well That Ends Well-t bemutató turnéja kapcsán érkezik Magyarországra a Steve Lukather Banddel a LiveSound szervezésében. A zenész legutóbb két évvel ezelőtt járt a fővárosban, akkor a 2008-ban kiadott Ever Changing Times című lemezhez kötődő koncertsorozat részeként.


koncert lukather2011.03.04. 12:39 – [MTI]

Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa Budapestre jön


Az idén 71 éves dobos-énekes és csapata európai turnéja keretében lép fel a magyar fővárosban. Ringo Starr a második, aki a Beatles tagjai közül Budapesten zenél: Paul McCartney 2003. május 15-én szintén az Arénában koncertezett csaknem 13 ezer néző előtt. Mint ismert, a legendás liverpooli zenekar másik két tagja, John Lennon és George Harrison már nem él.


koncert the beatles ringo starr2011.03.03. 15:44 – gihi

Stoner vagy akármi – Rakéta-interjú


Alig egy évvel ezelőtt szinte a semmiből bukkant fel a Rakéta zenekar és hozta ki első videóját. Azóta megmutatták már magukat a Gödörben és a Corvintetőn is, most pénteken pedig a Mappa Klubban lépnek fel a Hó Márton és a Jégkorszak és a Peacetones társaságában. Sperling Andor gitárossal, Mészáros Dániel basszusgitárossal és dobosukkal, Veres Ferenccel beszélgettünk a stoner-pop gyönyörűségeiről, és arról, hogyan kell a semmiből elkészíteni 2010 egyik legjobb klipjét.


interjú pop rock rakéta stoner