2012.01.19. 08:00 – Lángoló Gitárok

Idén újra összeáll az eredeti Happy Mondays?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha minden igaz, idén újra eredeti felállásában áll össze a Happy Mondays, nyárra pedig már turnét is terveznek. A hírt persze óvatosan kell kezelni, hiszen az elmúlt években többször is keringtek már hasonló pletykák, az együttes frontemberének, Shaun Rydernek rendszeres szórakozása, hogy időnként nyilatkozik ilyesmit, eddig azonban a legtöbb alapító tag elzárkózott a dologtól. Többek között Ryder testvére, Paul is azt nyilatkozta még 2004-ben, amikor a frontember szinte az összes korábbi tag nélkül szervezte újra a zenekart, hogy esze ágában sincs megint a Happy Mondaysben zenélni. Shaun Ryder egyébként nem szokott titkot csinálni belőle, hogy olyankor próbálja újraszervezni egykori együttesét, amikor elfogy a pénze, tavaly pedig azt is megjósolta, hogy hasonló okokból az idei évre össze fog állni a Stone Roses is.

Lehet valami abban, hogy Shaun Rydernek elfogyott a pénze, hiszen nemrég jelent meg önéletrajzi kötete is, ami főleg azzal keltett feltűnést, hogy a drogügyeiről híres zenész úgy írta meg, hogy közben bevallottan semmire sem emlékszik az 1990 és 2006 között eltelt időből (zenei karrierje jelentős részéből), úgyhogy emlékeit újságcikkekből és a haverok sztorijaiból építette újra.

Most pedig több brit lap is arról számolt be, hogy idén tényleg újra összeáll a kultikus manchesteri zenekar, a Happy Mondays eredeti felállása, és már koncerteket is terveznek a nyári brit fesztiválokra, konkrét időpontok azonban egyelőre – naná! – még nincsenek.

Ryder tavaly a The Sunnak nyilatkozva már beszélt arról, hogy újra összehozná a régi csapatot, állítólag beszélt is az alapító tagokkal, arról azonban nem volt hajlandó részleteket elárulni, hogy ki hogyan állt az ötlethez, ráadásul december elején az együttes képviselője az NME-nek úgy nyilatkozott, nincsenek tervek 2012-re.

A Happy Mondays a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legfontosabb manchesteri zenekara volt, a hedonizmusáról, drogokkal, rave-kultúrával való közeli kapcsolatáról elhíresült Madchester mozgalom elsőszámú együttese. Eddig összesen öt nagylemezük jelent meg, köztük az 1990-ben kiadott, Paul Oakenfold produceri közreműködésével készült Pills 'n' Thrills and Bellyaches. Az együttesnek 1992 óta mindössze egyetlen lemeze jelent meg, 2007 nyarán, Uncle Dysfunktional címmel, ez azonban már jelentősen kicserélt tagsággal készült, az alapító tagok jelentős része nélkül.


pop rock hír elektronikus paul oakenfold madchester happy mondays shaun ryder



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása