2012.01.24. 10:00 – Lángoló Gitárok

Swizz Beatz, a felkapott hiphop-producer, Alicia Keys férje is érintett a Megaupload-ügyben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lassan egy hete pattant ki a Megaupload-ügy, aminek kapcsán az ismert és népszerű fájlcserélő oldalt leállították az amerikai hatóságok és őrizetbe vették a cég fontosabb tisztségviselőit. Ezzel kapcsolatban most sok mindenről cikkez a nemzetközi sajtó, a zenei lapok többek között arról, nagy az esélye, hogy hamarosan az ismert hiphop-producert, Swizz Beatzet, Alicia Keys férjét is kihallgatják az ügyben. Egyelőre valószínűleg tanúként, és akkor még örülhet. A hírek szerint ugyanis ő is fel volt tűntetve a cég papírjaiban, valamint a megaupload.com oldalon mint a vezérigazgató.

A Megaupload ügyvédje szerint Swizz Beatznek semmi szerepe nem volt a cégben, egyes bennfentesek viszont úgy nyilatkoztak lapoknak, hogy éppen most tárgyalt egy komolyabb pozícióról, megint mások szerint azt már el is fogadta és alá is írta a papírokat.

Bárhogy is van, a hiphop-körökben nagyon felkapottnak számító producer egyik nagy szerencséje az lehet, hogy nem volt részesedése a világ legnagyobb fájlcserélő oldalát működtető cégben, így meg van az esélye, hogy kimarad azok közül, akik ellen komolyabb eljárás indul. Minden esetre lapértesülések szerint a férfi már szerződtetett is egy hasonló ügyekre specializálódott ügyvédet, úgyhogy nyilvánvalóan számít rá, hogy tanúból akár gyanúsítottá is válhat.

Az FBI a múlt csütörtökön állította le Megauploadot és vette őrizetbe az azt üzemeltető cég első embereit. A hatóságok szerint az oldalon közzétett, megosztott tartalmak (szoftverek, filmek, zenék stb.) legnagyobb része jogsértő volt, amik megközelítőleg összesen ötszázmillió dolláros kárt okoztak azok jogtulajdonosainak. Ha a majdani perben a bíróság bűnösnek találja a Megaupload vezetőit, azok akár több évtizedes börtönbüntetésre is számíthatnak.

Swizz Beatznek eddig egy szerzői albuma jelent meg, amit egyébként saját maga töltött fel a Megauploadra, producerként viszont az elmúlt másfél évtizedben az amerikai mainstream hiphop és r&b legnagyobb sztárjaival dolgozott együtt. Így többek között Jay-Z, Kanye West, Snoop Dogg, Lil Wayne, Busta Rhymes, Chris Brown, Ice Cube, Ludacris, DMX, T.I., Beyoncé, Mary J. Blige, Lil’ Kim, Foxy Brown, vagy saját felesége, Alicia Keys is megfordult a kezei között a stúdióban, de dolgozott többek között a Limp Bizkittel és Gwen Stefanival is, és akkor még távolról sem soroltunk fel mindenkit. Második szerzői nagylemeze a tervek szerint idén jelenik meg, vagy ha rács mögé kerül, akkor ki tudja.

A Megaupload fájlcserélő oldal múlt csütörtöki bezárásáról bővebben például itt lehet olvasni.


zeneipar hiphop hír r&b swizz beatz alicia keys megaupload lemezipar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása