2012.01.27. 16:00 – Lángoló Gitárok

Illspokinn feat. SoulClap Budapest - Let’s Get It Together! – Exkluzív A:Normal Sessions-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az elmúlt pár hónapban többször is volt már szó itt a Lángoló Gitárokon az A:Normal Sessions nevű különleges projektről, aminek keretében rendhagyó videoklipek készülnek élőben. Minderről december elején egy hosszabb interjúban is beszélgettünk Vandad Kashefi rendezővel, most pedig az A:Normal Sessions legújabb darabja debütál itt a Lángolón. Alba Hyseni, Berger Dalma, a Singas Project és Palya Bea után a legfrissebb élő videoklip a New York-i, egész pontosan brooklyni MC-vel, Illspokinn-nel készült, aki a hazai SoulClap Budapesttel állt össze egy koncert és a videó erejéig. Az elkészült klip most először nálunk látható.

Illspokinn, miután már több mint tíz éve működteti sikeresen New Yorkban Freestyle Mondays című szabad-a-mikrofon-estjét, egy ideje Európa felé terjeszkedik, és már Prágában valamint Strasbourgban is elindította a helyi Freestyle Mondays-t. Emellett hazájában mentorként tevékenykedik az Urban Art Beat nevű programban, ami egy iskola utáni foglalkozás hátrányos helyzetű gyerekeknek. Zenekarával, a Spokinn Movementtel az elmúlt években körbejárta már a fél világot, turnézott Európában, Ázsiában, és természetesen az Egyesült Államokban is, nemrég pedig hazánkban is megfordult, ekkor készült a most bemutatásra kerülő videó.

A klipet ezúttal is Vandad Kashefi rendezte és vágta, az operatőr Győri Márk volt, a második kamerát Gáldi Vinkó Andrea kezelte. A gyártásvezető Kastner Judit volt.

A videó az MC, a zenészek és a filmesek valódi improvizációs munkájának eredményeként született meg. Ennek a része volt az is, hogy forgatás pillanatáig Illspokinn nem tudta milyen zenére kell majd élőben rappelnie, így pedig természetesen a SoulClap sem ismerte előre a szöveget. Tovább fokozta a produkció egyszeri és megismételhetetlen jellegét, hogy a forgatás előtt mindössze néhány nappal derült ki, hogy lehetőség van elkészíteni az anyagot, a helyszínt pedig a készítők a forgatás napján láthatták először, így kellett egy érdekes és jól megvalósítható vizuális koncepciót létrehozni. Végül a rendező, Vandad ötlete volt, hogy használjanak neonfestéket, UV-fényt és füstöt.

A forgatás során tehát végül mindenki rögtönzött, a stáb, a zenészek és az MC is, az elkészült anyag pedig így jól mutatja az A:normal Sessions lényegét: egy egyszeri, élő, és ebben a formában megismételhetetlen esemény került rögzítésre.


premier hiphop hír exkluzív klip anormal sessions illspokinn soulclap budapest vandad kashefiKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása