2012.01.31. 13:00 – Lángoló Gitárok

Előkerült George Harrison elveszett gitárszólója a Beatles híres slágeréből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Beatles 1969-ben megjelent Here Comes The Sun című számát mindenki ismeri, azt azonban még az együttes tagjaihoz közel állók sem tudták eddig, vagy aki tudta, már elfelejtette, hogy a számhoz George Harrison feljátszott egy gitárszólót, ami aztán valamiért mégis kimaradt a dalból. Ezt találták meg nemrég, több mint 42 év után, a legendás Abbey Road stúdióban, amikor Harrison fia, Dhani, a Beatles egykori producere, Sir George Martin, valamint az ő fia, Giles az együttes mesterszalagjai között kutakodott. Minderről ráadásul videó is van, úgyhogy a felfedezés és maga a szóló most itt megnézhető és meghallgatható.

A Here Comes The Sun a Beatles tizenegyedik, Abbey Road című lemezén szerepel, aminek címét ugye pont az a stúdió adta, ahol most a gitárszólót megtalálták. Az ugyan egyelőre nem egészen világos, hogy miért volt pont akkor ott egy kamera a stúdióban, de fogadjuk el, hogy tényleg spontán történt amit látunk.

A Here Comes The Sunt egyébként egy csomóan feldolgozták a megjelenése óta eltelt majdnem 43 évben, többek között Nina Simone, Richie Havens, Pete Tosh, vagy például a svéd metálzenekar, a Ghost is. Hogy ezek mit kezdtek volna a gitárszólóval, ha benne marad, már nem fog kiderülni.

Az eredeti dal az 1969-es Abbey Road albumról:

Itt pedig George Harrison, amint élőben játssza a Here Comes The Sunt egy 1972-es koncerten.


pop rock hír beatles george harrison abbey road



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása