2012.02.02. 13:00 – Lángoló Gitárok

A New Order koncertezik és talán stúdiózik, Peter Hook eközben perel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A múlt héten írtunk róla, hogy idén nyáron hozzánk nagyon közel, a szerbiai Exiten zenél a nemrég újjáalakult New Order, akik a legfrissebb hírek szerint még az is lehet, hogy új dalokat is felvesznek az idén. Az együttes frontembere, Bernard Sumner a londoni XFM rádiónak adott interjújában beszél arról, hogy bár 2012 elsősorban az élő fellépések éve lesz a zenekar életében, aminek jegyében tavasszal egy kisebb turnéra indulnak az Egyesült Királyságban, majd nyáron fesztiválokon is fellépnek, de azért bízik benne, hogy pár új dalt is fel tudnak majd venni a zenekarral emellett az idei évben.

Mint arról szintén írtunk, a zenekar másik meghatározó alapító tagja, a basszusgitáros Peter Hook már nem tagja a New Ordernek, ugyanis a többiek egész egyszerűen nélküle alakultak újjá, ami eléggé idegesíti is a híres zenészt, annyira, hogy most éppen azon dolgozik, hogy jogi úton tegye lehetetlenné, hogy egykori zenésztársai New Order néven léphessenek fel nélküle.

A 2007-ben feloszlott brit együttes tavaly alakult újjá, előbb két őszi jótékonysági koncertre, majd ezeket több is követte: decemberben elején Londonban, utána pedig több dél-amerikai országban is zenéltek. A londoni koncertet villámgyorsan, még karácsony előtt megjelentették Live at the London Troxy címmel, így ez lett az együttes első kiadványa az új felállással, amiben Peter Hook helyett már Tom Chapman basszusgitározik, és tíz év után visszatért a 2001-ben családi okokból kilépő Gillian Gilbert is, ő szintetizátoron és gitáron is játszik.

A kérdés ezúttal is a szokásos: vajon hozzánk eljut-e a New Order, mondjuk a nyáron, ha már úgyis olyan közel lesznek az Exiten?


pop hír peter hook elektronikus new order bernard sumner



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása