2012.02.02. 09:00 – Lángoló Gitárok

Még mindig az Everybody Hurts a világ legszomorúbb dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ameddig lesz zene, addig fogják keresni minden idők legszomorúbb dalát, persze mindenféle obskúrus módszerekkel, amikre túl sokat ugye nem érdemes adni, az azonban már elgondolkodtató, hogy alig másfél év alatt a második olyan kutatásnak mondott valamiről jelennek meg hírek, ami a tavaly feloszlott R.E.M. Everybody Hurts című dalát hozza ki a legeslegszomorúbb dalnak a világmindenség történetében. Most épp David King színházi producer kutatja nagy erőkkel a zene erejét, ennek keretében készített felmérést arról, hogy mely dalokra bőgnek legtöbbet az emberek. A továbbiakban megmutatjuk mire jutott tudományos (naná!) módszereivel.

A King által kezdeményezett felmérés készítői úgy érezték, az a legtutibb módszer, ha egész egyszerűen megszavaztatják a résztvevőkkel az általuk legszomorúbbnak vélt dalokat, az így kapott húszas lista pedig ismert és kevésbé ismert neveket is egyaránt tartalmaz, viszont mindenképpen sok hasonlóságot mutat egy 2010-ben közölt listával.

Az Everybody Hurts után a szavazás alapján minden idők második legszomorúbb száma Elton John Candle In The Wind című dala, amivel kapcsolatban mondjuk már 2010-ben (akkor hetedik lett) is voltak kétségeink, hogy miért is sírnak rá annyit az emberek, a harmadik helyen a Mike and the Mechanics The Living Years című dala végzett, tehát ez is extrém szomorú a szavazók szerint.

Az ilyen listákon mindig előkelő helyen végző Nothing Compares 2 U ezúttal is bejutott az első ötbe, ezt a dalt ugye Prince írta és a mostanában valószínűleg rengeteg szomorú dalt hallgató Sinéad O'Connor előadásában lett világhírű, viszont míg annak idején negyedik lett, ebben a listában – nehezen érthető módon – megelőzte Whitney Houston I Will Always Love You című száma, biztos azért, mert a szavazóknak rögtön a testőrnek öltözött Kevin Costner feje jut eszébe róla.

A húszas listában többek között szerepel még a Beatles Yesterday című dala, a My Way Frank Sinatrától, Bill Witherstől az Aint No Sunshine, a Sound Of Silence a Simon and Garfunkeltől, vagy a Love Will Tear Us Apart a Joy Divisiontől, de olyanok is, mint a Titanic betétdalaként ismert My Heart Will Go On Celine Dion előadásában.

A szavazás alapján minden idők legszomorúbb dalainak pontos listája így néz ki:

1. Everybody Hurts - REM
2. Candle In The Wind - Elton John
3. The Living Years - Mike and the Mechanics
4. I Will Always Love You - Whitney Houston
5. Nothing Compares 2 U - Prince/Sinéad O'Connor
6. Hallelujah - Leonard Cohen/Alexandra Burke/Jeff Buckley
7. My Heart Will Go On - Celine Dion
8. Fix You - Coldplay
9. Seasons In The Sun - Terry Jacks
10. Without You - Harry Nilsson
11. Yesterday - The Beatles
12. All By Myself - Eric Carmen
13. My Way - Frank Sinatra
14. Sound Of Silence - Simon and Garfunkel
15. Aint No Sunshine - Bill Withers
16. Love Will Tear Us Apart - Joy Division
17. Leaving On A Jet Plane - Peter, Paul and Mary
18. Eleanor Rigby - The Beatles
19. Annie's Song - John Denver
20. Everybody's Got To Learn Sometimes - Korgis

Itt pedig a dobogós dalok hallhatók-láthatók:


lista whitney houston hír prince elton john rem sinéad oconnor mike and the mechanics



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása