2012.02.16. 16:45 – Lángoló Gitárok

Kiskifli – Konyha-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Konyha zenekar már kétszer is szerepelt hétvégi videoklipes rovatunkban, első alkalommal például az emlékezetes dobozos klipjükkel, de a másik videójuk miatt sem küldtük el őket a francba, úgyhogy örömmel vettük a hírt, hogy az együttesnek új klipje készült Kiskifli című daluka, ami állításuk szerint "egyfajta filmművészeti mérföldkőként is felfogható", és ami most először itt a Lángolón látható. Az animációs videót Lossonczy Bazsó készítette, a hajtás után pedig kiderülnek a hogyanok és a miértek is.

Az együttestől – akikkel egyébként tavaly év elején interjút is készítettünk – a klipet az alábbi levél kíséretében kaptunk:

"A lajhár szerelmi élete

Az elmúlt fél év során koncertjeinken a leghangosabb tetszést Kiskifli című dalunk aratta. Talán azért, mert a szóban forgó dalban tartalom és forma igen hatásosan illeszkednek egymáshoz - egy nem túl gáláns szakításról számot adó férfi ironikus vallomását egy nem túl cizellált, hisztérikus rockandroll szám kíséri.

A köz akaratának végül meghajolva úgy döntöttünk: feltöltjük a dalt a youtube-ra, mellékelve egyúttal a szöveget is. Szerettük volna azonban, hogy normálisan nézzen ki a dolog, ezért megkértük Lossonczy Bazsó grafikus barátunkat, hogy vegye kézbe az ügyet: keressen valami egyszerű betűtípust, illetve ha nagyon ráér, bedobhat pár egyszerű látványelemet, ami passzol a dal hangulatához - és ekkor véletlenül elhangzott a "lajhár" kifejezés is. Bazsó egy héttel később az alábbi anyagot küldte vissza:

És miért pont lajhár?
Mert férfias. És mert nem kamuzik!"

A zenekar a klipet ezzel a videóval harangozta be a Facebookon:

A Konyha zenekar legközelebb március 30-án lesz hallható élőben az A38-on a Kiscsillag társaságában.


premier rock konyha hír exkluzív klip



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása