2012.02.23. 13:30 – mista

Obama megint énekelt: most a Fehér Házban nyomta Jaggerrel és B.B. Kinggel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kis túlzással lassan ott tartunk, hogy ha Barack Obamának nem sikerül újraválasztatnia magát idén, esetleg unaloműzésként beléphet valami zenekarba, mostanában ugyanis folyamatosan a zenével, zenészekkel kapcsolatos hírek látnak róla napvilágot. Pár hete ugye írtunk azoknak a zenészeknek és előadóknak a listájáról, akiknek a támogatására számít, majd nyilvánosságra hozott egy 28 számból álló playlistet is újraválasztási kampányához, a kettő között pedig még egy nagyon híres Al Green-számba is belekezdett a még híresebb Apollo Theater színpadán. Ez utóbbit folytatta most, amikor a Fehér Házba szervezett blues-esten egy rakás nagynevű zenész társaságában kezdett ismét énekelni.

Obama nem kispályázik, most többek között olyanok asszisztáltak dalolásához, mint Mick Jagger és B.B. King, utóbbival kvázi duettben énekelte Robert Johnson Sweet Home Chicago című dalát. A választás persze nem véletlen, az elnök korábbi otthona volt a város.

Mindez egyébként rendkívül spontánnak tűnő módon történt: az est fináléjában Buddy Guy hívta a zenészek közé az elnököt, mondván, ha a múltkor elkezdte az éneklést (utalva az Apollóban történtekre), akkor azt folytatni is kell. Minderre persze Obama nem tudott nemet mondani és Mick Jaggertől kapott mikrofonjába énekelte B.B. Kinggel a Sweet Home Chicago néhány sorát, miközben a színpadon olyanok sorakoztak, mint Booker T. Jones, Susan Tedeschi vagy Jeff Beck.

Mindez az alábbi videón remekül megnézhető.

Ezek után pedig már alig várjuk, Obama mivel folytatja a kampánya kapcsán jelentősen megszaporodott zenei produkciói sorát. Bízunk benne, hogy előbb-utóbb rappelni is fog!


rock hír blues mick jagger barack obama bb king



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása