2012.03.10. 14:35 – Lángoló Gitárok

Josh Homme beperelte a Kyuss Lives! tagjait

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mióta a Kyuss három alapítótagja Kyuss Lives! néven 2010-ben elindította a sikeresen működő emlékzenekarát, azóta folyik a találgatás, hogy vajon az eredeti gitáros, jelenleg Queens Of The Stone Age-főnök, Josh Homme mit szól ehhez az egészhez. John Garcia énekes több interjúban is bevallotta, hogy meg sem kérdezte volt zenésztársát a csatlakozásról, mert biztos volt benne, hogy úgysem menne bele a dologba. Most viszont Homme, az egykori Kyuss-basszusgitárossal, a Kyuss Lives!-ben a balhés Nick Oliverit helyettesítve néha szintén részt vevő Scott Reederrel karöltve beperelte Garciát és Brant Björk dobost, mivel szerintük a két zenész el akarta lopni a Kyuss védjegynek számító nevét, valamint már az is megtévesztő, hogy ezt használják.

Homme-nál és Reedernél az csapta ki a biztosítékot, hogy még januárba leültek Garciával és Björkkel megbeszélni, miként folytathatnák Kyuss Lives! név alatt a projektjüket, akár egy új lemezt is felvéve. Homme szerint ők tárt karokkal fogadták Björkéket, mindenképpen segíteni akartak nekik. Csakhogy közben kiderült, hogy a Kyuss Lives! menedzsmentje, illetve a zenekar még 2011-ben beadott néhány dokumentumot, hogy Garciáé és Björké legyen a Kyuss név. "Ez az, amit mindenképpen el akartunk kerülni. Ez egy szomorú nap nekünk és Johnnak is, de legfőképpen a rajongóknak. Micsoda szükségtelen kellemetlenség!" - áll Homme és Reeder közleményében.

A Kyuss Lives! néven működő projekt egyszer már járt Budapesten, ahol a Lángoló Gitárok is képviseltette magát a rajongók nagy bánatára. Előtte készítettünk interjút John Garcia énekessel, aki be is vallotta, hogy ez csak egy haknizenekar, ami az ő szólóprojektjét vezeti fel. Azóta erről a szólólalbumról szó sincs, arról viszont igen, hogy az együttes koncertlemezt kever, illetve arról is, hogy május 29-én újra jönnek Budapestre.


rock hír stoner kyuss kyuss lives



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása