2012.03.19. 17:00 – Rácz Mihály

A best of kipipálva – Makám & Kolinda-lemezkritika

Megmondjuk röviden

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Makám & Kolinda – 30.
(Z Paraván)

A 2010 karácsonyán tartott ünnepi koncert hallhatóan igyekezett minden ízében megidézni az 1980 és 84 közt létezett meghatározó hazai világzenei együttest. Már az is meglepő volt, hogy össze bírt állni ez a régi-új banda – mert a Makám, bár jó sok átalakuláson átmenve, de folyamatosan és nagy elánnal jelen van a zenei életben –, nyilván nem lehet könnyű mozgásba hozni a régi társakat.

Ez az egész egyébként bonyolult história, mert a Makám többször megszólított régebbi tagokat az utóbbi évek kivételes és jubileumi alkalmaival, ráadásul a szétszálazás azért sem fog sikerülni, mert a zenekar állandó és elsődleges kreatív agya, Krulik Zoltán a korai, keleti zenék felé hajló Makám-anyagokat is piacra dobta a közelmúltban, még jobban összefésülve az idősíkokat.

A két ifjú énekesnő közül itt Szirtes Edina Mókus a kolindás hangképeket gazdagítja, Bognár Szilvia – személyes nagy kedvencem! – pedig a 2000-es évek Makámának dalközpontú korszakát hozza testközelbe. Ezért (is) olyan ez a lemez, mintha válogatás lenne: jól kitalált szerkesztésű, élő felvétel dacára gyönyörűen szól, talán túl tiszta is néha, majdnem mintha egy klasszikus zenekart hallanánk kottából játszani – persze ez nem meglepő, aki legalább a Makámot ismeri, tudhatja, hogy nehéz őket a popkategóriába erőltetni.

Összegezve: a best of tehát kipipálva, ideje lenne, ha már újra léteznek, egy új Makám & Kolinda-albumnak.

Az alábbiakban néhány dal hallható a lemezről.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (3/5)

lemezkritika világzene makám kolinda ezt hallgasdKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása