2012.03.21. 12:00 – Lángoló Gitárok

Az LMFAO, a The xx, Anna Calvi és Flying Lotus is a Szigeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Újabb adag zenekart és előadót jelentettek be szerda délelőtt a Sziget szervezői. Érkezik a fesztiválra a magukat általában a földkerekség legnagyobb partiarcainak mutató, az elmúlt egy év legnagyobb diszkóslágereit gyártó LMFAO, az elmúlt évek egyik legfelkapottabb brit zenekarainak egyike, a londoni The xx formáció (ők láthatók a fenti képen), a többszörös platinalemezes énekes, Paolo Nutini. Jön továbbá az érzelmes és hősies hangzású Glasvegas, a karakteres hangú, szexi és vagány csajok által alkotott Katzenjammer, a Los Angeles-i elektronikus zenei szcéna jelenleg egyik legfontosabb alakja, a 2010-es év egyik legjobb lemezét jegyző Flying Lotus, továbbá a mély, érzelmes dalairól ismert brit énekes-gitáros-dalszerző Fink, a páratlan tehetségű Anna Calvi, valamint, ahogy azt már pár napja megírtuk, a nemrég új nagylemezzel jelentkező The Ting Tings is.

A szervezők szerint bár a 20. Sziget igencsak kínálkozó alkalom lenne beburkolózni az emlékekbe, a jubileumi fesztiválon igyekeznek inkább a friss, aktuális hangokra helyezni a hangsúlyt, amire szerintük bizonyíték a most bejelentett fellépők névsora is.

A most bejelentett fellépőkről egy kicsit bővebben:

A még mindig nagyon fiatal tagokból álló The xx Anglia egyik legfelkapottabb zenekara az elmúlt években, akiknek három évvel ezelőtt megjelent bemutatkozó albumukat a Brit Hanglemezgyártók Szövetsége Mercury-díjjal jutalmazott. Az együttes zenei agya, Jamie xx azóta is folyamatosan ontja magából a figyelemre méltó szerzeményeket és közreműködéseket.

Az olasz felmenőkkel rendelkező skót Paolo Nutini generációjának egyik legtehetségesebb énekese, gitárosa és dalszerzője, többszörös platinalemezes "folk-blues titán".

Ha a Libertines volt a zajos, ösztönös, koszos és ellenállhatatlan brit pop új korszakának kezdete, az Arctic Monkeys a folytatás, akkor a Glasvegas ennek a dekádnak a lezárása, egyben egy új korszak kezdete - írta az NME az először Angliában átütő sikert arató, aztán az Egyesült Államokat is meghódító Glasvegasról.

Nagyszerű bemutatkozó albumuk után most februárban jelent meg a Ting Tings Sounds of Nowhereville című második albuma, ami egyébként hazánkban egy interjú kíséretében itt, a Lángoló Gitárokon debütált, kritikánkat itt közöltük róla, és mit idén nyáron a Szigeten is bemutatnak.

Négy karakteres hangú, szexi és vagány csaj alkotja a Katzenjammer formációt, amely a norvég fővárosból, Oslóból indulva lett az európai kultklubbok, a fehérgalléros rockrajongók kedvelt zenekara.

Flying Lotus túlzás nélkül az egyik legfrissebb és legdivatosabb, kísérleti elektronikában utazó előadó manapság. Legnagyobb szakmai és közönségsikereit két évvel ezelőtt aratta a Cosmogramma című albumával, melyet a Gilles Peterson Worldwide Awards-on, valamint az Independent Music Awards-on az év legjobbjának választottak, de szerepelt a Pitchfork 2010 legfontosabb albumait összegző listáján is, és annak idején a Lángoló Gitárok éves listái között is feltűnt. A sokoldalú művész 2011 januárjában ismét nyert az Independent Music Awards-on, ezúttal MmmHmm című számának klipjével.

Finket, azaz Fin Greenall brit énekest, gitárost és dalszerzőt kreatív dalszövegírói tehetsége, igényes-romantikus és elgondolkodtató számai, valamint megfoghatatlan előadói karizmája emeli ki a Szigetországban kóborló magányos hősök millióinak sorából. Eddigi pályafutásának bő tíz éve alatt öt nagylemeze készült el, közülük a legfrissebb a tavaly nyáron megjelent Perfect Darkness: ez az album a Guardian kritikusa szerint annyira felemelő és imádnivaló, hogy sosem akarjuk, hogy vége legyen. Először Magyarországon a Sziget közönsége hallgathatja meg élőben.

A brit dalszerző-gitáros-énekesnő Anna Calvi bemutatkozó albumát 2011-ben Mercury-díjra jelölték, 2012-ben a legjobb feltörekvő zenésznek/zenekarnak járó BRIT zenei díjért versengett. A most harminc éves Calvi első nagylemezével világossá tette, hogy a jövő nagy ígéretei közé tartozik, sokak szerint - Patti Smith óta - ő a legnagyobb szám a könnyűzenében.

A fesztivál az alábbi videóval igyekszik ízelítőt adni a most bejelentett zenekarokból.


fesztivál sziget hír sziget 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása