2012.03.28. 11:50 – Dankó Gábor

Imádom a dubsteppet – Prodigy-interjú Keith Flinttel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Április 28-án sokadszorra érkezik Magyarországra a Prodigy, most viszont nem fesztiválon, hanem a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel. Ebből az alkalomból végre meg is szólaltak, így jöhetett össze az alábbi interjú is Keith Flint frontemberrel, aki semmire nem emlékszik Magyarországból.

Elég sokszor felléptetek már nálunk, emlékszel valamire az országból vagy a koncertekből?
Nem. Egyáltalán semmire. Őszinte vagyok. Mindig kérdezik tőlem, hogy visszajönnél-e játszani erre vagy arra a fesztiválra, koncerthelyszínre, én meg azt sem tudom miről beszélnek, mert nem emlékszem. Ha mondjuk összesen húsz koncertünk lenne egy évben, talán, de lehet akkor sem. Most mit hazudozzak.

Tavaly kiadtatok egy koncert DVD-t World’s On Fire címmel. Mennyire tudja visszaadni egy ilyen kiadvány a koncerthangulatot?
Szerintem semennyire, de adhat ötleteket. Talán el lehet képzelni, hogy milyen egy koncertünk. Én mondjuk meg sem tudom nézni, csak ha nagyon muszáj. Jó, én ebben élek a színpadon, de attól még másnak lehet szórakoztató. Meg ez olyan, hogy hazamész egy másmilyen koncertről, vagy a kocsmából, nincs kedved még lefeküdni, aztán beteszed és megnézed.

Játszottatok már új dalokat tavaly év végén. Itt is fogtok?
Még nem tudom, dolgozunk rajta, de nem akarok hülyeségeket ígérni. Lehet, hogy elővesszük őket, de lehet hogy mégsem. Egyébként szerintem igen, de majd meglepődtök akkor is, ha lesz új, meg akkor is ha nem.

Liam (Howlett fő dalszerző - a szerk.)  azt mondta, hogy az új lemez nem lesz dubstep, de mégis friss marad. Mi az irányotok?
Nem tudom megmondani, mert még nincs egyben az egész, de határozottan, és háromszor aláhúzva kijelenthetem, hogy nem dubstep.

Nem szereted a stílust?
Dehogynem, imádom a dubsteppet! Jó ott is vannak, akik elég gagyik, de Skrillex vagy Caspa szerintem nagyon királyok.

Többször megkaptátok, hogy olyan lett a hangzásotok, mint a Pendulumé. Mit szólsz ehhez?
Mikor először megkaptuk, azt se tudtam mi az a Pendulum. Amúgy tök jó arcok, meg jó zenét csinálnak. Egyértelmű szerintem, hogy azért nem vagyunk ugyanolyanok. Jó, sokan nem értenek a zenéhez, szóval valószínűleg az anyukám is azt mondaná, hogy ez a két zenekar tök egyforma, de aki kicsit is ért hozzá, hallgat elektronikus zenét, hallgat Prodigyt, az azért nem mossa össze a két zenekart.

A Mixmag szerint minden idők legjobb dance előadói vagytok.
Tudod mi a legjobb ebben? Hogy nem egy bizottság ült össze és mondta azt, hogy jó vagy, hanem az olvasók, az emberek. Ez nagyon jó érzés, hogy így támogatnak minket.

Mi volt a legnehezebb és a legjobb időszak a zenekar életében?
Ha visszagondolok, akkor minden jó úgy ahogy történt. Mindig előre nézünk egyébként. Zenekarként mindig azon vagyunk, hogy a soron következő akadályt leküzdjük, és nagyon ritkán nézünk vissza. Ezt bírom ebben a zenekarban, ami elmúlt elmúlt, és csak a jövő van.

Elég őrülten viselkedtek a színpadon. Mi volt a legemlékezetesebb vagy legextrémebb színpadi élményed?
Ahogy haladt a zenekar sok volt, és eleve elég volt azt észrevenni a színpadról, ahogy egyre több lesz az ember a bulikon. Sőt az elején az is furcsa volt, hogy egyáltalán színpadon voltunk. Aztán meg elég sok őrült országban voltunk, elég sokféle közönséggel találkoztunk, és az igazat megvallva, mi sem vagyunk teljesen normálisak, szóval talán minden fellépésünk egy bolondokháza.

Mit tesztek az ellen, hogy a következő lemez a megjelenés előtt kiszivárogjon. Érdekel ez egyáltalán titeket?
Egyáltalán nem. Úgyis ez történik mindenkivel, nem igazán tudsz harcolni ellene.

Melyik a legjobb Prodigy-lemez?
Amin épp most dolgozunk a stúdióban.

Bemutattatok egy új ruhamárkát, a Red Antet, amiben ti tervezitek a ruhákat. Honnan jött ez az egész?
Ezek a fellépőruháink. Az emberek mindig küldözgettek egy csomó emailt, hogy hol tudnának ilyen cuccot venni, mi honnan vesszük, úgyhogy gondoltuk, ha van rá kereslet, akkor miért ne áruljuk.

Tervezitek, hogy kibővítitek a választékot?
Nem, az már divattervezés lenne, ahhoz meg nem értünk.

Terveztél egy szólólemezt, egy dal ki is jött, aztán a lemez mégsem. Mi történt?
Meggondoltam magam. Nem is akarok már szólókarriert.

Lejárt az időnk, köszi az interjút!
Jaj, akkor már csak azt üzenném a magyar rajongóknak, hogy köszönjük, hogy vártok minket, a koncerten pedig zúzni fogunk.


interjú dance elektronikus prodigy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása