2012.03.30. 12:50 – Lángoló Gitárok

Zenei magazint indított az Artisjus Egyesület

A hazai zeneiparnak és a zenerajongóknak készül a Dal + Szerző, a legújabb országos zenei magazin, amit az Artisjus Egyesület indított útjára csütörtökön. A nyomtatott magazin negyedévente jelenik meg, és nem csak zenészek és alkotók kapják, de a belföldi zeneipar szereplőihez és zeneiskolákhoz is eljut majd, emellett a az interneten is szabadon elérhető.

„Nem vállalati lapot indítunk, és nem propagandaújságot. Dalokról és szerzőkről fogunk írni. Szeretnénk bemutatni a magyar zenei és irodalmi alkotók sikerét, körüljárni fontos zenei témákat, és olyan zeneipari kitekintést közölni, amely nem csupán tagjaink, hanem a piaci szereplők és a nagyközönség számára is hasznos, érdekes lehet.” – fogalmaz dr. Szinger András, az Artisjus Egyesület főigazgatója a lap szerkesztőségi köszöntőjében.

A lap célja, hogy a hazai zenei és irodalmi alkotók sikereit, életét mutassa be, kérdéseikre válaszoljon. Minden számban nagy szerepet kapnak az interjúk szerzőkkel, zenészekkel – nem csak befutott sztárokkal, de feltörekvő tehetségekkel is. A szerkesztőknek fontos célja az is, hogy a digitális forradalommal együtt alakuló zeneipar fejlődését nyomon kövessék és segítsék az alkotókat illetve a rajongókat eligazodni. Az első számból így részletesen kiderül, mit jelent a hazai alkotók számára a magyar YouTube elindulása, emellett a Dal + Szerző nagyinterjút közöl többek között a Marge és Anez formáció tagjaival, Horváth Attilával, a Compact Discóval és Morcz Fruzsinával is.

A Dal + Szerző magazint a Lángoló Gitárok blogot és újságot is működtető BPRNR szerkeszti az Artisjus Egyesülettel együtt.


magazin hír dal szerzőKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.