2012.04.01. 10:00 – Sajó Dávid

Val Kilmer életét áldozza a rock and rollért – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A heti klipválogatásból kiderül, mi történt a Tenacious D-vel az utóbbi időben és ehhez mégis mi köze van Val Kilmernek. Visszatért az Atari Teenage Riot és továbbra is van miért lázadniuk, az OK Go hozta a szokásos formáját, a Kasabian pedig annyira low budgetre vette a figurát, hogy az egyik tag telefonjával csináltak egy meglehetősen pszichedelikus videóanyagot. Aztán van egy-két új arc is, mint a bántóan fehér rapper Gun Machine Kelly és az izraeli Izabo, akik egy régóta ismert technikát voltak képesek izgalmasan alkalmazni. Végezetül pedig hamisítatlan magyar hipszter életérzés a Bermudának köszönhetően, ahol szupertrendi pesti fiatalok csinálnak dolgokat éjszaka.

Atari Teenage Riot – Collapse of History

Az egy ideje ismét aktívan koncertező Atari Teenage Riot április 30-án jelenteti meg aCollapse of History című számát a Steve Aoki fémjelezte Dim Mak Recordsnál. Ehhez készítettek egy elég epilepsziagyanús videót, amit egy párizsi idegszanatóriumban forgattak. Alec Empire elmondta, hogy a dal egy generációs himnusz, ami a mai világ digitális információtúltengéséről szól, illetve, hogy a legnagyobb inspirációt a klasszikus Pong nevű old school Atari videojáték jelentette. Az abszolút ATR-es stílusú klip vége felé mintha megidéznék a ’99-es Revolution Action című nagy port kavart videójukat.

OK Go – Skyscrapers

Nagyon úgy néz ki, hogy az OK Go tényleg nem tud olyan videót csinálni, ami a maga nemében ne lenne egészen egyedi, még akkor sem, ha 2010-es lemezükről előrántottSkyscrapershez készült klip inkább szép és bájos, mint letaglózóan látványos. Videós pályafutások sikerkovácsával (aki egyben ugye a frontember nővére is), a Grammy-díjas Trish Sie-vel álltak össze újra. A több mint háromperces videóban nem történik egyéb, minthogy Trish Sie és partnere táncolnak, a háttérrel megegyező színekben pompázó ruhákban.

Tenacious D – To Be The Best

Jack Black rockkomédiája folytatódik az idén megjelenő Rize of the Fenix lemezzel, ehhez pedig a szokásosnál is elhízottabb Tenacious D készített egy inkább kisfilmnek beillő videót. A történet a két zenész sorsát mutatja be a nagy bukást eredményező filmjük után. Miközben Kyle Gass tönkrement és elfelejtették, Jack Black milliomossá vált és a hatalmas nyaralójában Val Kilmerrel társalog Martin Scorseséről. Gass elindul Black villájába, hogy elégtételt vegyen volt zenésztársán, de Val Kilmer hősiesen a golyó elé veti magát ezzel megmentve Jack Blacket, sajnos. Ilyen és ehhez hasonló gegekkel van tele a hatperces videó, amiben természetesen feltűnik Dave Grohl is, ellenben valódi zenét csak 4:33-tól hallunk. Abban sincs köszönet.

Kasabian – Neon Moon

A tavalyi Velocirapor! című Kasabian-lemezről mi is írtunk, most pedig az arról származó, a késői Beatles hangulatát idéző Neon Moonhoz készített, meglehetősen pszichedelikus cuccot mutatjuk be. Pontosabban a gitáros-énekes Sergio Pizzornót, akit kisfia szobájában vert halántékon az ihlet, amikor mindenféle fura képeket vett észre az ingjén az éjjeli lámpának köszönhetően. Mi sem kellett több, fogott pár tükröt meg egy mobiltelefont, és máris összerakott belőle egy kifejezetten elszállós videót, amiről ha nem tudnánk hogyan készült talán nem is tetszene annyira.

Machine Gun Kelly – Half Naked and Almost Famous

Machine Gun Kelly eredetileg egy legendás amerikai gengszter volt, aki a kedvenc fegyveréről, a klasszikus forgótáras Thompsonról kapta a nevét. Napjaink Machine Gun Kellyje viszont – elvileg – remek szövegelési technikájával érdemelte ki ezt a becenevet. Az mindenesetre biztos, hogy fizimiskájának vajmi köze van a bűnöző léthez. A P. Diddy kiadójánál tevékenykezdő rappert az MTV 2011-ben az év legjobb feltörekvő MC-jének választotta, amire büszkén emlékezik vissza a videójában, és hatalmas vigyorral a fején emelgeti a díjat pár lépésre az egyik ecsetfejű Jersey Shore-os mellett. Az önfényezés után egy kis visszatekintés következik a klipben, ami igazából egy tinédzser home video is lehetne a tavalyi nyárról. Annyira nem történik benne semmi, hogy bőven van idő elcsodálkozni azon, mennyire idiótán áll Kellyn a baseballsapka és vajon melyik torrentoldalról töltötte le a tetoválásait. Félek kimondani, de hősünkről annyira üvölt a sztereotip fehérség, hogy minden adottsága meg van ahhoz, hogy korunk Vanilla Ice-a lehessen.

Izabo – I Like It

Az Izabóról annyit tudni, hogy ők fogják idén képviselni Izraelt az Eurovíziós Dalfesztiválon, ezen kívül pedig állítólag már ’89 óta aktívak. Az indie-t és a discót keverik keleti motívumokkal és ez ráadásul nem is annyira szar, mint elsőre gondolnánk. A májusban megjelenő albumukból kölcsönzött I Like Ithez készített videóban semmi más nem történik, mint egy csinos csaj riszálja magát miközben a darabokra osztott képernyőn folyamatosan változik a testtartása és a ruhája. A viszonylag egyszerű és kissé elcsépelt ötletet ettől függetlenül egész ügyesen oldották meg.

Bermuda – Monte Carlo

Első hallásra azt hihetnénk ez valami újonnan indult fapados repülőjárat, aztán mégsem. A különböző magyar zenei formációkból alakult Bermuda (Calico Island, Jacked, Dictator és Hussar) kerekperec kijelenti, hogy nagybetűs POP zenét kívánnak csinálni, ami valljuk be sikerült is nekik. Az más kérdés, hogy a videó már sokkal kevésbé. Érezhető, hogy nagyon hipszter próbál lenni ez a dolog, a kis háromszöggel a zenekar nevében, meg a beazonosíthatatlan korú v-nyakú pólós emberekkel az Anker klubban, de hát történjen is már valami! Jó, igazából történik is, mint olcsó sör vedelése szakállba állított fésűvel, dülöngélés jobbra-balra, művér meg egy rakás dohányzó fiatalkorú. Ettől függetlenül a videó illik a dal hangulatához, csak hát az ilyen menőző partivideókat megcsinálták már páran sokkal jobban. Viszont a dal annyira fülbemászó, hogy egy idő után nem is érdekel mi van a képen. Ellenben a kivágott Iron Maiden pólóért még számolunk!


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása