2012.04.05. 16:15 – Lángoló Gitárok

Ondó és más jól ismert folyadék – LSD on CIA-interjú és dalpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten pénteken, április 6-án a Kolin vendégeként a vicces nevű dán LSD on CIA zenekar lép fel az A38-on. Az együttes főként garázsrockot játszik, tavaly már zenéltek a Szigeten is, most főváros mellett Pécsen is játszanak. Ma pedig itt a Lángoló Gitárokon debütál a legújabb daluk, a Dive Into The Dark. Emiatt, valamint hazai fellépéseik alkalmából Mikkel Konyher (ő látható a fenti képen), a zenekar énekes-gitárosa válaszolt pár kérdésünkre.

Most pénteken fogtok játszani az A38 hajón Budapesten azt követően pedig a Pécsi est Caféban. Milyen emlékeitek vannak az előző évről, amikor a Sziget fesztiválon játszottatok?
Nagyon izgatottak voltunk, mikor előző évben a Szigeten játszhattunk. Egyikőnk se ismerte a fesztivált és nagyon nagy meglepetésként ért minket a rendezvény mérete és a programok minősége. Egy kisebb színpadon játszottunk, ha jól emlékszem „Európa” volt a neve. Nem voltak túl sokan, amikor elkezdtünk zenélni, aztán pár perc elteltével elég sokan lettek és egy nagyon jó hangulatú koncert kerekedett belőle. A Sziget fénypontja számunkra egyébként a Prince-koncert volt. Sajnos csak egy 20 percet tudtunk belőle elcsípni, mert utaznunk kellett tovább a németországi Taubertal fesztiválra, de szokás szerint lenyűgöző produkciót láthattunk tőle.

Dánia legnagyobb fesztiválja a Roskilde sem ismeretlen számotokra, hiszen az előző évben is nyomultatok már ott. Milyen meghatározó különbséget láttok a két rendezvény között?
Sajnos, csak egy napot tudtunk eltölteni a Szigeten, szóval elég nehéz összehasonlítani a két fesztivált. Ha mindenképpen különbséget kéne tennem, akkor az időjárást mondanám. A Roskilde fesztiválon minden második évben kifejezetten szar idő van, de a mentalitásban is látok eltéréseket. A Roskildén nem poénból iszod le magad és drogozol, sokkal inkább egy módja annak, hogy kiderítsed, hogy csaphatod magad szét minél inkább, úgy, hogy közben életben maradj. Az volt a mi benyomásunk, hogy az emberek kicsit békésebbek a Szigeten.

Hogy látjátok a dán éjszakai életet, és hogy látjátok ezt kifejezetten Koppenhágában?
A dán éjszakai élet egész kellemes. Rengeteg helyszín és találkozási pont van, ahol a feltörekvő zene keveredik mindenféle stílussal. Ezek mellett rengetek olyan nemzetközi színtér is van, mint például a Vega, ahol a nemzetközi nagy zenekarok lépnek fel.
Milyen módon segítette a zenekart az Emergenza fesztivál? Változtatott valamit a hozzáállásotokon, életeteken, vagy egyáltalán hasznos volt-e számotokra?
Rendkívül hasznosnak érezzük. Rengeteg klub és hely sokkal nagyobb érdeklődéssel tekint mióta megnyertük a dán Emergenzát. A zeneipar és felfigyelt ránk ezt követően. A hozzállásunk és az éltünk nem sokat változott, továbbra is azoknak az elbaszott kölyköknek érezzük magunk, akik eddig is voltunk.

Az interjú megjelenésével egyszerre, itt debütál először az új dalotok a Dive Into The Dark. Mi a története?
A dalt a Somewhere in Poland nevű stúdióban rögzítettük, ami, mint ahogy a nevéből is kitűnik egy stúdió valahol Lengyelországban, pontosan mondva Poznanban. Jó barátunk Pawel, egy irdatlan jól felszerelt stúdióval rendelkezik, roskadásig tele analóg cuccokkal.

Hallottatok már a pálinka nevű magyar italról?
Nem, de úgy érzem, hogy elég jól fogjuk ismerni, miután egy hetet töltünk el Magyarországon.

Ha valahogy jellemezni kéne a műsort, amit adtok, hogy fognál hozzá?
Remélem, ez elég pontosan leírja: az LSD on CIA nevű csapat hírhedt a tesztoszteron, ondó és más jól ismert állatias jellegű folyadék tüzelte élő koncertjeikről. A kulcsszó az energia, és ha van merszed, hogy ezt a három srácot lásd élő bombaként a színpadon felrobbanni, akkor ne fogd vissza magad!

Az LSD on CIA most debütáló, új dala:


interjú premier rock exkluzív garázsrock lsd on cia



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása