2012.04.08. 10:00 – Sajó Dávid

Macskák, macskákat látok mindenhol! – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az eheti válogatás meglehetősen szürreálisra sikeredett. A hosszú idő után visszatérő Orbital macskatámadással fenyeget, miközben a bájos Liz Green videójában gonosz módon szúrnak halálra egy kedves papírfigurát. Rufus Wainwright Helena Bonham Cartert kérte fel, hogy frusztrált könyvtárosnőt játsszon, aki végül rögtön két Wainwrighttal is összeszűri a levet. Eközben a Far East Movement nem pöcsölt, és az LMFAO egyik tagjával az oldalán (na meg Justin Bieberrel a refrénjében) elugrott Amszterdamba partizni egyet. Az Unknown Mortal Orchestra legalább annyira bizarr anyaggal jelentkezik, mint amilyen a zenéje, és magyar tartalom is bőven jutott a végére. A thekillingscreens „csináld magad” módszerrel mutatja be egy pénteki napjukat, miközben a Polar Dear tagjai egymásra vadásznak az erdőben.

Orbital – Wonky

Nyolc év után új lemezzel tért vissza a brit Orbital. A lemez címadó dalához készült videó nagyon gyanúsan hasonlít egy kisebb drogtúladagolás okozta sokkhoz. A főszereplő lakásában hirtelen minden macskás fotó beszélni kezd, majd a háziállat is megjelenik és be nem áll a szája. A dalban hallható macskanyávogás csak rátesz egy lapáttal arra az elméletre, hogy hősünk bizony rajta maradt a mefedronon, amit a brit szlengben csak meow meow-ként szoktak emlegetni.

Liz Green – Bad Medicine

Kevesen ismerik még Liz Green nevét, pedig nemrég győztesként távozott a Glastonbury fesztivál tehetségkutatójáról, ami, ismerve az esemény nívósságát, bizony nem kis teljesítmény. Ahogy a Bad Medicine-hez készített videója sem, amelyet talán origamiwesternként lehetne legjobban jellemezni. A papírmaséban kreált világban egy férfi aranyat talál és rögtön az első szalonba rohan vele, hogy beváltsa egy üveg piára. Balszerencséjére két helyi férfi halálra késeli őt, hogy aztán a sírja fölött felesége fogadjon azonnali bosszút. Kifejezetten szép videó, annyi szent.

Rufus Wainwright, Helena Bonham Carter – Out of the Game

Rufus Wainwright szintén lemezének nevét adó dalához készített videót, de nem is akárkivel, hanem Helena Bonham Carter színésznővel. Johnny Depp állandó partnere egy frusztrált könyvtárosnőt alakít, aki folyamatosan cseszteti Wainwright olvasgató alteregóit. Az abszolút hihető alakítást Carter végül megspékeli egy igazán bizarr szexjelenettel, ahol egyszerre gabalyodik össze mindkét Wainwright karakterrel. Egyébként, aki nagy rajongója Carternek, az figyeljen alaposan a részletekre, mert van egy-két elrejtett utalás a színésznő karrierjével és magánéletével kapcsolatban.

Far East Movement – Live My Life (Party Rock Remix) ft. Redfoo & Justin Bieber

A Far East Movement nagyjából olyan, mintha egy ázsiai Jersey Shore zenélésbe kezdene. Förtelmesen öltözött fiatalok csinálnak zenét olyan világrengető problémákról, mint a piálás, csajozás és bulizás. Ebből kifolyólag kapóra jött nekik az LMFAO sikere, és gyorsan összehoztak egy remix/kollaboráció-féle mutáns hibridet, ahol megszólal az LMFAO magasabbik tagja és bónuszként Justin Bieber nyomja a refrént. A jó ízlés megzavarására tökéletesen alkalmas kreálmányhoz persze egy tipikus álhedonista partivideó is dukál, ahol egy bulibusszá transzformálódott járgányon járják Amszterdamot, hogy okosan elhelyezett karóra reklámot és egy csomó tigrismintás leggingsbe öltözött fiatalt mutogassanak. Az egészről mindent elmond, hogy a legjobb jelenet magasan az, amikor Justin Bieber egy pillanatra se tűnik fel sehol.

Unkown Mortal Orchestra - Nerve Damage

Ha azonnali újraindításra van agyunknak szüksége az előző videó miatt, akkor az Unknown Mortal Orchestra mind zeneileg, mind képileg igen zajos klipje erre a legjobb megoldás. A Nerve Damage esetében nehéz bármiféle történetről is beszélni, ellenben van egy csomó villódzó koponya, békejel, szabadkőműves háromszög, szellemszerű sofőr, ráadásul minden lila. Ettől függetlenül az igen rövidke videó – alig több mint két perc – bőven leköt az elejétől a végéig, és kifejezetten ütős képi világgal rendelkezik.

thekillingscreens – She’s a Fuckin’ Pest

Az ingyenesen tölthető Hearts Are Blackened EP-hez készített egy erősen DIY videót a thekillingscreens. A kizárólag fotókból álló stop motion anyag a zenekar egy napját követi végig a próbától egészen másnap reggelig. Van benne két üveg gin, utazgatás a BKV-n, bulizás az Instantban és még a város legolcsóbb talponálló pizzázójához is elnéznek, ahol 200 forint egy szelet. Ezen kívül túl sok dolog nem történik benne.

Polar Dear – Out of Sight

Egyelőre vajmi keveset tudni a hazai Polar Dear nevű párosról, de le merem fogadni, hogy hallunk még róluk. Második videoklipjükben az erdőben rohangál egy férfi vadászpuskával, egy másik férfi fegyver nélkül és egy nő bundában. Röviden ennyi a lényeg, de a dal hangulatához és hosszához pont elég ez. Na meg, hogy képminőségileg - jó értelemben véve – nem tudnánk megmondani, hogy hazánkban készült videóról van szó.


klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása