2012.04.12. 13:00 – Lángoló Gitárok

Balhéja miatt nem léphet fel a Kolin a Fishing On Orfűn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Fishing On Orfű fesztivál szervező közleményt adtak ki a mai napon, amiben sajnálatukat fejezik ki a Kolin énekesével történt múlt hétvégi incidens kapcsán (mint azt a Lángoló is megírta, a fenti képen látható Linczényi Márkot a Pécsi Est Caféban adott fellépésük során egy féltékeny férfi szájon vágta), ugyanakkor bejelentették, lemondják az együttes nyári fellépését a fesztiválon, helyükre a szlovák art-pop formációt, a Longitalt hívják. A lapozás után a szervezők teljes közleménye is olvasható, és a fesztivál idei programjáról is szó lesz.

A fesztivál szervezőinek közleménye:

"A Fishing on Orfű fesztivál szervezői sajnálattal értesültek az inzultusról, amely Linczényi Márkot, a Kolin frontemberét érte a napokban Pécsett. Az előadót április 7-én, koncertje során érte fizikai bántalom a város egyik patinás klubjának színpadán, melyet követően a koncert megszakadt.

Köztudott, hogy a tettlegességet kiváltó ok a zenekar egyik szokásos show-eleme volt, mely során Linczényi egy, a közönség soraiból jelentkező hölggyel váltott csókot. Ezt követte egy, a csókot nehezményező férfi támadása. A június 21-23 között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű szervezői az esettel kapcsolatos általános pécsi felháborodás nyomásának engedve, valamint az attrocitás megismétlődésével kapcsolatos kockázatok minimalizálásának érdekében a mai napon lemondták a Kolin zenekar Fishinges fellépését.

A FOO évek óta tematikusan állítja össze az egyes színpadok programját; a Kolin az első napon játszott volna, olyan, többnyire önmagát nem feltétlen komolyan vevő és leginkább a szórakoztatásra koncentráló produkciók mellett, mint a Bëlga, a Soerii & Poolek, a
Kelemen Kabátban vagy a Marlboro Man.

A Kolin helyett a neves szlovák art-pop formáció, a Longital lép majd fel."

Eddig a közlemény, amihez azt azért mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy az eset után Linczényinek a vidékiekre tett kijelentései (itt olvashatók) komoly felháborodást és indulatokat váltottak ki Pécsen és szerte az országban, így a szervezők döntésében, bár a közlemény nem részletezi, ez mindenképpen fontos szerepet játszhat.

Az idei Fishing On Orfű fesztivál egyébként június 21-23 között kerül megrendezésre, és számos népszerű hazai zenekar mellett (a közleményben említetteken túl például: Péterfy Bori & Love Band, Quimby, Kiscsillag, 30y, PASO, Akkezdet Phiai, Ganxta Zolee, Irie Maffia, Fish!, Supernem, Intim Torna Illegál, Európa Kiadó, Pál Utcai Fiúk, vagy az idén összesen egy koncertet adó Isten Háta Mögött) a külföldi zenekaron terén is erősít. Fellép az angol elektropop-duó, a Chew Lips, a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep, a francia rockduó, az Inspector Cluzo, az elszállós poszt-rockot játszó angol Maybeshewill, valamint az osztrák blues-legenda, Ripoff Raskolnikov is.

A fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható el.


pop rock hiphop fesztivál hír elektronikus fishing on orfű kolin fishing on orfű 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása