2012.05.15. 13:00 – Lángoló Gitárok

Armin Van Buuren, Calvin Harris, Martin Solveig és a De La Soul is jön a Balaton Soundra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A múlt héten kiderült: Björk hangszálbetegsége miatt nem tud jönni a Balaton Soundra, pedig egyértelműen az ő koncertje lett volna nem csak a fesztivál, de az egész nyári fesztiválszezon egyik legnagyobb durranása. A szervezők azt nyilatkozták, gőzerővel azon dolgoznak, hogy a megüresedett vasárnapi headliner-pozíciót pótolni tudják a programban. Mostanra pedig kiderült, mi lett a megoldás: a holland sztár DJ, Armin Van Buuren érkezik Björk helyére vasárnap a nagyszínpadra. Emellett a szervezők további neveket jelentettek be, mégpedig nem is akárkiket: jön a legutóbb például Madonnával dolgozó Martin Solveig, az elmúlt években több komoly slágert is jegyző Calvin Harris, a Grammy-díjas hiphop-formáció, a De La Soul, valamint Guy Gerber és a Tale Of Us duó is.

Armin van Buuren bárhogy is nézzük, jelenleg a világ egyik legismertebb DJ-je és producere. Négy sikeres albuma mellett a majdnem hatszázadik adásánál tartó, tizenöt milliós törzsközönséggel rendelkező A State of Trance című rádióműsor vezetője, akit 2007 és 2010 között négyszer választott a világ legnépszerűbb lemezlovasának a DJ Magazine. Armin tavaly is fellépett a Balaton Soundon az egyik arénában, és hazai népszerűségét ismerve vélhetően a közönségszámot tekintve nem fog gondot okozni neki, ha Björk helyére teszik a nagyszínpadra.

Calvin Harris ma az egyik legkeresettebb név a populáris elektronikus zene világában. Az énekesként, dalszerzőként, producerként és DJ-ként is jegyzett skót srác eddig két szólólemezt jelentetett meg, most épp a harmadikat készíti, az elmúlt években pedig több nagy slágert adott a világnak, többek között Dizzee Rascal, Rihanna, nemrég pedig a Scissor Sisters dalaiban közreműködve.

Calvin Harris mellett egy másik nagyon felkapott producer, Martin Solveig is érkezik idén a Soundra, akinek Hello című néhány évvel ezelőtti slágerét túlzás nélkül az egész világ ismeri, legutóbb pedig annak kapcsán lehetett hallani róla sokat, hogy producerként közreműködött Madonna idén megjelent új albumán és annak első kislemezes dalában.

Guy Gerber, az izraeli DJ és producer hazája fontos elektronikus zenészei közé tartozik, neve jól ismert a nemzetközi tánczenei színtéren. Főleg technóban utazik és rendszeres fellépője az ibizai, berlini, londoni, vagy akár detroiti elektronikus zenei partiknak.

Egy Grammy-díjas hiphop-formáció is érkezik az idén a Balaton partjára, Long Islandről: ők a De La Soul, akinek több mint húsz éve tartó karrierjük alatt hiphop-nemzedékeket inspiráló albumokat, fontos szakmai díjakat is találni. Legutóbbi nagylemezük éppen idén, alig egy hónapja, áprilisban, nyolc év kihagyás után jelent meg, úgyhogy akár lemezbemutató koncertnek is felfogható lesz a fellépésük.

A Tale Of Us a duót alkotó, olasz felmenőkkel rendelkező két zenész közül Carmine Conte Torontóban született, míg Matteo Milleri New Yorkban látta meg a világot, közös székhelyük pedig jelenleg Európa legzajosabb elektronikus zenei központja, Berlin. Főleg remixeikről ismertek, eklektikus zenéjük a house, a techno, a nu-disco és a pop világából merít ötleteket, idén nyáron pedig a Soundon is el lehet majd dönteni, hogy jól teszik-e mindezt.


fesztivál hír elektronikus armin van buuren balaton sound de la soul calvin harris martin solveig guy gerber tale of us balaton sound 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása