2012.05.20. 16:00 – Sajó Dávid

Rázd a segged csúnyalány! - Klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten csupa olyan magyar videó érkezett, amik bőven a jobbak közé tartoznak, így csupa öröm volt az életünk. Ilyen a Karmapolis autózása, a Naughty Ponies színházi castingja, a Meszecsinka mozgó csendélete és a Sunbabiez videója is. Mellettük megnézhetjük megint mit művelt Jack Black a Tenacious D-vel, mi köze van Akonnak a ketrecharchoz és hogy ki lesz az új Justin Bieber. Mellettük három elektronikus zenei produkció is helyett kapott, Savant megmutatja, hogyan érdemes low budgetből dolgozni, a SpectraSoul szakít drum and bass-es hagyományaival, az olasz Fare Soldi pedig fotogénnek semmiképp sem nevezhető emberekkel rázatja a hátsóját.

Tenacious D – Rize of the Fenix

Jack Black poénzenekarától mindig garantált, hogy valami iszonyat blőd videót produkálnak és a Rize of the Fenixben sem cáfoltak rá erre az állításra. Az egész semmi másról nem szól, mint tipikusan Jack Black-es baromkodásról, ahol a különböző számítógépes trükkök között becsúszik egy-két forgatási baki is. A zenéről nem beszélnék, annál inkább az utolsó fél percről, aminél véletlenszerűbb elmebetegséget ritkán látni. Na jó, erről sem beszélek, inkább tessék megnézni!

Akon – Hurt Somebody feat. French Montana

Most vonatkoztassunk el attól, hogy Akon hangját melyik herélt haszonállatéhoz lehetne hasonlítani, foglalkozzunk inkább a videóval. A történet szerint Akon ketrecharcost alakít, aki a rendőrök járta gettóban bepattan egy sportkocsiba, hogy elinduljon edzeni, ahol a szupercsapatos Rosszfiúra hasonlító edzője felkészíti a nagy mérkőzésre egy még idiótább frizurájú figura ellen. Akon annyira kemény, hogy fekvenyomásnál már betontömböket emelget súlyok helyett, de munkája meghozza a gyümölcsét.

Lil Niqo – Television Love

Justin Bieber lassan ivarérett? Will Smith lánya nem elég? Akkor jöjjön Lil Niqo, a következő tween ikon! Had ne kezdjek most abba bele miért problémás, ha egy 12 éves kisgyerekeket sztárolunk, nézzük inkább hányt bőrt lehet még lehúzni erről a témáról. Biztos szemétség, hogy egy általános iskolást pécézek ki magamnak, de a menedzsmentje igazán találhatott volna neki egy kevésbé remegő kezű fodrászt és lehet azt a nyakláncot sem a szomszéd kissrác LEGÓ-jából kellett volna összerakni. Aminél viszont én is mosolyra fakadok azok a részek, ahol ismert párosok videóit utánozza (Wiz Khalifa-Amber Rose, Swizz Beat-Alicia Keys, Jay-Z-Beyoncé) és az is tök aranyos, amikor felkéri a lányt, hogy: legyél az én Marge-om és én leszek a te Homérod.

Savant – Fuck Nexus

A norvég Savanté low budget videójának főszerepében egy Guy Fawkes-maszk van, amely valahogy mindig a producer kezébe kerül, aminek viselésével előjön vadabbik énje. Bárhogy próbál megszabadulni tőle, végül sehogysem sikerül neki és egy vicces, háztetős privát buli – annyira privát, hogy rajta kívül senki sincs – után lekapja a heavy metal polcról saját cédéjét, hogy aztán egy rendes partival zárja a napját.

Fare Soldi – Pestalozzi

Az olasz producerpáros saját maga sem veszi túl komolyan a diszkózenét, legalábbis ez derül ki a Pestalozzi klipjéből, amelyben kifejezetten csúnya, hájas férfiak és nők rázzák a seggüket aranyszínű ruhákban és bőrnadrágban. Ennél több nem igazán történik a kevesebb, mint három és fél percben, de arra bőven elég, hogy kiköpjük az ebédünket.

SpectraSoul – Away With Me feat. Tamara Blessa

A nemsokára nagylemezzel jelentkező SpectraSoul eddig főleg drum and bass-es körökben volt ismert, de az Away With Me már inkább egy rádióbarátabb darab arról a bizonyos albumról. A történet szereplője saját marionett bábujukkal kerülnek kapcsolatba egymással, amivel saját személyiségüket próbálják kifejezni. A figurák interakciója pedig ezeknek az emberi kapcsolatoknak felé tart görbe tükröt.

Nations Afire - I Am An Army

A Rise Against, Ignite és Death By Stereo volt és mostani tagjaiból álló Nations Afire nem sokára megjelenteti első, The Ghost We Will Become névre hallgató nagylemezét, amelynek egyik dalához készült a videó. Túl sok minden nem történik benne, a zenekar zenél egy nagy garázsépületben és az énekes néha sétálgat erre-arra. Nem vitték túlzásba a srácok.

Karmapolis – Shine

A Karmapolis videója mindenképpen a jobb produkciók csoportjába tartozik még akkor is, ha itt-ott akadnak vele gondok. Kifejezetten filmes hatású klip, jó vágásokkal, néhol nagyon ügyes operatőri megoldásokkal és szép színekkel. Csupán annyi a probléma, hogy túl sok az autós jelenet, pontosabban azok a részek, ahol a kocsi szemszögéből látjuk az utat. Az elején még illik ehhez a dögös zenéhez, ahogy süvít a járgány úton, de utána már egyszerűen túl sok és a különböző tükrözésekkel sem tudja eléggé feldobni ahhoz, hogy izgalmas legyen. Pedig a potenciál megvan benne és szó sincs arról, hogy nem lenne jó klip, csak lehetne még jobb is.

Naughty Ponies – The Devil

A soproni Naughty Ponies csinos női lábakat castingol egy színházban, bár az – lehet én vagyok figyelmetlen – nem igazán derül ki pontosan miért. Néhol az árnyékokkal játszanak, illetve vannak egész jó képkivágások is, de sajnos nem elég mozgalmas a klip ahhoz, hogy a végéig lekössön. A videó egyébként 20 ezer forintból készült, aminek a fele a zenekar elmondása szerint sörre és kajára ment el.

Sunbabiez feat. Adrianna – Killing

A Sunbabiez egyszemélyes projekt, aminek Killing című videóját a zene szerzője vágta és rendezte. A Cherry Bomb énekesnőjével készült dalhoz sikerült néhány kifejezetten jó képet készíteni és vágás is abszolút rendben van, mindössze annyi a baj, hogy négy és fél percig nagyon nehéz úgy lekötni a figyelmet bármiféle cselekmény nélkül. Valamiféle történet vagy több mozgalmas kép jót tett volna ennek a videónak, de még így is tisztességes munkáról beszélhetünk.

Meszecsinka – Távol

Azon ritka klipmegosztások egyike a mai, ahol a hazai videókra szinte csak jót tudok mondani, ilyen a Meszecsinka Távolja is. A lassú, érzelemdús dalhoz nagyon illenek ezek az óvatosan felvett csendéletek, közelről rögzített húrpendülések és szolid borozgatás az asztalnál. A lassú kameramozgások csak még intimebbé teszik a hangulatot. Talán egy kicsivel ingergazdagabb környezet még hangulatosabbá tehette volna a videót, de így is jó.


klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása