2012.05.29. 16:00 – Lángoló Gitárok

John Frusciante progresszív szintipop albumot készít (bónuszként egy új dallal)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

john_frusciante_pbx_funicular_intaglio_zone_cover_01.jpgA múlt héten írtunk róla, hogy nagyjából három év hallgatás után idén végre új, szóló anyaggal jelentkezik John Frusciante, a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa, mostanra azonban kiderült, hogy nem csak az ötszámos júliusi EP-t lehet várni az idei évben tőle, hanem szeptemberben egy teljes új nagylemezt is megjelentet, azzal a remek címmel, hogy PBX Funicular Intaglio Zone. Frusciante a napokban a rajongóinak kiküldött emailben magyarázta el terveit, és árult el részleteket a kiadványokról. Ebből kiderült, hogy az ötszámos EP és a nagylemez teljesen más lesz, míg az előbbi, Letur-Lefr című anyag 2010-ben írt és készített számok gyűjteménye lesz, addig az album tavaly összerakott felvételeket tartalmaz majd. Ezeket progresszív szintipopként jellemezte, majd mindezt úgy magyarázta, hogy számos zenei stílus kombinációjából, elektronikus hangszerek segítségével dolgozta ki a saját új hangzását.

Mindez egyébként csak kicsit hangzik meglepően a gitárostól, hiszen akik figyelemmel kísérik munkásságát, valószínűleg emlékeznek 2001-ben kiadott To Record Only Water for Ten Days című szólólemezére, amin már szintén a próbálkozott hasonló hangzásokkal.

Az új anyagok egyébként CD-n, vinylen, kazettán és digitális formában is megjelennek, csak hogy minden formátum rajongója megtalálja a számítását. A nagylemez előtt pedig valamikor érkezik majd a Walls and Doors című felvétel is, de erről bővebb infó egyelőre nincsen. A fent látható míves kép az album tervezett borítója.

Itt pedig a Letur-Lefr kislemezről származó Glowe című dal, csak úgy, bónuszként:


pop rock hír elektronikus john frusciante



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása