2012.07.25. 15:43 – Lángoló Gitárok

Legyen Vörös új szemszögből - Rendhagyó Quimby-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_MG_0085.jpgAz a:normal sessions filmet és élőzenét ötvöző új generációs projekt mögött álló filmes csapat Vandad Kashefi rendező vezetésével újabb kísérletező, élőzenés videoklipet forgatott, ez alkalommal a Quimby-vel. Az a:normal sessions új kontextusba emeli a zenei videókat. Nemcsak képi világot és történetet álmodnak egy dalhoz, de a zene együtt lüktet a forgatással. Alba Hyseni, a Singas Project, Illspokinn és a Soulclap, Harcsa Veronika&Gyémánt Bálint, Palya Bea és a Hangmás után a csapat a Quimby-t kérte fel legújabb rendhagyó videoklipjéhez. Vandad Kashefi rendező az együttes egyik legnépszerűbb dalát, a Legyen vöröst választotta.

A Legyen Vörös története egy, a kilencvenes évek elejének hangulatát idéző presszóban játszódik, ahol a pislákoló vörös fényszőnyeg mögött egymástól elszigetelt egyéni drámák kerülnek a felszínre, ahogy a dal kibontakozik.

"Amikor a film vizuális világát terveztük, a 80-as évek vége, 90-es évek elejének hangulatát szerettük volna megteremteni, azt az időt, amikor a Quimby elindult. A világítás-koncepciót úgy találtuk ki Győri Márkkal, hogy két különböző, egymással kontrasztban álló hangulatot érjünk el, anélkül, hogy a videó egy koncertfelvételhez hasonlítson. A dalt vizuálisan két részre bontottuk. Az elsőben úgy játszódnak le a hétköznapi emberi jelenetek, ahogy az életben történnének, a másodikban pedig egy korlátok nélküli valóságban, ahogyan az ösztönök vezényelnének. Ez a kettős bontás a vágásban is megjelenik: a Post Office stúdiójában Makk Lili a lassú, Jancsó Dávid a gyors részeket vágta. A presszóban megjelenő karaktereket az Andrew Hefler vezette Grund Színház improvizációs társulat és barátok alakították. Olyan volt, mint egy meghitt hangulatú koncert és színházi performansz, amely egy időben, egymásra reagálva alakul." – nyilatkozta Vandad Kashefi rendező.

A Quimby frontembere, Kiss Tibi így emlékszik a forgatásra: „Kicsit olyan volt, mint egy csoda, ami csak a pillanatban létezik, majd szertefoszlik a levegőben. Ezt a pillanatot élőben felvenni igazi kihívás, egyszeri és megismételhetetlen."

A videó operatőre Győri Márk, a vágók Makk Lili és Jancsó Dávid, a látványtervező Lisztopád Krisztina, a stylist Szlávik Juli, a sminkes Kund Barbara voltak. A klip producere és a projekt line-producere Kastner Judit.


rock hír quimby anromal sessions



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása