2012.08.16. 13:00 – Gitárok

Garcia és Bjork csak koncerten használhatja a Kyuss Lives! nevet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Korábban már írtunk arról, hogy Josh Homme és Scott Reeder névhasználati pert indított John Garcia és Brant Bjork, azaz a Kyuss Lives! ellen, aminek a bírósági tárgyalása most fejeződött be. Ennek értelmében semmilyen felvétel nem jöhet ki Kyuss név alatt, még úgy sem, ha valami csatolmányt hozzátesznek, szóval a februárban bejelentett Kyuss Lives!-koncertlemez sorsáról sem lehet tudni. A bíróság azt megengedte, hogy a zenekar továbbra is használhassa élő fellépéseiken a nevet, de kizárólag akkor, ha a Kyuss és a Lives! ugyanazzal betűtípussal, betűmérettel szerepel a szóróanyagokon és reklámokon.

Homme-ék akkor indítottak peres eljárást Garcia és Bjork ellen, mikor a két zenész megpróbálta levédetni a Kyuss brandet, és ezzel megszerezni minden jogot a Kyuss névvel kapcsolatban. Bjork ennek pont az ellenkezőjét állítja, mondván Homme volt az, aki az ő távozása után azonnal levédette a Kyuss nevet, ezzel kisajátítva minden kereskedelmi jogot az együttessel kapcsolatban. Björk szerint Homme és Reeder akarják bezsebelni az összes pénzt, amit Garciáék a Lives!-zel keresnek, illetve egyáltalán nem akarnak részt venni a projektben, aminek még a létezését sem tartják kívánatosnak. Sőt, Bjork szerint az egész Kyuss azért oszlott fel annak idején, mert Garcia összeveszett Homme-val a névhasználati jogon. A bíróság ennek ellenére - és a benyújtott dokumentumok alapján - Homme-nak és Reedernek adott igazat, és azt tanácsolták Bjorkéknek, hogy érdemes lenne átnevezniük a projektet a későbbi problémák elkerülése érdekében.

A Kyuss Lives! eredetileg azért alakult meg, hogy John Garcia énekes, Brant Bjork dobos, illetve Nick Oliveri basszusgitáros (tehát a klasszikus felállású Kyuss háromnegyede, kiegészülve egy Kyuss tribute csapatból érkező gitárossal, Bruno Feveryvel) így népszerűsítsék saját szólózenekaraikat. Garcia a Lángoló Gitároknak adott interjújában ezt meg is erősítette, és Oliveri is pont amiatt lépett ki a Kyuss Lives!-ből, mert szerinte nem a megbeszéltek szerint haladt a projekt. Garcia és Bjork viszont a Lives! nagy sikerének hatására már koncert- és stúdióalbumot terveztek, ez dőlt most dugába a bírósági határozat által.


rock hír stoner kyuss kyuss lives



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása