2012.09.14. 12:57 – Lángoló Gitárok

Lady Gaga a színpadon tetováltatta a fejét

gagaheadtattfull.jpgCsütörtök este mutatta be Fame nevű parfümjét Lady Gaga a New York-i Guggenheim múzeumban, ahol olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Yoko Ono, Paris Hilton vagy Lindsay Lohan. A legnagyobb durranás viszont nem ők, hanem maga a show volt természetesen: Gaga egy hatalmas parfümös üvegben érkezett a színpadra, majd ott helyben, Mark Mahoney tetoválóművész segítségével kivarratta a tarkóját, ami éppen le volt borotválta Terry Richardson fotós tiszteltére, akinek a héten hunyt el az édesanyja. A beszámolók szerint Edith Piaf- és David Bowie-dalok hangzottak el az eseményen, a tetoválás alatt pedig Kanye West Mercy című száma szólt. És ha már idekevertük azt a fránya zenét is, elmondjuk, hogy Lady Gaga új lemeze valószínűleg 2013 elején jelenik majd meg a sokatmondó Artpop címmel, és lesznek rajta olyan dalok, mint a Candy Art, a Cold Hearted Bitch és a CRWTH. Alább pedig megnézhető egy a művésznő klipjeihez hasonlatosan bizarr (nagyon bizarr, akár korhatárosnak is mondható) kisfilm az említett parfümről Steven Klein rendezésében.


pop hír lady gaga



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rayban80 2012.09.14. 23:10:37

Tetovalo müvesz?Ugyan mar...Nevetseges...

Démonmac1 2012.09.14. 23:15:43

Az átlag magyar bunkók honnan is tudhatnák..:)
en.wikipedia.org/wiki/Mark_Mahoney

Troll Tihamér 2012.09.15. 02:12:19

Ennek a nőnek nem volt olyan megmozdulása ami szimpatikus lett volna. Végtelenül ellenszenves minden nyilvános szereplése és klippje, ráadásul azért a zenéje is átlagosnak mondható, mondjuk egy celebtől mit is várjon az ember.

FilcTroll 2012.09.15. 09:57:56

És mint minden gaga film, ez is okkult témájú, szerepelnek a művésznő alter személyiségei és még rituális gyilkosság is van, aminek eredményeképp a fame monster életre kel. Nagyon tanulságos.

HgGina 2012.09.15. 12:19:01

"...olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Yoko Ono, Paris Hilton vagy Lindsay Lohan."
Ezek hírhedtségek. Yoko sosem volt híres, csak attól lett ismert, hogy egy híres valaki felesége volt. Paris Hilton se híres, csak hírhedt. Lohannek volt pár alakítása (főleg kislányszerepek), amivel híres lett, azóta inkább ő is csak a hírhedt ribanc kategóriát gazdagítja.
Gaga meg egyszerűen egy idióta.

_Mizantróp_ 2012.09.15. 14:58:46

Ajj már, ti károgók! :)

Én igazán nem vagyok Gaga-rajongó, pár számát hallottam, meg az ilyen-olyan hírek és fotók jutnak el hozzám, amikbe belefuthatok az interneten (rádiót nem hallgatok, tévét nem nézek - és ebben nem az a lényeg, hogy milyen frankó vagyok, csak annyit akarok vele mondani, hogy egyáltalán nem kapom nagy dózisban az előadót), de...

De ezzel együtt is nyilvánvaló, hogy mennyire, és mennyire jól ki van az egész találva. A teljes Gaga-jelenség.

Telis-tele van az elmúlt 40-50 év popkulturális eredményeinek - pop- vagy rétegzene, filmek, irodalom, álatalános esztétikum, dizájn- és vizuális irányzatok -, valamint egyéb korábbi kulturális, eszmei termékek - ikonok, szibólumok, alapvető princípiumok, vagy akár szimplán közismert történetek (kinek nem ugrik be például Gulliver ennek a filmnek az egyik jelenetéről?) - kiváló érzékkel való vegyítésével, összeválogatásával.

Az értőknek nagyon sokat ad, kismillió utalást, üzenetet lehet benne találni, az "újszülötteknek" meg legalábbis érdekes, és figyelemre érdemes.

Mondhatnám, hogy David Bowie és Madonna eltitkolt lánya, akinek Marylin Manson a keresztapja (az utóbbit egyébként nem tartom nagyra, őt is le lehet írni valaki+valaki+egy kis ez-az kombinációban, de a jelenből nézve már ő is "régi"), a jelenre és popra alkalmazva.

Egyszerűen elismerésre méltó, hogy megvan a szándék és hozzá az elvégzett munka is, hogy ilyen komplex jelenséget állítsanak elő.

Messze több ez annál, hogy egyszerű idiótázással el lehessen intézni vagy rá lehessen húzni a celebséget. Metaceleb, transzcendens celeb, ha már valami. Még a parfüm neve is önreflektív és nem mellesleg utalás is (nem, nem csak a saját korábbi lemezére).

Teddy Beer 2012.09.15. 15:04:27

Ezt a buksit nem csak azon a bizonyos koncerten csapták meg a rudival.