2012.09.16. 10:00 – Sajó Dávid

J Dilla Changed My Life - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgBeköszöntött az ősz, de a magyar videók egy része még mindig a nemrég véget ért nyárra emlékeztetnek minket. Bigmek a telepi hőség túléléséről és a Balaton utáni vágyakozásáról rappel, a Pillanatművek pedig a Gellért-hegyen zenéli fel a Napot. A Flying Lotus nem is klippel, hanem egy rövidfilmmel jelentkezik, ahogy az Alt-J alkotása is inkább beillik egy avantgard etűdnek, mint tradicionális videoklipnek. Viszont a Mumford & Sons és Kovary inkább egyszerűre vette a figurát, és megelégedett az élő fellépéseiken rögzített felvételekkel. Ja, van még új Raveonettes-videó is, de az olyan, mintha mozgó Instagram-filtert pakoltak volna a legfrissebb albumuk borítójára.

Flying Lotus – Until The Quiet Comes

Októberben jön Flying Lotus új nagylemeze, amelyről több dal részlete is szerepel a producer legújabb videójában, ami hivatalosan nem is klip, hanem egy rövidfilm. A kicsit bizarr, mégis megkapó alkotásban három szám is elhangzik, miközben egy J Dilla-pólós srác vérző sebbel, a földről felkelve kígyózik végig Los Angeles egyik külvárosi részén. A videó az elején egyébként egy nagyon megkapó jelenettel nyit, ahol egy kislány formáz pisztolyt az ujjából, de végül magát találja el a visszaverődő képzeletbeli golyóval.

Alt-J – Fitzpleasure

Az idei év egyik legerősebb bemutatkozó lemeze vitathatatlanul a brit Alt-J együttesé, akik egészen különleges, alternatív indie popban utaznak, amely így leírva totál hülyén hangzik. Az idén Mercury Prize-ra jelölt zenekar egy francia stábbal készítette el legújabb videóját, amit egy párizsi stúdióban forgattak le egy nap alatt, viszont a digitális utómunka két hétig tartott. A gótikus templomban játszódó, énekkórust, táncművészeket és egy tetovált hátú embert is felvonultató klip elképesztően jól illik a dal ájtatos hangulatához.

Raveonettes – The Enemy

A Raveonettes idei nagylemeze még minket is rendesen meglepett és most itt egy videó, hogy ezt vizuálisan is megpróbálja. Ez annyira nem sikerül neki, mert kábé az új album borítója elevenedik meg jó adag vintage képhatással megspékelve, de isten igazából rohadtul nem történik semmi benne. Jó, persze, egy adag varázsgomba után biztosan nagyon izgalmas ez a videó, mondjuk akkor egy rajzszög is az tud lenni.

Mumford & Sons – I Will Wait

A Mumford & Sons olyan a briteknek, mint a Csík Zenekar a magyaroknak: semmi igazán különleges nincs benne, de a tradicionális folk elemek popzenébe ültetése minden országnak szívügye általában, aztán már tök mindegy, hogy maga a produkció milyen lesz végül. Az I Will Wait videója erre egy tökéletes példa: olyan mintha az alabamai hillbillyket Londonba költöztették volna és moonshine helyett scotch-csot adtak volna nekik. A klip igazából csak egy koncertfelvétel, ahol – meglepő módon – zenélni láthatjuk az együttes, de mi kicsit hiányoljuk a hangszerek között a mosódeszkát és partvisból eszkábált bendzsót.

Bigmek & MNNiA – 40fokcelziusz

Az ablakon kinézve nyálkás, szürke, esős idő van éppen, és sokan elfelejtik, hogy pár hete még sírva könyörögtek az idióták a Facebookon egy kis csapadékért. A rohasztó meleg ihlette meg Bigmeket a TheShowCrew-ból, aki a telepi betonhőség túléléséről mesél a 40fokcelziuszban és arról álmodozik, hogy végre lejusson a Balatonra. A klip egyébként klasszikus low budget külvárosi rapvideó, ami a témát tekintve teljesen rendben is van. A végére aztán jut egy kis happy end is, mivel Bigmeket végül csak felveszi egy autó a Balcsira menet.

Kovary – Here We Go

Kovary Here We Go EP-je szeptember 11-én jelent meg és a moombahton producer egy egyszerű, de mégis egész pofás kis klipet készített hozzá a címadó dalhoz, amiben különböző felvételeket láthatunk a közönségről, akik éppen Kovary fellépésein buliznak. Ennyi az egész, de sikerült néhol kifejezetten jól eltalált képeket találni és ez tökéletesen elég a kevesebb, mint hárompercnyi játékidőhöz.

Pillanatművek – Helló-Belló

Ti most itt fogtok játszani? – kezdi a videóban egy lány, aki meglepve konstatálja, hogy egy rakás zenész közeledik feléjük. A különböző zenei formációkból is ismert Császár Gergő Pillanatművek néven kezdett új projektbe, amihez egy hajnali gerillaforgatáson készített klipet a Gellért-hegyen. A kifejezetten hangulatos, szépen fényképezett felvételen az együttes egészen napfelkeltéig nyomja az ott összegyűlt emberek előtt és a Facebook-kék ég alatt.


raveonettes flying lotus klipmegosztás mumford and sons bigmek kovary alt-j pillanatművek



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása