2012.10.07. 16:58 – Lángoló Gitárok

Rihanna és Shakira azeri fellépése ellen tiltakozik az Amnesty International

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Screen Shot 2012-10-07 at 4.47.55 PM.png

Amikor Rihanna és Shakira menedzsmentje rábólintott az azeri kormány minden bizonnyal tudományos összegről szóló ajánlatára, nemigen foglalkoztak azzal, hogy Azerbajdzsán nem éppen az emberi szabadságjogok elismeréséről híres. Az Amnesty International sietve tett arról, hogy tudjanak róla.

A szervezet nyílt levélben szólította fel a két popdívát, hogy ha lehet, ne menjenek már el Bakuba, a FIFA 17 évena alattiaknak rendezendő futlball világbajnokságára, de ha mégis, akkor ne lépjenek fel, mert a szólásszabadságot lábbal tipró azeri kormányzattal azonosulni nem annyira menő. "Az Azerbajdzsánban élő újságírók, bloggerek és civilek minden nap találkoznak a központi cenzúra intézményével" - áll a felhívásban, "Nemcsak egy világsztárnak, hanem egy átlagembernek is jogában áll elmondania véleményét. Kérjük, ne támogassák az azeri kormányt az elnyomásban."

Egyelőre egyik énekes sem válaszolt a felhívásra, de Shakiráról köztudott, hogy igen aktív az ehhez hasonló ügyekben, így nem kizárt, hogy lemondja a koncertet. 


politika koncert amnesty international rihanna tiltakozás sharikaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.