2012.10.12. 10:46 – Hirdetés

Sci-fi metal a Dürerben - Nyerj jegyet a Voivod koncertjére!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Voivod mostanában szinte hazajár Magyarországra, hiszen rövid időn belül harmadszor lépnek fel Budapesten. A metal világának egyik legegyénibb csapata az utóbbi években igencsak magára talált, pedig pár éve még a feloszlás szélén táncoltak. Tavaly az év egyik legjobb koncertjét vezették elő a kanadai thrasherek, remélhetőleg ez jövő pénteken sem lesz másképp. A bulira most két olvasónk is jegyet nyerhet, ha válaszol a játékban feltett kérdésekre!

Kanada mindig is híres volt eredeti hangzású zenekarairól, elég ha csak a Rush, a Devin Townsend fémjelezte Strapping Young Lad, az Annihilator, vagy a Cryptopsy nevét emlegetjük. A nyolcvanas évek elején alakult quebec-i Voivod nemhogy nem lóg ki ebből a sorból, de számtalan, azóta náluk sokkal nagyobb népszerűségre szert tett zenekar nőtt fel a lemezeiken. Bár ma már nehéz elképzelni, de nyolcvanas évek végén egyszerre volt előzenekaruk a Soundgarden és a Faith No More. Velük ellentétben a Voivodból nem lett világsztár csapat, mindig is megmaradtak underground hősöknek. Az idén harminc éves zenekar már a kezdetektől fogva teljesen egyedi hangulatú zenét játszott, a korai idők kaotikus thrash metalja után fokról fokra alakítottak ki egy csak rájuk jellemező, agyas, koncepciózus zenei világot, miközben olyan alaplemezeket készítettek mint az 1987-es Dimension Hatröss vagy a két évvel későbbi Nothingface.

A zenekar és az első öt lemez fő karakterének nevét a borítókért és a látványvilágért is felelős Michel „Away” Langevin egy gyermekkori rémálma ihlette, szintén az ő fejéből pattant ki a zenekar poszt-apokaliptikus víziókkal teli koncepciója is. A nyolcvanas években készített lemezeik gyakran teljes történeteket dolgoznak fel, olyan, akkoriban még egyáltalán nem szokványos témákkal, mint a technológia hatalma az emberek felett vagy az elidegenedés. A könnyen megjegyezhető, együtténeklős refrénekre izgulók nem is nagyon értették meg a zenekart, de azok között, akik fogékonyak a kevésbé nyilvánvaló zenékre, fanatikus táboruk alakult ki. A következő évtizedben egy kísérletezősebb időszak és Denis „Snake” Belanger énekes távozása után Eric Forrest basszusgitáros-énekessel trióban visszakanyarodtak egy gorombább zenei világhoz, az 1997-es Phobos turnéján Magyarországon is felléptek a Neurosissal, a Today Is The Day és a VHK társaságában az Almássy téren, amit azóta is könnyes szemmel emlegetnek, akik ott voltak.

2003-ban visszatért Snake, basszusgitáron pedig az egyik legnagyobb élő Voivod-rajongó, bizonyos Jason Newsted csatlakozott hozzájuk, aki korábban egy Metallica nevű csapatban pengetett. Úgy tűnt, hogy a banda végre megkapja a régóta megérdemelt figyelmet, de 2005-ben zeneszerző-gitárosuk, Dennis „Piggy” D’Amour vastagbélrákban elhunyt. Piggy hátrahagyott demóit felhasználva két lemezt is készítettek. A 2009-es Infini megjelenése után már a búcsúturnéra készültek Daniel Mongrain gitárossal, de szerencsére azóta meggondolták magukat és idén várhatóan egy új lemezzel is jelentkeznek, amiről az első szám már napvilágot is látott, amiről nemrég írtunk is.     

A koncerten a bemelegítésről a finn Unkind és a magyar Ad Astra gondoskodik, akiknek egyébként nemrég készült el az első klipjük a tavasszal megjelent Open Wide albumhoz.

És akkor jöjjön a kérdés, amire a választ várjuk:

A Voivod melyik lemezén hallható Pink Floyd-feldolgozás? (Két választ is elfogadunk.)

A játékban először szokásosan  lájkolni kell a Lángoló Gitárok, valamint a Concerto Facebook-oldalait, majd egy a Lángoló-Voivod-Játék tárgyú levélben elküldeni nekünk a megfejtést a jatek@langologitarok.hu -ra. A választ szerdán éjfélig várjuk, csütörtök reggel sorsolás, a szerencsés nyertest nem sokkal utána emailben értesítjük. Ezúttal is nagyon fontos, hogy az előzetesen megadott tárggyal érezzenek a válaszlevelek, aki ugyanis nem így küldi, automatikusan kizárja magát a játékból. 
Várjuk a megfejtéseket!

A Concerto Music bemutatja:
2012. október 19., péntek
Budapest, Dürer Kert
Unkind (FIN), Ad Astra (H)
Belépő: 4 500 Ft
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.voivod.hu
http://www.facebook.com/Voivod
http://www.relapse.com/label/artist/unkind.html
http://www.facebook.com/UnkindHardcore
http://www.adastramusic.hu/
http://www.facebook.com/adastrahungary
http://www.facebook.com/events/376177482451489


játék metál hír voivod



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása