2012.10.31. 20:00 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #4 - Benne: Shining, Gyötrelem, Tukaaria, Morbosidad, Witchcraft, Gravecrusher stb.

Förmedvények és antitrendi mocskok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!

2012 blackmetal szenzációja is lehetne a Tukaaria, de sajnos nincs új a nap alatt, hisz a Raw To The Rapine egy tavalyi újrakiadás. A műfajt nem fogja talán már semmi sem megváltani az enyészettől, bár kétséges, hogy akart-e valaha is újat mutatni mintsem inkább elrettenteni. Ha a Marduk-féle szónikus elálmosodás non plus ultrája, vagy a Darkthrone punkos bohóckodása nem mozgatja meg fekete szíved akkor a legjobb választás a Tukaaria kompromisszummentes, sallangnélküli blackmetalja lesz számodra. Érzéketlen, zsigeri, nyers, ahogy azt kell. Meglepő elem nem lesz benne, de ez már önmagában meglepetés, hogy végre nem egy unalmas anyag lát napvilágot szeretett műfajunkban. Raw To The Repine néven keressétek a bakelitet.

 kötelező köröket tudjuk le gyorsan: az Enslaved elkészítette tizenixedik albumát (hallgatja még őket valaki a Hordenes Land óta?), a Shining a puncinedvesítő feldolgozás EP után egy albumnyi új giccsparádét ígér nagylemez hosszúságban, sőt, decemberben Budapesten is fellépnek.

Essen szó a Cradle Of Filth-ről is: még léteznek.

A Mayhem egy felejthetetlenül rossz hazai koncert után itthon kezdte meg az új lemez munkálatait, természetesen fogalmuk sincs milyen irányban folytatva zenei pályafutásukat.

A blackmetal halott.

merikában is, hiába próbálkozik a Tjolgtjar összetéveszthetetlen minimalista redneck stílusú fekete zenéjével idén negyedjére (!). Alaposan szembeköp minden józanságot és mértékadást, helyette vállalhatatlanul szórakoztat. Ez lenne a jövő? Talán, ha több dobgép szerepelne benne.

Az USA soha nem adja fel: ridegen, tántoríthatatlanul olvasztja magába a blackmetal elemeit a legképtelenebb műfajokba. Most épp a DFHVN (azaz a Deafheaven) a Bosse De Nage pop-posztblack duóval egy split formájában Mogwai-feldolgozást játszik. Egy hét alatt sold out lett a bakelit. Kérdés van?

Az amerikaiaknál csak a franciákat utáljuk jobban zeneileg, nem is véletlen, hogy a Blut Aus Nord legújabb 777-es filozófiai ámokfutását egy legyintéssel elintézzük.

Persze a legifjabb üdvöskét sem hagyhatjuk ki a sorból, ami mindközt a legrosszabb: a kanadai blackmetal. Nonszensz. Akárcsak a Verglas Satanisme Juvénile kétszámos demóján az 1965-ös keltezésű France Gall Poupee De Cire, Poupee De Son betét. Black fuckin' metal.

-*-

Kedvenc underground harcosunk ismét nem nyugszik, amíg az áporodott kreálmányai az arra méltók polcaira nem kerülnek:

„A Stygian Shadows Productions az év végéig még 2 kiadvánnyal jelentkezik, melyekről az alábbiakban kaphattok információkat:

I. Gravecrusher – Mutilation ritual demo 2012

 szegedi death metal négyes az old school szellemiséget szem előtt tartva készítette el háromszámos bemutatkozó anyagát, amely kellemes perceket szerezhet az olyan skandináv bandák híveinek, mint a Crematory, a Nirvana 2002, a Grave és az Unleashed! Bár a név új, a tagság kipróbált arcokból áll, ugyanis Mörbid Carnage, Nebron és Jack tagok játszanak a zenekarban. A professzionálisan sokszorosított kazetta a mai igényekhez igazodva mindösszesen 99 példányban fog megjelenni október 20-án, minden darabhoz vízálló, logós matrica is lesz. Egy kazetta ára 800 HUF. A bandához kapcsolódik a következő információ is, miszerint november 23-án lesz Szegeden az első koncertjük és ebből az alkalomból fehér, a borító mintájával (kép mellékelve) ellátott kétoldalas (hátoldalán logó + idézet lesz) póló fog készülni, M, L, XL és XXL-es méretekben. Egy póló 2500 HUF lesz, előrendeléseket október 31-ig fogadunk a kiadó (stygian@t-online.hu) illetve a banda (gravecrusherdeathmetal@gmail.com) címén, korlátozott mennyiség a fentebb említett koncerten is elérhető lesz. Türelmetlen rajongók a http://gravecrusher.deathcamp.com oldalon nyerhetnek bepillantást a banda eddigi felvételeibe.

II. Morbosidad – Morbosonslaughts in Hungary 2009 MC 2012

Fenti című kiadvány az amerikai Morbosidad 3 évvel ezelőtti európai turnéjának 3 magyarországi állomását hivatott megörökíteni 2 kazettán. Az első kazettán a november 16-i pécsi koncert felvétele lesz, ez kb. november végén fog megjelenni, míg a második kazettán a november 17-én, majd 18-án Budapesten és Győrött adott koncertek anyaga lesz meghallgatható. Ezen kiadvány példányszáma még nem eldöntött, de aki szeretné mindkettőt birtokolni, azok kedvéért (kizárólag megfelelő számú előrendelés esetén) lesz egy speciális verzió (Tomas Stench írásos megemlékezése ennél a verziónál van betervezve) is, amelynél a 2 kazetta egy közös, nagyméretű tokban fog elhelyezkedni és a borító is eltérő lesz a normál kazettákétól! Előrendelési határidő november 15. A második kazetta megjelenése leghamarabb az év végén, legkésőbb 2013 januárjában várható.

Üdvözlettel: Fodor Laci”

Aki lemarad, az kimarad! Kérdés, miről?

További magyar égések:

A valóban remek bemutatkozó anyagot összehozó és vicces nevű Tyrant Goatgaldrakona Sign Of Moloch EP-je 12 inches bakeliten is megjelenik, 300 példányban. Érdemes időben lecsapni rá!

 litéri Gyötrelem idén is kínzásra és nihilre invitál minket: a Dimenziók Pusztulása nagylemez frappánsan elegyíti a szomorkás érvágást a kínzó haláltusával központba helyezve az Univezumot, ami szintúgy szar mint az emberi lét maga. Nem egy könnyű hallgatnivaló, de arra érdemeseknek kiváló avarrugdosó háttérzene lehet munkából hazafelé sétálva.

Októberi friss megjelenésű a Witchcraft Hegyek felettem című albuma, ami csupa magyar szövegű számokat tartalmaz. Néhány cím a nyolcból: Megittam a vért; Fekete és hideg; Arcomon gyűlölettel. Vélhetőleg a nem tengerparti napozás közben fogant számok magasra emelik a magyar blackmetal fekete zászlaját és nemzetközi szinten is előrébb tudnak lépni a srácok.

De ne feledjük: a Tormentornál nem lesz soha jobb magyar black metal zenekar.


metál black lángoló fatemplomokKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása