2012.03.11. 10:00 – Kovács M. Norbert

Hancúrozás vagy tragikus méhészkaland? – klipmegosztás

Paul Weller egy meztelen nő testére vetít mindenféle képeket, Grimes kigyúrt srácok és szurkolók körében érzi jól magát, a Heaven Street Seven legújabb klipjeként egy pszichedelikus roadmovie-t ad a nézőknek, a Fish! pedig nagymellű csajokkal és zenészhaverokkal bulizik önfeledten. Nem mellesleg itt van még a Chairlift szuperszórakoztató interaktív videoklipje is, amiben egy egyetemista lány életével játszhatunk, és egyedül csak rajtunk múlik, hogy szerelembe esik, vagy egy tragikus kalandba keveredik.


klip klipmegosztás2012.03.10. 14:35 – Lángoló Gitárok

Josh Homme beperelte a Kyuss Lives! tagjait

Mióta a Kyuss három alapítótagja Kyuss Lives! néven 2010-ben elindította a sikeresen működő emlékzenekarát, azóta folyik a találgatás, hogy vajon az eredeti gitáros, jelenleg Queens Of The Stone Age-főnök, Josh Homme mit szól ehhez az egészhez. John Garcia énekes több interjúban is bevallotta, hogy meg sem kérdezte volt zenésztársát a csatlakozásról, mert biztos volt benne, hogy úgysem menne bele a dologba. Most viszont Homme, az egykori Kyuss-basszusgitárossal, a Kyuss Lives!-ben a balhés Nick Oliverit helyettesítve néha szintén részt vevő Scott Reederrel karöltve beperelte Garciát és Brant Björk dobost, mivel szerintük a két zenész el akarta lopni a Kyuss védjegynek számító nevét, valamint már az is megtévesztő, hogy ezt használják.


rock hír stoner kyuss kyuss lives2012.03.10. 10:20 – edicsek

Legyél Britney szukája! - Furamörcs #7

Mindenki arról beszél manapság, hogy mennyire haldoklik a zeneipar, és a zenekaroknak csak a koncertezés és a merch (póló, sapka, kulcstartó stb.) árusítás marad az egyetlen lehetőség a túlélésre. Ennek ellenére a legtöbbjük leragad a roppant fantáziátlan póló és pulóver vonalon, néhol feltűnik egy hippis textilszatyor vagy néhány kitűző. Mi viszont az ötletes cuccokat gyűjtjük egybe. Mindegy, hogy rusnya, vicces, hordható vagy hordhatatlan, legyen egyedi. Lehet kommentelni, ajánlani is!


pop kutya britney spears furamörcs2012.03.09. 17:30 – Lángoló Gitárok

Garbage: Your Kind Of People Not, vagy mi

Hét év után május közepén jelenik meg a Garbage legújabb nagylemeze Not Your Kind Of People címmel, erről itt már írtunk, az alábbi vicces videón pedig az együttes tagjai sorolják el a lemezen hallható dalok címeit, már amikor nem rontják és röhögik el az egészet. Alatta a lapozás után azért le is írjuk a címeket a biztonság kedvéért és koncertdátumokat is mutatunk. Az ötödik album első kislemezének egyébként a Blood For Poppies című dalt választották, ez március 19-én fog megjelenni egy új videó kíséretében.


rock hír garbage butch vig2012.03.09. 16:45 – Lángoló Gitárok

Metallic Taste Of Blood - Ízelítő Pándi Balázs legújabb projektjéből

Júniusban jelenik meg a Metallic Taste Of Blood első nagylemeze. A projektben olyan zenészek játszanak zajos jazzt, mint a kísérleti zenéiről és a RareNoiseRecords nevű kiadójáról ismert olasz Eraldo Bernocchi, a Porcupine Tree-basszusgitáros Colin Edwin és a John Zorn vagy Merzbow mellett is zenélő multiinstrumentalista Jamie Saft. Utóbbit a projektben szintén résztvevő Pándi Balázs dobos ajánlotta be a Bernocchi és Edwin alapította formációba. Pándi így mesél a Metallic Taste Of Blood megalakulásáról: "Eraldo Bernocchival 2010 végén kezdünk el koncertezni, ami az Obake-lemezhez vezetett. Egy holland fellépés előtt említette, hogy Colin Edwinnel fogott zenélésbe, nincs dobosuk, és ha van kedvem, bedob engem is a felmerülő nevek közé. Hamar írt is, hogy rám esett a választás. A negyedik tag pedig nem sokkal később Jamie Saft lett a javaslatomra, aki régi jó barátom és az egyik legsokoldalúbb zenész, akit ismerek."


jazz metál hír metallic taste of blood2012.03.09. 16:00 – Lángoló Gitárok

Szombat este először az Akváriumban a Carbonfools

Mióta Gödör helyett Akvárium van az Erzsébet téren, még nem lépett fel ott Fehér Balázs énekes és zenekara, a Carbonfools. Szombat este ez megváltozik, az együttes az első koncertjét adja az új helyen. Állításuk szerint izgatottan várják a találkozást az új hellyel és a régi-új közönséggel. Egyébként épp nagyban új kislemezüket készítik, amihez videoklipet is terveznek forgatni, ősszel pedig az új nagylemez érkezik. "A Clublights című dalunk szerintem az eddigi legnagyobb siker lesz. Megrizikózom, ez az eddigi legjobb zenénk" – mondta Fehér Balázs. Bővebb információkért a mai buliról ide érdemes kattintani.


pop rock koncert hír program elektronikus carbonfools2012.03.09. 14:00 – Lángoló Gitárok

Holnap Little Boots a Merlinben a Kollektíva születésnapján

Bár a Kollektiva otthona jelenleg a Corvintető, ahol heti rendszerességgel tartanak klubestet, a csapat az első fél évtizedük megünneplésére, kizárólag erre az egy alkalomra visszatér a legnagyobb bulijaik színhelyére, a belvárosi Merlin klubba. A születésnapi rendezvényen látványos keretek között igyekeznek felidézni az elmúlt öt évet, a buli mellett fotókiállítás mutatja be a Kollektiva eddigi történetének emlékezetes pillanatait, amik a különleges, a VJ Centrum, az Illuvision és a Krajc által megvalósított mapping vizuálban elevenednek meg. A születésnapi este fő attrakciója a brit énekesnő, Little Boots dj-fellépése lesz, aki a dalaival korábban is rendszeres vendége volt a Kollektiva-buliknak, most viszont személyesen is láthatja a hazai közönség. Továbbiak a kattintás után.


pop hír program elektronikus little boots kollektíva2012.03.09. 12:30 – Lángoló Gitárok

Speeding Games – Colorstar-klippremier

Elkészült a Colorstar legújabb videoklipje Speeding Games című számukra. Ez az első dal a zenekar készülő új nagylemezéről, ami a pecsás lemezbemutató koncert napjára jelenik meg május 4-én. A zenekar elmondása szerint az új lemez poposabb lesz, mint amit eddig megszoktunk a Colorstártól, de nem nélkülözi majd az együttes stílusára jellemező pszichedelikus elemeket sem. A lemezbemutatóra különleges látványt és hangzást ígérnek. Az Urbanizer Visuals produkciójaként Gábor Marci által rendezett új klip a lapozás után itt a Lángoló Gitárokon látható először.


premier pop rock hír exkluzív klip colorstar2012.03.09. 10:30 – Lángoló Gitárok

Március végén jön a Lovemonster, a PASO dupla albuma

Már többször leírtuk itt a Lángolón, hogy idén tavasszal új, ráadásul dupla nagylemezzel jelentkezik a PASO, mostanra pedig a megjelenés pontos dátuma is megvan és az album címét is lehet tudni, ez itt fent pedig a borítója. A zenekar az Erzsébet téri Gödör helyén nyílt Akváriumban tartott teltházas, kilencedik születésnapi koncertje után három héttel, március 27-én adja ki a Lovemonster című lemezt, ami a szerelemről fog szólni, a dupla album amerikai producerrel készített második korongján pedig bemutatkozik a PASO's Roots Rockers. Az anyaggal az együttes hamarosan külföldi turnéra indul, májusban pedig budapesti lemezbemutatót tartanak. Részletek a hajtás után.


pop ska hír paso