2012.06.03. 13:20 – Sajó Dávid

Kínai hercegnő vagy egy kokainozó plüssmókus? - klipmegosztás

A héten számos ismert zenekar rukkolt elő új videóval, amelyek közül van olyan, amit akár most 2012 egyik legjobbjai közé sorolnánk. Ez Jay-Z és Kanye West közös produkciója, amit a zseniális Romain Garvas rendezett. Szórakoztatóságban azonban hadra kél vele El-P drogmámoros ámokfutása egy junkie plüssmókussal. Az immár trióként visszatérő The Cribs megidézi a ’90-es éveket, Nas pedig lányával való kapcsolatáról forgatott egy tanulságos videót. Lesz egy vadiúj dEUS-klip is illetve egy igazi glampopos Scissor Sisters sörreklám is. Az Offspring él, de semmiképp sem virul, ahogy a Linkin Park sem unta még meg saját magát. Van új Coldplay-videónk is Rihanna vendégszereplésével, sőt, a Flaming Lips is meztelenkedett egy jót ismét. Végezetül a popvideók két véglete következik, egy egészen fantáziadús sci-fi disztópia Adam Lamberttől és egy fájóan semmilyen képanyag Kylie Minogue-tól. 


klip klipmegosztás2012.06.03. 10:55 – DankóG

Serpent Sermon - Itt az új Marduk-lemez

marduk_serpent_550x550_1.jpgSerpent Sermon címmel jelenik meg június 5-én a legújabb Marduk-lemez, ami sorrendben már a 12. stúdiólemeze lesz a harckocsimániás sátánista svédeknek, és állítólag minden eddiginél gonoszabb is. Ennek örömére itt a Lángoló Gitárokon most meg is lehet hallgatni a lemezen található tíz istentelen csépelést, csak hogy black metal rajongók is jól szórakozzanak így, a vasárnapi ebéd előtt. Bónuszként a dalok alá beraktuk a Sátán Szócsöveként működő black metal csapat legújabb klipjét is, hogy képileg is alátámasszuk ezt a Mérhetetlen Gonoszságot.


metál hír black marduk2012.06.02. 15:36 – Németh Marcell

Valóban antiszemita volt-e Wagner? - A Tannhäuser operával indul a Budapesti Wagner-napok

Fischer 133021_p&p 90619013 mupa.jpgValószínűleg nem a címben feltett dilemma miatt tartják sokan riasztónak az operarajongók körében is komolyabb vízválasztónak számító szerző műveit. A vasárnap rögtön egy vérbő Tannhäuser-premierrel elstartoló Budapesti Wagner-napok apropóján ültünk le beszélgetni Fischer Ádám karmesterrel és Matthias Oldag német rendezővel, hogy kiderítsük, érdemes-e tabukat döntögetni és tévhiteket eloszlatni a Tannhäuser és Wagner kapcsán, valamint mi állhat az Európa-szerte híres, és már elővételben teltházas előadásokat felvonultató fesztivál sikere mögött. Előbb Fischer Ádámnak, majd Matthias Oldagnak tettük fel kérdéseinket.


klasszikus wagner tannhäuser2012.06.02. 13:11 – Lángoló Gitárok

Axl Rose kitiltotta a Slash-pólós rajongókat a Guns N' Roses-koncertről

axl-rose-demandas-940am033110.jpegA klasszikus felállástól lényegesen eltérő Guns N’ Roses jelenleg éppen Nagy-Britanniában koncertezik, ahol szinte már törvényszerűen jött a következő balhé Axl Rose körül. Az NME egyik forrása szerint a május 31-i koncertjükről a szervezők kitiltottak minden olyan pólót, amin Slash, az együttes volt gitárosa szerepel. Egy pórul járt rajongó elmondása szerint addig nem mehetett be a helyszínre, ameddig nem vette le a felsőt. A lecsupaszított rajongó azt is elmondta, hogy Rose – szokásához híven – most is hatalmas késéssel lépett a színpadra, ami miatt csak három dalt tudtak végighallgatni, mert el kellett érni az utolsó vonatukat. Arról, hogy mennyire elege van a rajongóknak Axl Rose és vicczenekara viselkedéséből, a hajtás utáni videó sokat elárul, amit a katasztrofális readingi koncertjükkor forgatott az NME.


rock hír guns n roses slash axl rose2012.06.02. 10:28 – Sajó Dávid

Bejön az az energia, ami körülveszi az elektronikus zenét – Stephen Marley-interjú

stephenmarley.jpgAz már a Zöld Pardon színpadán is látszott, hogy nem lesz könnyű mély beszélgetést folytatni Bob Marley Stephen nevű fiával, így meg sem lepődtünk, mikor az émelyítően fűszagú turnébuszban, a teljesen szétcsúszott zenész beszéd közben felejtette el mit is akar mondani. De legalább kedves volt, és még üzent is a világnak, na meg külön a magyaroknak.


interjú reggae stephen marley2012.06.01. 17:00 – Lángoló Gitárok

Justin Bieber lefejelt egy üvegfalat

justin-bieber2012_1280x1024_.jpgA kanadai tinisztár úgy látszik nincs túl jó viszonyban az üvegtárgyakkal. Tegnap este párizsi koncertje során sikerült lefejelnie egy üvegfalat a backstage-ben, amikor is lefelé haladva a színpadról a korlát felé nyúlt, de szerencsétlenségére közte és az áhított fogódzkodó között volt egy üveglap is. A baleset után még visszament a előadni az utolsó számát, de a lejövetel után pár másodpercre elájult. Elmondása szerint kisebb agyrázkódást szenvedett a nemkívánatos találkozás során, de már jól van. Justin Bieber egyébként egy kihallgatásra is hivatalos, mivel egy fotósnak a rendőröket kellett hívnia, amikor képeket próbált készíteni róla és Selena Gomezről vásárlás közben, de ez annyira nem tetszett neki, hogy állítólag tettlegességig fajult a dolog. Bieber és az átlátszó tárgyak kapcsolata amúgy sem nevezhető rózsásnak, hiszen egy-két éve egy forgóajtóval is meggyűlt a baja, ahogy a hajtás utáni videón is látszik.


pop bulvár hír justin bieber2012.06.01. 15:35 – Sajó Dávid

Ugye senki sem cigizik a koncertemen? - Stephen Marley-koncertbeszámoló

Stephen Marley @ Zöld Pardon, 2012.05.31. 

IMG_9174.JPGA reggae az a zenei műfaj, amely feltalálása óta szinte semmit sem változott. Nem csoda, hogy még mindig Bob Marley a stílus non plus ultrája, és valószínűleg még évtizedekig ő is lesz. Emiatt az sem meglepő, hogy a rég elhunyt Marley neve az első számú reggae brand, csak hát a stafétabotot átvették a kölykök. 


reggae koncertbeszámoló stephen marley2012.06.01. 15:00 – Lángoló Gitárok

Péterfy Bori új számokkal, a Quimby más színpadképpel, a Vad Fruttik fényoszlopokkal megy Velencére

Péterfy Bori hosszú kihagyás után kezdett el újra koncertezni. Az énekesnő kisfia születése után most veti bele magát újra a fesztiválok világába. „Nagyon várom már az EFOTT-ot, lévén, hogy a közönség egészen speciális. Mindig nagy élmény egyetemisták előtt fellépni. Érdekes azt látni, ahogyan változnak a fiatalok. Ami a koncertet illeti, tervezzük, hogy új számokat is viszünk Velencére.” - árulta el pár mondatban a rendezvényhez fűződő gondolatait a színész- és énekesnő, aki külön üdvözölte a kezdeményezést, miszerint minden este lesznek színházi előadások a fesztiválon.


fesztivál hír efott