2012.06.03. 13:20 – Sajó Dávid

Kínai hercegnő vagy egy kokainozó plüssmókus? - klipmegosztás

A héten számos ismert zenekar rukkolt elő új videóval, amelyek közül van olyan, amit akár most 2012 egyik legjobbjai közé sorolnánk. Ez Jay-Z és Kanye West közös produkciója, amit a zseniális Romain Garvas rendezett. Szórakoztatóságban azonban hadra kél vele El-P drogmámoros ámokfutása egy junkie plüssmókussal. Az immár trióként visszatérő The Cribs megidézi a ’90-es éveket, Nas pedig lányával való kapcsolatáról forgatott egy tanulságos videót. Lesz egy vadiúj dEUS-klip is illetve egy igazi glampopos Scissor Sisters sörreklám is. Az Offspring él, de semmiképp sem virul, ahogy a Linkin Park sem unta még meg saját magát. Van új Coldplay-videónk is Rihanna vendégszereplésével, sőt, a Flaming Lips is meztelenkedett egy jót ismét. Végezetül a popvideók két véglete következik, egy egészen fantáziadús sci-fi disztópia Adam Lamberttől és egy fájóan semmilyen képanyag Kylie Minogue-tól. 


klip klipmegosztás2012.06.03. 10:55 – DankóG

Serpent Sermon - Itt az új Marduk-lemez

marduk_serpent_550x550_1.jpgSerpent Sermon címmel jelenik meg június 5-én a legújabb Marduk-lemez, ami sorrendben már a 12. stúdiólemeze lesz a harckocsimániás sátánista svédeknek, és állítólag minden eddiginél gonoszabb is. Ennek örömére itt a Lángoló Gitárokon most meg is lehet hallgatni a lemezen található tíz istentelen csépelést, csak hogy black metal rajongók is jól szórakozzanak így, a vasárnapi ebéd előtt. Bónuszként a dalok alá beraktuk a Sátán Szócsöveként működő black metal csapat legújabb klipjét is, hogy képileg is alátámasszuk ezt a Mérhetetlen Gonoszságot.


metál hír black marduk2012.06.02. 15:36 – Németh Marcell

Valóban antiszemita volt-e Wagner? - A Tannhäuser operával indul a Budapesti Wagner-napok

Fischer 133021_p&p 90619013 mupa.jpgValószínűleg nem a címben feltett dilemma miatt tartják sokan riasztónak az operarajongók körében is komolyabb vízválasztónak számító szerző műveit. A vasárnap rögtön egy vérbő Tannhäuser-premierrel elstartoló Budapesti Wagner-napok apropóján ültünk le beszélgetni Fischer Ádám karmesterrel és Matthias Oldag német rendezővel, hogy kiderítsük, érdemes-e tabukat döntögetni és tévhiteket eloszlatni a Tannhäuser és Wagner kapcsán, valamint mi állhat az Európa-szerte híres, és már elővételben teltházas előadásokat felvonultató fesztivál sikere mögött. Előbb Fischer Ádámnak, majd Matthias Oldagnak tettük fel kérdéseinket.


klasszikus wagner tannhäuser2012.06.02. 13:11 – Lángoló Gitárok

Axl Rose kitiltotta a Slash-pólós rajongókat a Guns N' Roses-koncertről

axl-rose-demandas-940am033110.jpegA klasszikus felállástól lényegesen eltérő Guns N’ Roses jelenleg éppen Nagy-Britanniában koncertezik, ahol szinte már törvényszerűen jött a következő balhé Axl Rose körül. Az NME egyik forrása szerint a május 31-i koncertjükről a szervezők kitiltottak minden olyan pólót, amin Slash, az együttes volt gitárosa szerepel. Egy pórul járt rajongó elmondása szerint addig nem mehetett be a helyszínre, ameddig nem vette le a felsőt. A lecsupaszított rajongó azt is elmondta, hogy Rose – szokásához híven – most is hatalmas késéssel lépett a színpadra, ami miatt csak három dalt tudtak végighallgatni, mert el kellett érni az utolsó vonatukat. Arról, hogy mennyire elege van a rajongóknak Axl Rose és vicczenekara viselkedéséből, a hajtás utáni videó sokat elárul, amit a katasztrofális readingi koncertjükkor forgatott az NME.


rock hír guns n roses slash axl rose2012.06.02. 10:28 – Sajó Dávid

Bejön az az energia, ami körülveszi az elektronikus zenét – Stephen Marley-interjú

stephenmarley.jpgAz már a Zöld Pardon színpadán is látszott, hogy nem lesz könnyű mély beszélgetést folytatni Bob Marley Stephen nevű fiával, így meg sem lepődtünk, mikor az émelyítően fűszagú turnébuszban, a teljesen szétcsúszott zenész beszéd közben felejtette el mit is akar mondani. De legalább kedves volt, és még üzent is a világnak, na meg külön a magyaroknak.


interjú reggae stephen marley2012.06.01. 17:00 – Lángoló Gitárok

Justin Bieber lefejelt egy üvegfalat

justin-bieber2012_1280x1024_.jpgA kanadai tinisztár úgy látszik nincs túl jó viszonyban az üvegtárgyakkal. Tegnap este párizsi koncertje során sikerült lefejelnie egy üvegfalat a backstage-ben, amikor is lefelé haladva a színpadról a korlát felé nyúlt, de szerencsétlenségére közte és az áhított fogódzkodó között volt egy üveglap is. A baleset után még visszament a előadni az utolsó számát, de a lejövetel után pár másodpercre elájult. Elmondása szerint kisebb agyrázkódást szenvedett a nemkívánatos találkozás során, de már jól van. Justin Bieber egyébként egy kihallgatásra is hivatalos, mivel egy fotósnak a rendőröket kellett hívnia, amikor képeket próbált készíteni róla és Selena Gomezről vásárlás közben, de ez annyira nem tetszett neki, hogy állítólag tettlegességig fajult a dolog. Bieber és az átlátszó tárgyak kapcsolata amúgy sem nevezhető rózsásnak, hiszen egy-két éve egy forgóajtóval is meggyűlt a baja, ahogy a hajtás utáni videón is látszik.


pop bulvár hír justin bieber2012.06.01. 15:35 – Sajó Dávid

Ugye senki sem cigizik a koncertemen? - Stephen Marley-koncertbeszámoló

Stephen Marley @ Zöld Pardon, 2012.05.31. 

IMG_9174.JPGA reggae az a zenei műfaj, amely feltalálása óta szinte semmit sem változott. Nem csoda, hogy még mindig Bob Marley a stílus non plus ultrája, és valószínűleg még évtizedekig ő is lesz. Emiatt az sem meglepő, hogy a rég elhunyt Marley neve az első számú reggae brand, csak hát a stafétabotot átvették a kölykök. 


reggae koncertbeszámoló stephen marley2012.06.01. 15:00 – Lángoló Gitárok

Péterfy Bori új számokkal, a Quimby más színpadképpel, a Vad Fruttik fényoszlopokkal megy Velencére

Péterfy Bori hosszú kihagyás után kezdett el újra koncertezni. Az énekesnő kisfia születése után most veti bele magát újra a fesztiválok világába. „Nagyon várom már az EFOTT-ot, lévén, hogy a közönség egészen speciális. Mindig nagy élmény egyetemisták előtt fellépni. Érdekes azt látni, ahogyan változnak a fiatalok. Ami a koncertet illeti, tervezzük, hogy új számokat is viszünk Velencére.” - árulta el pár mondatban a rendezvényhez fűződő gondolatait a színész- és énekesnő, aki külön üdvözölte a kezdeményezést, miszerint minden este lesznek színházi előadások a fesztiválon.


fesztivál hír efott2012.06.01. 14:00 – Lángoló Gitárok

Eladó Amy Winehouse londoni háza

amywinehouse_15062_camdensqdc1_IMG_46_0001_max_620x414.jpgIgen részletes leírást, és egy nagy képgalériát talál Amy Winehouse házáról az, aki a Rightmove oldalára kattint. A néhai énekesnő három hálószobás ingatlanja ugyanis 2.699.950 fontért (több mint egymilliárd forintért) eladó, szóval bárki ráteheti a kezét arra a szobára, amiben Winehouse elhunyt, plusz kap hozzá egy hátsókertet, konditermet stb. A rajongók persze felháborodtak Amy apja, Mitch Winehouse döntésén, mert szerintük a popsztár nem ezt akarta volna (hanem mit?). Winehouse erre csak annyit reagált Twitteren, hogy reméli, hogy egy kedves család veszi majd meg, mert rengeteg munkája van neki és a lányának is benne, illetve azért is kénytelen eladni, mert a havi fenntartása így, üresen állva is 25 ezer font (9 és fél milló forint). Akkor mennyi lehet, ha laknak benne?


pop hír amy winehouse2012.06.01. 13:00 – Lángoló Gitárok

Gold On The Ceiling - Új Black Keys-videó

blackkeys_1.jpgEbben az esetben tényleg csak a videó új, a dal ugyanaz maradt. Az eredeti, Magyarországon először nálunk bemutatott Gold On The Ceiling klip után most ugyanehhez a számhoz Harmony Korine rendező készített egy kísérleti filmes alkotást. A Black Keys tavalyi, El Camino című lemezéről (kritika róla itt) felhasznált dalban Dan Auerbach és Patrick Carney saját maguk csecsemő alteregóit alakítják, miközben mögöttük hasonmásaik sétáltatják őket. A bizarr, VHS-kazetta minőségű felvétel végén egy kopasz rapper ikerpár is feltűnik mert miért ne. 


rock hír harmony korine black keys2012.06.01. 12:00 – Hirdetés

Szűk egy hónap múlva Sting-koncert - Játék!

Sting_foto_18x24.jpgAhogy azt már írtuk itt a Lángoló Gitárokon, június 26-án Sting ismét, immár nyolcadszor lép majd fel Magyarországon, most viszont az utóbbi két, szimfonikus fellépésével ellentétben ismét rockkoncertet ad majd a papp László Budapest Sportarénában. A többszörös Grammy-díjas sztár most ünnepli szólókarrierjének 25. évfordulóját, így egy kifejezett best of műsorral készül a koncertre. A most 60 éves művész 1985 óta tizenhárom albumot adott ki. Az évfordulót tavaly ősszel két válogatásalbummal (25 Years, The Best of 25 Years) is megünnepelte. Sting 25 néven az iTuneson pedig már elérhető egy ingyenes iPad-alkalmazás is, amely többek között az énekes 60. születésnapján tartott jótékonysági koncert fellépőinek előadását, interjúkat, fotókat és zenei videókat tartalmaz. 


játék pop rock hír sting