2012.06.10. 10:53 – Sajó Dávid

Thank you very much, good night, fuck you Hungary! - klipmegosztás

LGklipszemle2.jpgIsmét egy olyan héten vagyunk túl, amikorra összegyűlt annyi magyar videó, hogy kizárólag velük meg lehet tölteni a rovatot. A hazai hiphop különböző fajtájiból lesznek itt példák: Norba egy hamisítatlan életkép videót készített, a Vicc Beatz tagjai pedig külön-külön is panaszkodnak egy kicsit a másnaposságról. A magyar rap árnyoldaláról jön majd egy bizonyos Hekiii, akinek szövegénél már csak a tetoválásai röhejesebbek. Mutatunk glitch-hopot is iamyanktól, na meg egyszerre retro és nu discót Kovarytól. Nálunk premierezik a Plastic Bitch, akik a Subscribe-tól kölcsönöztek egy kis segítséget, és bemutatkozik a jelen poszt botrányosnak szánt címét adó The Millenium Hippies is. Lesz extra rövid grindcore a Harvestertől és érzelmes pop Puskás Petitől. A klipválogatás eheti nyertese kétségtelenül a Wattican Punk Ballet videója a Kodály Method rendezésében, a különdíjat pedig biztosan Hó Márton és Jégkorszak kapja, akiknek egy 11 éves kissrác készített klippet.


klip klipmegosztás2012.06.09. 15:03 – Lángoló Gitárok

Így lopnak a sztárzenekarok

Minden zenésznek van példaképe, aki nagy hatással volt munkásságára és stílusának kialakulására. Ebből kifolyólag előfordulnak olyan esetek, amikor egy már befutott vagy épp a siker kapujában álló előadó szerzeményéről kiderül, hogy ez bizony csak egy csúnya lopás. A Cracked nemrég összeszedte a legnagyobb zenei nyúlásokat, ahol a Radioheadtől kezdve az Oasisen át egészen a Green Dayig mindenki lebukik. Válogattunk mi is ezek közül.


rock green day the strokes lopás2012.06.09. 11:32 – Lángoló Gitárok

Axl Rose 16 ellensége

axl-rose_jpg_627x325_crop_upscale_q85.jpgA 21. században rock and rollt már csak nyomokban tartalmazó Guns N’ Roses frontembere közismerten egy nehezen kezelhető esetnek számít. Axl Rose szinte minden héten bekerül a hírekbe valamivel, legyen szó volt zenésztársai emlékének megtagadásáról vagy drága ékszereinek ellopásáról. Eközben évről-évre egyre több rajongónak lesz elege a zenekar és főleg Axl viselkedéséből és a színpadon illetve azon kívül tanúsított magatartásából. A Spinner magazin most összeszedte azt 16 dolgot, amitől Axl olyan frusztrált seggfej lett amilyen.


rock hír guns n roses axl rose2012.06.08. 16:18 – Németh Marcell

Százötvennél már nem fog a fék – Sexepil-koncertbeszámoló

Sexepil @ A38 Hajó, 2012.06.07.

sexepil_hajo_78fe0c76b0f911e1ab011231381052c0_7.jpgEleinte szorongó, majd felszabadult Hegyi Zoli, a legkorábbi repertoár mellett az Egyesült álmok nagylemez anyaga és ETA-feldolgozások a teltházas A38 színpadán. Könnyen meglehet, hogy az év legjobb koncertjét adta tegnap az egyszeri alkalomból összeálló ős-Sexepil felállás. (Fotó: Hegyi Zsolt)


punk rock koncertbeszámoló sexepil2012.06.08. 15:39 – Lángoló Gitárok

Lemondta szigetes fellépését a Modeselektor

modeselektor (1).jpgLemondta a Modeselektor a nyári szigetes fellépését. A zenekar menedzsmentje ugyanis nem vette észre, hogy szeptemberben lesz egy másik koncertjük is Budapesten és az esemény exkluzivitására hivatkozva kihagyják a fesztivált. A Sziget próbált megoldást találni a helyzetre, de az ügynökség egyértelműen elhatárolódott a két, egymást pár héttel követő koncert lehetőségétől. Arról egyelőre nem érkezett tájékoztatás, hogy kivel fogják pótolni őket, viszont a hivatalos online fellépőlistán már nem találkozhatunk a Modeselektor nevével. Ugyanez a lista még továbbra sem teljes és kíváncsian várjuk, hogy az utolsó előtti napon kik fognak fellépni a Nagyszínpad utolsó két időpontjában.


sziget hír elektronikus modeselektor2012.06.08. 15:13 – Hirdetés

12 év egy új könyvben – Nyerd meg az új Tankcsapda-könyvet!

Tankpromo-Szepesi Boglárka.jpgA napokban megjelent egy friss Tankcsapda-könyv „Tele a tankot – 12 év képekben” címmel, amely a zenekar legutóbbi 10 évét dolgozza fel. A 468 oldalas kötet a rengeteg exkluzív tartalom mellett egy bónusz DVD-vel is kedveskedik az olvasóknak. Ezt a könyvet nyerheti meg öt szerencsés olvasónk, akik a most induló játékban helyesen válaszolnak néhány kérdésünkre. A hajtás után bővebben is bemutatjuk a kiadványt.  


játék rock hír tankcsapda2012.06.08. 13:56 – Lángoló Gitárok

„Csókold meg a csillogó seggem!” – Erykah Badu kiakadt a Flaming Lips frontemberére (18+)

Flaming-Lips-Badu-video.jpgNapokkal ezelőtt tele volt az internet azzal, hogy Erykah Baduról hogyan posztolt meztelen fotókat a Flaming Lips, na meg mennyire sokkoló a zenekar és az énekesnő közös videója. Sokan bekapták a horgot, ugyanis kiderült nem is Badu, hanem a húga meztelenkedik, ráadásul az engedélye nélkül raktak fel a még csak félkész alkotást. Az énekesnő nem is ment el szó nélkül az ügy mellett és egy igen terjedelmes Twitter-bejegyzésben üzent Wayne Coyne frontembernek, amiben felszólítja, az énekest, hogy csókolja meg az ő és a húga seggét is.


pop rock hír flaming lips twitter erykah badu wayne coyne2012.06.08. 13:11 – Lángoló Gitárok

Öngyilkos lett a Fleetwood Mac volt gitárosa

bobwelch.jpg65 éves korában elhunyt Bob Welch, aki leginkább a Fleetwood Macben eltöltött időszaka miatt ismerhetnek a legtöbben. A gitárost még 1971-ben hívták a zenekarba, ezzel próbálva felkelteni az amerikai közönség érdeklődését, lévén Welch is amerikai volt. A brit együttessel két lemezt készített és ő írta későbbi nagysikerű Sentimental Lady című dalukat. A Fleetwood Mac az ő tanácsára költözött később Los Angelesbe, azonban a nagy áttörést jelentő Fleetwood Mac-lemez előtt kiszállt a csapatból. Welch-et később a zenekar '88-as Rock and Roll Hall of Fame-be való beiktatására sem hívták el. A zenész saját fegyverével lőtte mellkason magát, majd a sérüléseibe belehalt.


rock hír gyász fleetwood mac bob welch2012.06.08. 11:42 – Lángoló Gitárok

Szabad Európa Rádió – A The [hated] Tomorrow új lemeze

hatedtomorrow_szer.jpgMa jelenik meg a The [hated] Tomorrow a Szabad Európa Rádió című nagylemeze. A közel féléves munkával elkészített új albumot olyan hazai producerek és hangmérnökök közreműködésével vette fel a zenekar, mint Schram Dávid, Takács Zoltán Jappán illetve Válik László. A lemez bemutatását szolgáló ingyenes koncert június 8-án 21 órától lesz az Akváriumban (volt Gödör), ahol a csapat a korábbi dalai mellett előadja az új lemez teljes anyagát. Előzenekarként a Carbovaris lép majd fel. De még mielőtt ez megtörténne, a hajtás után hallgassuk meg a csapat új lemezét az elejétől a végéig, majd olvassuk el mit is akartak kifejezni a Szabad Európa Rádió címmel.


indie premier pop rock hír exkluzív the hated tomorrow