2012.07.29. 21:35 – Sajó Dávid

Yozsefváros 2012 - klipmegosztás

LGklipszemle.jpgAhogy ígértük, következzen a hétvégi kliprovat magyar kiadása, ahol megnézzük milyen hazai videók jelentek meg az utóbbi hetekben. Elkészítette első klipjét Mongoose, aki Mirával állt össze közös munkára. A Supernem most az egyszerűségre ment rá, a Soerii & Poolek pedig még mindig nagyon vicces, vagy nem. A Mayberian Sanskülotts magasan a legjobb videót hozta össze a mostani válogatásban, miközben a régi Fekete Vonatos Beat mesél arról, milyen is a nyócker 2012-ben. A Till We Drop metálosította Adele-t, a One Night Stand megpróbál slágert írni, miközben az Egy Másik Zenekar három városban is járt a videójukhoz, Kis Channak hála pedig röhöghetünk egy rakás ázsiai sztereotípián.


hír beat örökség mira supernem mongoose soerii es poolek till we drop one night stand mayberian sanskülotts kis chan egy másik zenekar2012.07.29. 10:07 – Sajó Dávid

Seggek, spanglik, animgifek - klipmegosztás

LGklipszemle.jpgElég nagy lemaradást kell pótolnunk a klipmegosztással, így külön posztot kapnak a külföldi és a magyar videók. Előbbivel kezdjük, amiben lesz sludge és stoner köszönhetően a Baronessnek és a Torche-nak, infantilis garázspunk a Black Lipstől és poszt-hardcore rock and roll a Pulled Apart By Horsesnek hála. A Vaccines beköltözött egy liftbe, a Django Django pedig egy hatalmas gömböt görget felfelé. Danny Brown és Alchemist erősen tumblr-kompatibilis klippel jelentkezik, Childish Gambino pedig sci-fi-sre vette a figurát. A kliprovat legjobb videóját a Justice szállítja egy akciódús sportvideóval, Dél-Koreából pedig Psy mutatja meg, milyen is az ázsiai LMFAO.


justice psy black lips alchemist torche klipmegosztás django django baroness childish gambino vaccines danny brown pulled apart by horses2012.07.28. 10:00 – Lángoló Gitárok

Tűzoltó leszel és zenész - neo-klippremier

neo_waah.jpgA neo tagjai átadták a stafétabotot az ifjabb generációnak, és számítástechnika-, biológia-, illetve tesitanárként folytatják a karrierjüket - igaz, csak a legújabb, We Are All Heroes című számhoz készített klip erejéig. A tavaly megjelent, The Picture című nagylemez egyik dalához rakta össze új videóját a közismerten maximalista csapat, ezúttal eltávolodva az eddig jellemző futurista neon-nejlon vonaltól, amit az előző, Serial Killer dal és a negyed órás élő session képviselt. A film egy nemzetközi iskolában forgott, ahol nem először fordult meg a neo, hiszen a dalban hallható "We are, we are all heroes” felkiáltást is az itt tanuló gyerekekkel rögzítették annak idején. Hajtás után nálunk lehet megnézni először a szóban forgó új klipet, illetve ma este, a Budapest Park színpadán akár élőben is el lehet kapni a csapatot, ahol mellettük még az Amber Smith is fellép.


premier pop hír exkluzív klip electro neo klippremier2012.07.27. 16:21 – Lángoló Gitárok

Hétvégén is Rakéta Fesztivál

homarton.jpgBudapest különböző helyszínein tartják meg a hétfőn kezdődött első Rakéta Fesztivált, ahol leginkább olyan kevésbé ismert hazai együttesek/előadók lépnek fel, akiket a hálószobapop kategóriába szokás sorolni. Az egész esemény amolyan csináld magad-elven működik és nagy részben teljesen ismeretlen formációknak ad koncertlehetőséget, minden nap más és más helyszínen. A mai, pénteki nap helyszíne a Gozsdu Manó Klub, ahol a hazai zenekarok közül fellép a Broken Cups, a Fancy Dress Party, a The Kula Band illetve Hó Márton (képünkön ő látható). Rajtuk kívül két külföldi fellépő is lesz, az amerikai Raindrops on Spiderwebs illetve a holland Long Way Down. Az estét a Holalo és a Gumipop DJ-i zárják. A rendezvény szombaton a Toldi Moziban folytatódik, ahol a Der Tanz,a Le Hjarta, a Somersault Boy és a Halál Judit koncertezik majd a Designer Drums DJ-k szettje előtt. Vasárnapra már nem lesznek zenei programok, helyette Kápmegyeren egy piknikkel zárják a fesztivált. Az első napon az Indexvideó Stenk rovata is részt vett, az ebből készült videót megmutatjuk a hajtás után, illetve egy válogatás is meghallgatható a fellépők zenéiből összeválogatva.


hír lo-fi hipszter hó márton szobazene rakéta fesztivál2012.07.27. 14:20 – Lángoló Gitárok

A popzene egyre hangosabb és egysíkúbb egy spanyol tanulmány szerint

Skrillex-why-u-sad.jpgEgy spanyol kutatócsoportnak annyi szabadideje akadt, hogy elemezni kezdték az utóbbi 50 év popszerzeményeit, aminek köszönhetően arra a megállapításra jutottak, hogy mai könnyűzene egyre egysíkúbb, viszont jóval hangosabb. Az 1955 és 2010 közötti dalokból álló, Million Song Dataset adatbázist használva különböző algoritmusokkal kimutatták, hogy egyre egyszerűbbek a dallamok és az akkordmenetek a popdalokban, miközben lényegesen hangosabbak. A Spanyol Nemzeti Kutatói Tanácsból Joan Serra mondta el a Reutersnek, hogy folyamatos homogenizálás történik a popslágerekben. A kutatók számos bizonyítékot találtak arra, hogy a hangnem kombinációk leegyszerűsödtek, ezzel egyre primitívebb dallamokat létrehozva. Azt is külön kiemelte, hogy a hangszínek palettája is beszűkült, ezzel megritkítva az egymástól különböző hangok használatát a számokon belül. Ellenben azt is megállapították, hogy ha egy ötven évvel ezelőtti és egy mai dalt ugyanazon a hangerőn játszanak le, akkor a modern szerzemények lényegesen hangosabbak elődeiknél.


pop tudomány hír2012.07.27. 13:00 – Gitárok

Megvan az énekes az eddig befejezetlen Mad Season-dalokhoz

Mark Lanegan by danny clinch.jpgA seattle-i Mad Season grunge supergroup 1999-ben oszlott fel John Baker Saunders basszusgitáros halála után, akit a csapat eredeti énekese, Layne Staley is követett 2002-ben. Staley '97-ben lépett ki a formációból és Saunders haláláig nem sikerült megfelelő helyettest találni. Mike McCready Pearl Jam-gitáros most egy albumnyi befejezetlen Mad Season-dalhoz keresett énekest és úgy néz ki Mark Lanegan személyében meg is találta. A szólókarrierje mellett a Queens of the Stone Age-ben és a Screaming Treesben is megforduló zenész nem kerül ismeretlenek közé, hiszen korábbi zenekari társa, Barrett Martin látja el a dobos feladatkörét illetve korábban több Mad Season-dalban is közreműködött. McCready pár hónappal ezelőtt említette a projekt visszatérését és az Above album újrakiadását - ami az egyetlen Mad Season-nagylemez - illetve korábban csak demó minőségben felvett dalok rendes megjelentetését.


hír grunge screaming trees mark lanegan mad season mike mccready2012.07.27. 12:00 – Lángoló Gitárok

Guardian - Alanis Morissette-klippremier

alanis_dxc__st3424910.jpgA többszörös platinalemezes Alanis Morissette augusztus 27-én jelenteti meg hetedik stúdióalbumát Havoc And Bright Lights címmel. Az album produceri munkálatai Guy Sigsworth (Björk, Madonna, Seal) és Joe Chiccarelli (Tori Amos, Elton John, My Morning Jacket, U2) nevéhez fűződnek, a felvételek pedig Los Angelesben készültek. Ez a korong lesz az első, amelyet az énekesnő készített az elmúlt 4 év során. A rajongók az album első kislemezét, a Guardiant az iTunes zeneáruházból tölthetik le június 18-tól, a rádiók pedig június 15-én kezdték játszani, a teljes lemez viszont ezen a linken is elérhető lesz. Természetesen klip is készült a dalhoz, amit Magyarországon először a Lángoló Gitárok olvasói láthatnak.


premier pop hír exkluzív alanis morissette2012.07.27. 11:00 – Lángoló Gitárok

Új lemezt készít a Bad Religion

badreligion_sturio_2012_529998_10151280832557004_1381369317_n.jpgKét év telt el a Bad Religion legutóbbi, The Dissent of Man című nagylemeze óta, úgyhogy épp ideje volt, hogy a kaliforniai punkzenekar stúdióba vonuljon (a kép is ezt örökíti meg). Az együttes tagjai az utóbbi időben saját pályájukra koncentráltak inkább. Greg Graffin frontember a második évére készül a Cornell egyetemen, ahol az evolúcióról tanít illetve Population Wars címmel könyvet ír. Brett Gurewitzet lefoglalja az Anti- és az Epitaph-lemezkiadók körüli feladatok, míg Brooks Wackerman dobos Jack Black Tenacious D-jével turnézik. Az egyelőre cím nélküli nagylemez megjelenéséről semmit sem tudni, de elképzelhető, hogy még idén elkészül, és azt pletykálják, hogy ez amolyan visszatérés lesz az 1989-es No Control lemezhez, ami talán a Bad Religion legjobb albuma.


punk hír bad religion2012.07.27. 10:00 – Lángoló Gitárok

Fűvel bukott le a Misfits volt énekese

graves.jpgTexasban valamit nagyon tudhatnak a drogkereső kutyák, mert Snoop Dogg (vagy Lion?) után most Michale Graves bukott le marihuánával, miután átlépte az államhatárt. Graves, aki 1995 és 2000 között volt a Misfits énekese, épp egy fellépésre igyekezett, amikor hat gramm füvet találtak nála, amiért az éjszakát előzetesben kellett töltenie. Az énekest csak másnap késő délután engedték el egy 750 dolláros óvadék ellenében. A zenész éppen a War on Information turnéja keretein belül utazott Texasba és a hírek szerint idén új lemeze is megjelenik.


punk misfits hír marihuána michale graves2012.07.27. 09:00 – Lángoló Gitárok

Nem dubstep lesz az új Muse-album

muse070612w_0.jpgNem telhet el hét a szokásos Muse-hírek nélkül, most éppen Chris Wolstenholme beszélt alkoholizmusáról illetve a zenekar arról, mennyiben inspirálta az új lemezüket Skrillex. Előbbi az együttes 2009-es The Resistance című albumának munkáltaikor kezdett masszív alkoholizálásba, aminek a végén társai sokszor nélküle folytatták a dalok írását. A basszusgitáros édesapja 40 évesen halt meg, amihez nagyban hozzájárult súlyos alkoholproblémája. Egy terapeuta segítségével sikerült Wolstenholme-nak letennie a piát és a közelgő, The 2nd Law című lemezen két dalt is szentelt korábbi káros szenvedélyének. Eközben Dom Howard dobos arról mesélt egy interjúban, hogy az új albumot beharangozó előzetes zenéjét egy Skrillex-buli ihlette, ami teljesen letaglózta a társaságot. Howard és Matt Bellamy le volt nyűgözve, hogy egy laptopos koncerten pogózás folyik, ezért próbálkoztak meg hasonló dallal, mindössze élő hangszerekkel. Wolstenholme azonban időben cáfolta, hogy a Muse a dubstep irányába haladna tovább. Ilyenről szó sincs, mindössze két olyan szám lesz a lemezen, amelyre - ha nagyon muszáj - rá lehet varrni a dubstep cimkét. Szóval egyelőre nem igazán tudni, hogy a Muse milyen arculatváltásra készül, mindössze annyi a biztos, hogy a The 2nd Law egy concept album lesz, amely az ember okozta apokalipszisről szól majd, benne számtalan aktuális probléma. Az egyik dalban Matt Bellamy énekes és Kate Hudson közös gyerekének a szívdobbanása is hallható lesz, A frontember szerint direkt abszurd lesz az új Muse-lemez, amely a tagok nézőpontjait fogják tükrözni a Föld problémáival kapcsolatban.


indie pop rock hír muse dubstep2012.07.27. 08:00 – Lángoló Gitárok

Randy Blythe letartóztatása miatt elmarad a Lamb of God turnéja

LambOfGod-RandyBlythe-CzechCourt-201206.jpgMég mindig fogva tartják Csehországban Randy Blythe-ot, akit a helyi rendőrség halált okozó testi sértés miatt vett őrizetbe egy hónappal ezelőtt. A Lamb of God többi tagja azóta hazatért az Egyesült Államokba, de Blythe kiadatása körüli hercehurca miatt most le kellett mondaniuk az amerikai turnéjukat a Deathklok, animációs metálzenekarral, ahol külön vendégként a Gojira is szerepelt volna. A cseh hatóság nemrégiben megduplázta az óvadékként kiszabott pénzösszeget, így már 400 ezer dollárt vagyis csaknem 90 millió forintot kell lerakni az asztalra, ha az énekes szabadlábon szeretne védekezni. Ez egyébként meg is történt, viszont a cseh ügyészség még így sem akarja, hogy elengedjék az énekest. Egy cseh ügyvéd szerint a legrosszabb esetben az elzárás akár hat hónapig is elhúzódhat. Blythe-ot egyébként a mai napig nem vádolták meg semmivel, zenésztársai pedig gyűjtést szerveztek, hogy fedezni tudják a frontember bírósági ügyét illetve egy petíciót is küldtek a Fehér Házba, amire egyelőre semmilyen reakció nem érkezett.


metál hír lamb of god randy blythe2012.07.26. 15:54 – Lángoló Gitárok

Runaways - Új The Killers-videó

killers2_1.jpgKét hete jelent meg a The Killers Runaways című száma, amelyhez most egy videoklip is készült. Az idén a Szigetre ismét ellátogató zenekar szeptemberben adja ki a Battle Bornt, amely a Las Vegas-i formáció negyedik nagylemeze lesz. A Warren Fu rendezésében készült klipben Brandon Flowers Ákos-séróval feszít a semmiben, majd különböző effektek közepette az együttes többi tagja is megjelenik illetve Las Vegas látványképe is feltűnik párszor. A Runaways videójáért tessék a tovább-gombra kattintani.


indie pop rock hír the killers