2012.08.12. 13:01 – Lángoló Gitárok

Strange Man & Long Progression - Két új Red Hot Chili Peppers-dal

Ahogy azt már mi is megírtuk, a Red Hot Chili Peppers zenekarnak annyi új dala született a legutóbbi nagylemezének összerakásakor, hogy abból most simán tudnak indítani egy sokrészes kislemezsorozatot, amik mellesleg nem is CD-n, hanem vinylen jelennek meg. Az első páros itt is van, ezeknek Strange Man és Long Progression a címe, és meg is lehet hallgatni alább.


rock red hot chili peppers hír2012.08.11. 12:49 – Lángoló Gitárok

Unsustainable - Az új Muse-lemez teljes trailere

Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Muse komolyan gondolja ezt a dubstep dolgot. Az ősszel megjelenő The 2nd Law nagylemezhez egy ízelítőt már kiadtak, ami sokkoló vartyogással végződik, most pedig a lemezt előrendelő rajongók megkapják az úgynevezett teljes trailert is, ami a The 2nd Law: Unsustainable és a The 2nd Law: Isolated System dalokból állnak össze, és elvileg a lemezen is rajta lesznek, mintegy lezárva az albumot. Mindezt meg is lehet nézni alább. Mi egyébként még mindig picit szívatásnak érezzük ezt a dubstep dolgot, és Matt Bellamyra egyáltalán nem hatott annyira Skrillex, mint mondja.


rock hír muse dubstep2012.08.07. 13:08 – Hirdetés

Jim Beam Motel a Szigeten is! - Programajánló és játék

jimbeam_MG_9131.jpgA Volt Fesztivál és a Balaton Sound után a Jim Beam Motel a Szigeten is várja a fesztiválozókat. A Pop-Rock Nagyszínpadtól nem messze, a Zöld Udvar mellett minden eset találkozhatsz a Jim Beam Ladies tagjaival, akik minden fesztiválozót várnak, hogy együtt bulizzanak velük, és bemutassák az új, feketecseresznye ízesítésű Red Stag-et. A Jim Beam Motel ajándék léggitárral, vagy airbrush tetoválással, valamint minden este őrületes bulival várja a Sziget látogatóit, a hangulatfelelősök a következők lesznek:


játék programajánló sziget 20122012.08.07. 09:37 – Lángoló Gitárok

Meleg csókkal tiltakozik egy homofób gyorsétteremlánc ellen a Black Lips

blacklipsfull.jpgEgymással smárolt Cole Alexander és Jared Swiley a Black Lipsből. Ez így leírva semmi különöset nem jelent, hiszen a garázspunk zenekar tagjai koncerteken is lekapják egymást néha, most viszont egy konkrét céllal tették ezt: a Chick-Fil-A gyorsétteremlánc ellen tiltakoznak, amelynek elnöke nemrég a bibliai családi egység mellett érvelt. Kijelentés óriási felzúdulást eredményezett Amerikában, aktivisták Facebookon kezdték el hirdetni a Nemzeti Meleg Csók Napját, amelyet az ország 1600 Chick-Fil-A éttermében tartanak meg. A Black Lips sem maradhatott ki a buliból és kiraktak a Twitterükre egy posztot, amiben a két zenekartag egymással csókolózik, miközben egy-egy hamburgert tartanak a kezükben az alábbi szöveggel: Black Lips elindult a Chick-Fil-A felé! Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy a csirkész szendvicsnek lesz jobb íze vagy Jared nyelvének, ahogy azt ledugja a torkomon! Ennek ellenére több konzervatív jelent meg kifejezni szolidaritását, mint amennyien egymásnak estek az éttermekben, de egyes demokrata képviselők az étteremlánc elzavarását szeretnék városukból. Hajtás után pedig egy témába vágó dal az együttestől.


punk hír black lips garázs2012.08.07. 08:37 – Lángoló Gitárok

Outta My System - Új My Morning Jacket-videó

mmj.jpgMa jelenik meg a My Morning Jacket új EP-je, amelyhez James Frost rendezésében videót is forgatott a zenekar. Az Outta My Systemben Zach Galifianakis is feltűnik, igaz csak egy animált varázsló formájában, a klip elején élőszereplős képen láthatjuk Jim James frontembert, ahogy éppen arról beszél, milyen jó lett volna másokra hallgatni és nem kezdeni el drogozni, aztán beugrik egy világító lyukba és onnantól kezdve minden rajzolttá válik. Hangulatában a repülő autós trip kicsit hasonlít a '81-es Heavy Metal című rajzfilmre és egy-két szabadkőműves piramis is feltűnik, hogy az üldözési mániásoknak is legyen min pampogni a videó alatt. Klip a hajtás után.


pop hír zach galifianakis my morning jacket2012.08.06. 17:23 – Lángoló Gitárok

Gyere fel! - Libidó-klippremier

libido.jpgA Lángoló Gitárokon mutatkozott be a Libidó együttes a Vedd a szádra! című kislemezével, amelyből az Érintésed megmarad az MR2-Petőfi Rádió lejátszási listáján is szerepelt. Az indie-pop zenekar javában készíti az első teljes albumát, de előtte még forgattak egy videót a Gyere fel! című számhoz, amelyben három fős együttes kiegészül egy negyedik taggal, aki egy vacsorás randevúról visz el egy lányt egy olyan házibuliba, ahol ő is beszáll a többi tag közé játszani. Az új Libidó-videót a hajtás után lehet megtekinteni.


indie pop hír libidó2012.08.06. 16:01 – Lángoló Gitárok

Cut the World - Új Antony and the Johnsons-videó (18+)

antony2_1.jpgAngliában a mai napon, Amerikában holnap jelenik meg az Antony and the Johnsons Cut the World című szimfonikus lemeze, amit Koppenhágában vettek fel a Dán Nemzeti Kamarazenekarral, a címadó dalt pedig a The Life and Death of Marina Abramovic operához írták, amely a szerb származású performanszművész életéről szól és Willem Dafoe amerikai színész is játszik benne. A klipben mindketten szerepelnek, illetve az a Carice van Houten is, akit a vörös papnőként ismerhetünk a Trónok harca sorozatból. A videót NABIL rendezte, aki már dolgozott Kanye Westnek, Frank Oceannek és Bon Ivernek is. A Cut the World klipjének a sztoriját nem szeretnénk lelőni, legyen elég annyi, hogy erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk. Videó a hajtás után.


pop hír willem dafoe antony and the johnsons carice van houten marina abramovic2012.08.06. 14:44 – Lángoló Gitárok

Elton John beszólt Madonnának

elton_john_jmccarthy_030412_142394476_6401-600x337.jpgElton John és Madonna közismerten nem kedvelik egymást, de Sir Elton most új dimenziót nyitott kettőjük kapcsolatában, amikor is nemes egyszerűséggel cuntnak hívta az énekesnőt, ami az angolszász nyelvjárásban a legsértőbb kifejezés, amit nőre használni lehet. Egy videós interjúban Rihannát, Katy Perryt és gyermeke keresztanyját, Lady Gagát dícsérte. Itt tért ki Madonnára, aki szerinte soha sem bánt kesztyűs kézzel a Gagával és kritizálta legutóbbi, MDNA című albumát, aminek fiatalos, mai trendeknek megfelelő stílusa egyáltalán nem illik az 53 éves énekesnőhöz. Szerinte Madonnának a Ray of Lighthoz hasonló anyagot kellett volna megjelentetnie és távol maradni a mai dance-hatású popzenétől, mivel egyszerűen ez már nem áll jól neki. A végén pedig egyszerűen egy telepi sztriptíztáncoshoz hasonlítja az énekesnőt. Ide kapcsolódik még, hogy Malawiban 200 család maradt otthon nélkül, ahol Madonna lányiskolát szeretett volna nyitni, de a projektet 2011-ben leállítatta az énekesnő, mivel több mint 3,8 milliárd dollárt költött a beruházásokra. A híradások szerint nem adtak választási lehetőséget a földtulajdonosoknak, akik ha nem akarták eladni telküket, akkor az állam fizetség nélkül vette volna el tőlük. A korábban termőföldként is alkalmas talajt teljesen tönkretették az építési munkálatok, ami miatt alkalmatlanná vált földművelésre, ezzel számos családnak kockáztatva a megélhetését. A teljes interjú megtekinthető a hajtás után.


pop hír madonna elton john lady gaga2012.08.06. 14:09 – Lángoló Gitárok

Rengeteg fű és csajok kellenek a Snoop Dogg-számok megszületéséhez

snoop-rasta-premium-coachella-2012.jpegA nevét nemrég Snoop Doggról, Snoop Lionra változató rapper szeptembertől reggae-zenészként reinkarnálódik, de a Szigetre még a legismertebb dalaival érkezik majd. Ha már a daloknál tartottunk, Snoop Dogg egy nyilatkozatában kitért arra, mire is van igazán szüksége, ha új számot szeretne írni: meglepő módon egy rakás fűre és pár nőre. Ezen kívül régi zenéket hallgat, r'n'b-t, hiphopot és mindenfélét a '60-as, '70-es, '80-as évekből. Később a dalszerzés folyamatát a gördeszkázáshoz hasonlította, ahol az alkotás számára egy sport, amiben mindig túl akarja szárnyalni a másikat. Egy deszkás hasonlattal példálózott, ahol azt mondta, ha valaki csinál egy 360-as trükköt, akkor ő biztos, hogy egy 720-assal próbálkozik. Végül a saját rapstílusát a taekwondo küzdősporthoz hasonlította. A zenész egyébként szeretne zsűritag lenni az American Idol tehetségkutatóban, miután meghallotta, hogy Mariah Carey 18 millió dollárt keres vele. Természetesen mi kifejezetten várjuk, hogy az agyonszívott, rasztasapkás Snoop milyen jamaikai életbölcsességeket tartogat a sztárjelölteknek.


reggae hiphop hír rap snoop dogg snoop lion