2012.09.30. 12:01 – Sajó Dávid

I <3 NYC - klipmegosztás

LGklipszemle2_1.jpgÖrömünnep, ujjongás, az e heti klipmegosztás legjobb videója ugyanis Joey Ramone nevéhez fűződik, ennél pedig nem is kell szebb ajándék erre a vasárnapra. Szorosan a nyomában követi Flying Lotus, aki továbbra is zseniális videókat készít, de mondhatnánk az Alle Farben kissé low budget, mégis egészen kreatív klipjét is. Azealia Banks ismét itt van, hogy a hangja mellett másra is figyeljünk, Kid Koala viszont valami egészen innovatívval próbálkozik az új klipjében ellenben a botrányos nevű Totally Enormous Extinct Dinosaurs-zal. A magyarokat a héten Maszkura és a Tücsökraj képviseli.


maszkura joey ramone flying lotus klipmegosztás kid koala alle farben2012.09.30. 11:14 – Hirdetés

Elmarad a budapesti SteamRoller-koncert

A Whitesnake egyelőre szünetet tart a tavalyi Forevermore lemez és annak turnéja után, de a zenekar tagjai nem pihennek. Doug Aldrich gitáros és Michael Devin basszusgitáros különböző hangszerbemutatókon kezdtek el együtt zenélni. Először Wrecking Crew néven futottak, de most SteamRoller név alatt turnézzák körbe Európát. A formáció feldolgozásokkal, saját szerzeményekkel és meglepetésekkel érkezik majd a budapesti A38-ra október 2-án. A rockzene rajongói biztosra mehetnek, hiszen a formáció tagjai a Whitesnake előtt is olyan csapatokban és olyan nevekkel játszottak, mint a Foreigner, a Velvet Revolver, Ozzy Osbourne, Billy Idol, Lynch Mob.
FRISSÍTÉS: A koncert az érdeklődés hiányában elmarad. A zenekar sajnálja, és nem érti, hogy miért ez az érdektelenség a magyarok részéről, hiszen a környező országokban nagyon jó bulijaik voltak.


rock hír hard steamroller2012.09.29. 13:00 – Urbán Szabolcs

Így mulat a magyar! - Huszti Béci Southern Special-énekes spanyolországi kalandjai

huszti_photo3.JPGVan a Lángoló Gitárok olvasói között olyan, aki emlékszik még a közel húsz éve létezett Southern Special nevű rockzenekarra, vagy becenevükön a Sutterekre? És annak énekesére, Huszti Bécire? Az akkoriban igen pezsgő rockélet egyik legeredetibb arca volt ő. Aztán úgy tíz éve egyszer csak úgy eltűnt, hogy még az egykori haverok sem tudták, hogy pontosan hova lett. Hála a webkettőnek megtaláltuk, és megkérdeztük, hogy mégis mi történt vele az elmúlt tíz évben.


interjú rock spanyolország southern special huszti béczi2012.09.29. 10:00 – Lángoló Gitárok

Ingyen letölthető Metallica-koncert Cliff Burton emlékére

Szeptember 27-én volt 26 éve, hogy a Metallica klasszikus felállásának basszusgitárosa egy buszbalesetben elhunyt. Cliff Burtonről a zenekar tagjai azóta sem feledkeztek meg, így a mostani évforduló alkalmából azzal emlékeztek volt zenésztársukra, hogy ingyen elérhetővé tették az 1984-es Ride The Lightning turné toulouse-i állomásának felvételét. A majd' egy órás koncertet egy gyors regisztráció után innen lehet letölteni, alább pedig a dalsorrendet is el lehet olvasni.


metál hír metallica2012.09.29. 09:00 – Hirdetés

Héthúrosok találkozója - Gitárszemle és hangszerbörze vasárnap a Barba Negrában

2012. szeptember 30-án a Barba Negra kalózhajója leereszti a csapóhidat a héthúros gitáron zenélők hazai közössége előtt. Egy jó hangulatú találkozó keretein belül a magyar hangszerüzletekben mostohagyerekként kezelt hét- illetve többhúros gitárok fanatikusai ízelítőt kaphatnak abból, hogy milyen élet van a belépő szintű hangszereken túl. Amire számítani lehet: egyedi készítésű mesterhangszerek, itthon ritkaságnak számító 7 és 8 húros gitárok, a legújabb Line6 erősítők a Medgyesi Hangszercenter jóvoltából, illetve egy kis bemutató performansz az egyik legelismertebb hazai héthúros-használó gitáros, Lukács Peta (Bikini, European Mantra) kezei közül. A kiállítás és a bemutatók után kötetlen szakmázással várja az érdeklődőket a klub legénysége vasárnap délután 14 órától. A belépés ingyenes, hozd magaddal a hangszered is!


gitár hír2012.09.28. 16:22 – Lángoló Gitárok

sevenpeopleleft. - Megjelent a pozvakowski új lemeze

pozva_seven.jpgSevenpeopleleft. címmel megjelent a győri pozvakowski negyedik nagylemeze. Az albumon hét szám hallható, közel egyórás terjedelemben, ezzel pedig minden eddigi pozvakowski-kiadványnál hosszabb lett. A sevenpeopleleft.-en ismét a zajos, disszonáns témák és a komplexebb dalstruktúrák kerültek előtérbe, amit a csapat elmondása szerint talán csak a track8 című szerzemény szakít meg két és fél perc erejéig. Ennek a számnak amúgy az érdekessége, hogy ugyan a zenekar szerezte, de nem ők játsszák, hanem Grencsó István triója, gitár-nagybőgő-dob felállásban.


rock hír noise instrumental pozvakowski2012.09.28. 14:51 – Lángoló Gitárok

Petíció a Mike Love-féle Beach Boys ellen

BruceJohnstonMikeLovePRPlus_t653 (1).jpgMúlt héten számoltunk be róla, hogy az ötvenéves jubileumi turnéját ma este Londonban befejező, őstagokkal, köztünk a zeneszerzőzsenivel, Brian Wilsonnal felálló The Beach Boys tovább folytatja a turnézást, de a csapatban csak a zenekar indulása óta egyedüli állandó tagként jelen lévő, a névjogokat is birtokló Mike Love (a képen jobbra), illetve a Beach Boyshoz 1965-ben csatlakozott Bruce Johnston (a képen balra) marad meg, mindenki más, így Wilson mellett Al Jardine és David Marks is mehet a dolgára. Az első reakciók még udvariasak voltak, azóta viszont kiderült, hogy semmi baráti nem volt a válásban, mindenki értetlenül áll Love döntése előtt.


pop rock hír the beach boys2012.09.28. 10:59 – Lángoló Gitárok

Idén nem lesz Fridge Fesztivál - A szervezők a vádakat visszautasító Offline Sport Gamest hibáztatják

Magára haragította egy rendezvényszervező csapat a lakókat és a döntéshozókat, ami miatt idén nem lesz Fridge. A Városligeti Műjégpályán tartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságok miatt így a Fridge Fesztiválnak egy évet ki kell hagynia. Viszont a szervezők ígérik: jövőre új lendülettel és a Sziget szakmai segítségével fejlődik tovább. Az a bizonyos "rendezvényszervező csapat" viszont visszautasítja a vádakat, miszerint miattuk maradna el a fesztivál.


fesztivál hír fridge2012.09.28. 10:34 – Lángoló Gitárok

Mechanical Mind - Új Voivod-dal

voivod_mechanical.jpgAz ígértnél kicsit korábban, október 9 helyett már most meg lehet hallgatni a Voivod Mechanical Mind dalát, amit a kanadai zenekar a január végén megjelenő, progresszív metálosnak beharangozott Target Earth című lemezről másolt ki előzetesként. Ahogy ezt már elmondtuk, ez lesz az első album a 2005-ben elhunyt Denis 'Piggy" D'Amour gitáros közreműködése nélkül, és 1991 óta ez lesz az első, amin az alapítótag Jean-Yves " Blacky" Thériault basszusgitáros játszik. A majd' nyolcperces, hamisítatlan Voivod-dalt akár itt alább is meg lehet hallgatni, de ha innen eltűnik, akkor irány a Pitchfork oldala. Október 19-én pedig koncert a Dürerben.


metál hír voivod thrash