2012.10.07. 17:58 – Németh Marcell

Életfogytig. Rock & roll? – Omega 50-koncertbeszámoló

Baljósló nagyzenekari ütemekkel nyitott, a Régi csibészekkel zárt az ország leghosszabb ideje létező rockegyüttese tegnapi telt házas koncertjén az Arénában. Kiderült, hogy a közönségnek továbbra is Presser kell az élvezethez, Kóbor János pedig egyre inkább elpusztíthatatlannak tűnik, bár távolról szemlélve meglehetősen feminin jelenség. Maradt-e még valami az Omegában, megérte-e vajon a szülinapi felhajtás, vagy csupán a veterán zenekar szimfonikus hattyúhalálának újabb epizódját láthattuk a bő két és fél órás jubileumi fellépésen? (Fotók: Ránki Dániel)


rock omega koncertbeszámoló2012.10.07. 16:58 – Lángoló Gitárok

Rihanna és Shakira azeri fellépése ellen tiltakozik az Amnesty International

Screen Shot 2012-10-07 at 4.47.55 PM.png

Amikor Rihanna és Shakira menedzsmentje rábólintott az azeri kormány minden bizonnyal tudományos összegről szóló ajánlatára, nemigen foglalkoztak azzal, hogy Azerbajdzsán nem éppen az emberi szabadságjogok elismeréséről híres. Az Amnesty International sietve tett arról, hogy tudjanak róla.


politika koncert amnesty international rihanna tiltakozás sharika2012.10.07. 13:11 – Sajó Dávid

Az összes elnök bekaphatja - klipmegosztás

LGklipszemle2_1.jpgAz e heti klipválogatás elég erős mezőnnyel bír, hiszen van új videó a Green Daytől, a Bloc Partytól és az Alabama Shakestől is. A legjobb mégsem egy gitárzenei, hanem egy rapvideó, amely Killer Mike nevéhez fűződik, amiben az előadó durván nekimegy az Egyesült Államok eddigi elnökeinek. Szorosan követi őt minőségben Wax Tailor bájos polipromantikája és az egyedüli magyarként szereplő We Are Rockstars dobozfejes kitaszítottsága. Rajtuk kívül van még fekete-fehér Bat For Lashes, és fehér-fekete Pet Shop Boys is, Gotye pedig az előző kettőre rácáfolva készített egy vizuálisan igen megterhelő klipet.


green day pet shop boys bloc party bat for lashes gotye klipmegosztás wax tailor aloe blacc killer mike we are rockstars alabama shakes2012.10.06. 15:25 – Németh Marcell

Csendben maradtam, mert az új gyereknek nem lehet szava – Omega-interjú Molnár György gitárossal

Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa meglepő dolgokat árult el a Lángolónak a Omega első nagylemezéről, az 1971-es kettészakadás hátteréről, és Presserrel való viszonyáról. Mi a véleménye a szimfonikus Omegáról, és valódi koncertfelvétel hallható-e az Élő Omegán? Mi ezekre voltunk kíváncsiak, de szóba került a Füttyös, egy könnyező tolmács és a szabadenergia is. Ma este ötvenéves jubileumi koncert az Arénában. (Fotó: Barakonyi Szabolcs)


interjú rock omega molnár györgy2012.10.06. 13:52 – Hartvig Márton

A láthatatlan koncert – Mayhem a Kék Yukban

Az esemény beharangozójának láttán a hazai metálszíntér egy emberként vonta fel a szemöldökét: miért pont a Kék Yukban lép fel a legendás Mayhem? Nem, nem egy szervezési hiba folytán került erre a színhelyre. Ennek a bulinak az exkluzivitás volt a lényege, ugyanis a klub 10 éves évfordulóját hivatott ünnepelni ez a black metal koncert. Hát az exkluzivitás megvolt. Olyannyira, hogy nagyjából olyan húsz ember lehetett, aki ténylegesen látott is valamit a zenekarból.


metál black mayhem koncertbeszámoló yuk2012.10.05. 16:09 – Lángoló Gitárok

Meghallgatható a Tomahawk közelgő nagylemezének egyik száma

tomahawk-band (1).jpgAhogy arról nyáron mi is hírt adtunk, jövőre jelenik meg a Tomahawk supergroup új nagylemeze, amiről meghallgatható a Stone Letter című dal a Spin honlapján. A zenekar negyedik albuma hat évvel követi a legutóbbi megjelenését a Mike Patton (Faith No More), Duane Denison (Jesus Lizard), John Stainer (Battles) és a Kevin Rutmanis basszusgitárost váltó Trevor Dunn (Melvins Lite) által alkotott formációnak. Az Oddfellows a tervek szerint jövőre, január 29-én jelenik meg, míg a Stone Letter limitált példányszámú bakeliten, amit a Record Store Day napján adnak ki. Denison a Rolling Stone magazinban azt nyilatkozta, hogy ez egy igazi rocklemez lesz, mindenféle absztrakt furcsaság nélkül olyannyira, hogy a heavy pop jelzőt használta a dalok jellemzésekor. példaként pedig a Beach Boyst hozta fel.


rock metál hír alternatív2012.10.05. 15:17 – Lángoló Gitárok

Anathema-koncert lesz az A38-on

Vannak zenekarok, akik több szálon kötődnek Magyarországhoz, akik megtalálták a hangot a búslakodásra hajlamos magyar emberekkel. Talán ezért lehet kultusza nálunk a Depeche Mode-nak, és ugyanígy a brit Anathemának. A lassan családi projektté alakuló liverpooli csapat hazajár Budapestre, a gitárosuk pedig nem csak a fővárosba, hanem más magyar városokba is.


rock hír program anathema2012.10.05. 14:44 – Dankó Gábor

Love Me Do - Ötvenéves a Beatles első kislemeze

beatles_lovemedoTollie 9008 Slv.jpg1962. október 5-én jelent meg a Beatles első két saját szerzeménye, a Love Me Do és a P.S. I Love You. A kislemez akkor csak a 17. helyig jutott az angol slágerlistán, és mikor 1982-ben újra kiadták, akkor is csak a negyedik lett. 1964-ben viszont tarolt az amerikai listákon. Nem ez a Beatles legjobb, leghíresebb dala, de ezzel kezdődött minden, ez volt a liverpooli kvartett első lépése.


pop the beatles love me do2012.10.05. 14:12 – Hirdetés

Nashville Pussy-koncert: amerikai dirty rock and roll ma este a Club 202-ben

Nashville Promo Photo.jpgHa nem is Nashville-ből, de a szomszédos Atlantából érkezik a budapesti Club 202-be a Nashville Pussy, vagyis az Egyesült Államok egyik legelvetemültebb dirty-rock zenekara. A mai bulit egy másik amerikai redneck, Bob Wayne pörgős country-rock produkciója egészíti majd ki, az est házigazdája pedig a már jól ismert felvidéki zenekar, a Rómeó Vérzik lesz. Bár a Magyarországon élők talán nem értik annyira, milyen sztereotípiákat válthat ki az Egyesült Államokban, ha valaki a hatalmas ország egyik déli, vagy középső államából, mondjuk Arkansasból vagy Tenesse-ből érkezik, a Nashville Pussy zenéje és fizimiskája rögtön világossá teszi a képletet. A bandát két vicces kinézetű, kicsit szakadt és természetesen bajszos fickó, továbbá két egyáltalán nem annyira ártatlan, de annál mélyebben dekoltált, macás nőszemély alkotja, akik ha színpadhoz jutnak, akkor igazi dirty rock and rollt mutatnak be, hangosan sivítozó és röfögő gitárokkal, és igazi csűrdöngölő slágerekkel. Kicsit talán a svéd Backyard Babies lehet hasonló hozzájuk, de a Nashville Pussy bárdolatlan redneck rockjához képest a skandináv fenegyerekek csak jól fésült iskolásfiúnak tűnnek. A Nashville Pussy zenéje a legjobb kúra azoknak, akik rövid időn belül szeretnének egy rekesz sört elfogyasztani, és közben jól kiugrálni magukat. 


rock hír country rock and roll rómeó vérzik southern nashville pussy club 202 bob wayne