2012.11.11. 10:50 – Sajó Dávid

Nincs itt semmi látnivaló - klipmegosztás

LGklipszemle2_1.jpgA héten nem törték túlságosan össze magukat a zenekarok, hogy igazán különleges videókat készítsenek, legalábbis az eheti klipmegosztásban mintha valamivel kevesebb lenne az igazán kreatív ötlet. A belga Triggerfinger mozifilmes videót csinált, a Tankcsapda pedig mozifilmes rendezőt kért fel új klipjéhez. A Dropkick Murphys és Gary Clark Jr. inkább az intimitást választotta igaz, mindketten a maguk módján teszik ezt, a pedig Killers legalább annyit megtett, hogy a halál unalmas turnévideós műfajba egy kis monumentalitást csempészett. További három magyar vonatkozású videó is helyet kapott a válogatásban, planetmalcolm képhibás tájképekkel operál, a Flexible Juice pedig leginkább semmivel, mégis szórakoztató, amit összehoztak, ellenben a Wasabi Kht.-vel, akik kimaxolták a teljesen semmilyen, dögunalmas klip fogalmát.


tankcsapda the killers dropkick murphys klipmegosztás triggerfinger wasabi kht flexible juice planetmalcolm gary clark jr2012.11.10. 10:45 – Lángoló Gitárok

Itt az új Soundgarden

Két nap múlva már a boltokban is lehet majd kapni a Soundgarden King Animal című új nagylemezét, amire 16 évet kellett várniuk a rajongóknak, na nem azért, amiért mondjuk a legutóbbi Guns N' Rosesra, hanem azért, mert a zenekar egész egyszerűen feloszlott a kilencvenes évek közepén. Pár éve viszont már Chris Cornell énekes is úgy gondolta, talán hasznosabb lesz a zenekarral, mint szólóban folytatnia, így semmi akadálya nem volt a nagy reunionnak. Ennek a gyümölcsét lehet most alább meghallgatni, illetve a lemezt nyitó dalra készült klipet is meg lehet nézni annak tévéműsoros élő felvételével együtt.


rock hír soundgarden2012.11.09. 16:30 – AronH

A madárka és az ornitológus - A Shearwater és Jesca Hoop koncertjének beszámolója

shear.JPG

Amikor alig pár hete az Akvárium mosdójában kihelyezett plakátról értesültem, hogy Shearwater koncert lesz Budapesten, egy darabig értetlenül álltam, majd elkezdtem örülni neki, habár érteni továbbra sem értettem a szervezők önsorsrontó húzását. Habár az anyazenekarnak tekinthető Okkervil River a Budapestről egyébként is lepattanó folk-rock és alt-country vonal A listás szereplője, a vele nagyjából egyszerre indult Shearwaterre és az előttük fellépő Jesca Hoop nevű hegyi kismadárra szűk 50 ember volt kíváncsi a kétmilliós városunkban.


indie folk rock akvárium koncertbeszámoló jesca hoop shearwater2012.11.09. 15:38 – Lángoló Gitárok

Feels Like We Only Go Backwards - Új Tame Impala-videó

tame.jpgEgy hónapja jelent meg az ausztrál Tame Impala második albuma a Lonerism, amiről a Feels Like We Only Go Backwards című kislemezhez készült videó. A '70-es évek szétcsúszott animációs stílusára hajazó pszichedelikus klip egy három és fél perces LSD-utazás, amelynek munkálataiért Joe Pelling és Becky Sloan felelt. Hajtás után az új Tame Impala-videó, amit erősen ajánlunk minden coloradóinak.


indie rock hír pszichedelikus tame impala2012.11.09. 14:00 – Lángoló Gitárok

WPB - Wattican Punk Ballet EP-premier

WPB-EP.jpgA Karen és Gaja Arutjunján (Deti Picasso, Másfél) által alapított Wattican Punk Ballet jövőre jelenteti meg az első nagylemezét, amit a Lángoló Gitárokon debütáló WPB című EP vezet fel. A három számos hanganyagon a korábban a Kodály Method által forgatott videóból megismert Little Girlön kívül két új dal is szerepel, a Hold és a River. A zenekar stílusát leginkább freak dance punkként lehetne jellemezni, de helyet kap benne a pszichedelikus rock és a színpadra termett teátrális popzene is. A duó november 17-én a francia Inspector Cluzo funk rock párossal tart között EP-, és lemezbemutató koncertet az A38 Hajón, ahol az örmény zenekarhoz vendégként csatlakozik Grencsó István szaxofonos és Anasztazia Razvaljaeva orosz hármaművész is. Az új Wattican Punk Ballet EP-ért klikk a továbbra.


premier punk hír exkluzív dance freak wpb wattican punk ballet EP2012.11.09. 13:00 – Lángoló Gitárok

Progrock buli a Rodriguez-Lopez-tesóktól: Zechs Marquise-koncert az A38-on

zechs.jpgNovember 12-én az A38-on koncertezik Omar Rodriguez-Lopez Mars Volta-tag fél családja, vagyis a Zechs Marquise. A három Rodriguez-Lopez (Marcel, Marfred, Rikardo, kiegészülve két gyerekkori barátjukkal) testvérük útján haladva szintén improvizatív progresszív rockban utazik, nem véletlenül lépnek fel gyakran előzenekarként a leghíresebb családtag aktuális zenei projektje előtt. Az est másik fellépője egy hasonló módon formabontó zenei egyéniséghez köthető, méghozzá Mike Pattonhoz és a Faith No More előtti Mr. Bungle együtteshez. Trey Spruance a Mr. Bungle feloszlása után a mellékprojektből első számú zenekarrá váló Secret Chiefs 3-vel folytatta máig is tartó zenei pályáját. Az együttes tagjai rendszeresen cserélődnek, egyedül Spruance jelenti az állandóságot az arab népzenétől a francia sanzonon át a glam rockig mindenféle műfajjal kísérletező zenekarban. A két koncertet a brit aPAtT avantgárd multimédiás hangköltészete vezeti fel.


rock hír a38 progresszív zechs marquise experimentál secret chiefs 32012.11.09. 12:00 – Lángoló Gitárok

Stray Heart - Új Green Day-videó

greenday6.jpgMa jelent meg hivatalosan a Green Day ¡Dos! című nagylemeze, ami a háromrészes albumsorozat legújabb darabja, és nálunk is meglehet hallgatni ide kattintva. A Stray Heart is ezen a lemezen szerepel, a dalhoz készült klipben pedig egy bőrdzsekis szívtiprót követhetünk végig, aki nőről nőre jár, miközben a szíve helyén csak egy nagy lyuk tátong. Ugyanis a létfontosságú szerv otthagyta a gazdáját, hogy nyugodtan cigizhessen valahol elvonulva a világ elöl. Végül aztán találkoznak egymással, de nem történik happy end, és a főszereplő szíve választottja elutasítja a szívtelen szívtiprót. Ennyit a szívvel kapcsolatos poénokról, videó a hajtás után.


punk pop rock green day hír2012.11.09. 11:00 – Dankó Gábor

Gwen Stefani privát bulija - A No Doubt zártkörű párizsi fellépése

Nehéz helyzetben van az egyszeri médiamunkás, ha olyan sajtóeseményről kell valamit írni, mint amilyet a HP tartott Párizsban. Pláne zenei szempontból, ami persze elég hülyén hangzik, lévén a zene volt a fókuszban a HP Connected Music bejelentésénél. A számítástechnikai óriás ugyanis hozott is valamit, meg nem is.


pop ska rock koncertbeszámoló no doubt hp connected music2012.11.09. 10:00 – Lángoló Gitárok

Újra Budapesten a Pink Floyd Fala

RW_ARENA_2012_003_kicsi_1.jpgRoger Waters, a Pink Floyd alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal (The Wall) visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében, csúcstechnológiájú produkcióval adják elő. A Falat eddig 192 alkalommal vitték színpadra világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, és ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált. A 2013-as turné 18 stadion előadást foglal magában, olyan helyeken, mint a római vagy a berlini Olimpiai Stadion, az Amsterdam Arena és két Telenor Arena előadás Oslóban. Ennek a rövid turnénak lesz része augusztus 25-én Budapest is, így a magyar rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ egyik legmonumentálisabb előadását.


rock hír roger waters a fal