2012.12.02. 15:14 – Sajó Dávid

Nyújtsd a kezed, Frodó! - klipmegosztás

LGklipszemle2_1.jpgA hét végére viszonylag kevés említésre méltó külföldi klip maradt, azok közül viszont mindenképpen ki kell emelnünk Nosaj Thing és Flying Lotus videóit, amelyeknél valódi fejtörést okozott eldönteni melyik sikerült jobbra, de végül egy karhosszal az utóbbi nyert. Két amerikai tehetségkutatós zsűritagtól is jelent meg videó, a Voice-os CeeLo Green a Muppeteket hívta közreműködőnek, az X-Factoros Britney Spears pedig a hasonlóan elmeroggyant will.i.amet. A kemény vonalból van White Lung és God Seed, magyaroktól pedig mutatunk videót a Reflectedtől és az A Losing Seasontől is.


britney spears reflected a losing season flying lotus klipmegosztás nosaj thing white lung god seed ceelo green2012.12.01. 21:45 – Lángoló Gitárok

Expect Me! - Kéknyúl Hammond Band-klippremier

KÉKNYÚL sajtó.JPGA Lángoló Gitárokon debütál a Kéknyúl Hammond Band videoklipje, amely felvezetésképpen is szolgál a jövőre megjelenő első stúdióalbumukhoz. Az együttes 2008-ban alakult, eredetileg instrumentális formációként, de később beszállt hozzájuk Andy Hefler Magyarországon élő amerikai zenész-színművész is énekesnek. A hétfős együttes zenei stílusát leginkább valahol a funk, a jazz és blues keresztmetszetében kell keresni, amelyben komoly szerepet kap a többek között a Qualitonsból és a Barabás Lőrinc Eklektricből is ismert Premecz Mátyás majdnem 60 éves Hammond orgonája illetve a négytagú fúvósszekció pozannal, alt szaxofonnal, tenor szaxofonnal és trombitával. Egyébként olyan előadók említenek velük kapcsolatban, mint Charlie Hunter, Medeski vagy John Scofield. A Kéknyúl korábban már kiadott egy koncertlemezt Nahát babám címmel, de zenélt az MR2 Akusztikban is. Az Expect Me! klipjének online bemutatását december 4-én egy élő fellépés is követi a budapesti Akvárium klubban. A Kapi Dániel által rendezett videó megtalálható a hajtás után, illetve megmutatjuk a zenekar korábbi koncertlemezét és a Future In The Past Tense nyárra elkészült klipjét is.


premier jazz funk hír exkluzív blues kéknyúl kéknyúl hammond band2012.11.30. 17:42 – [MTI] Lángoló Gitárok

Dr. Dre és Roger Waters a legjobban kereső zenészek között

SZT 3959
Százmillió dolláros (21,5 milliárd forintos) bevételével Dr. Dre kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben a Forbes magazin legfrissebb listája szerint. A 47 esztendős hiphop mogul nem igazán a zenei munkásságának köszönheti ezt a nagy összeget, ugyanis lemezt utoljára 1999-ben adott ki, viszont a népszerű Beats fülhallgatókkal jócskán feltornászta idén százmillió dollár fölé az adózás előtti jövedelmét. Másodikként a Pink Floyd alapító-basszusgitárosa, Roger Waters neve olvasható a rangsorban 88 millió dolláros (19 milliárd forintos) bevétellel, így nem meglepő, hogy nagy sikerű The Wall turnét jövőre sem fejezi be. Őt Elton John követi 80 millió dollárral (17,2 milliárd forinttal), a tavaly még az élen álló U2 idén a negyedik helyre csúszott vissza 78 millió dolláros (16,7 milliárd forintos) jövedelemmel, a Take That pedig az ötödik lett 69 millió dollárral (mintegy 15 milliárd forinttal). Az első tíz közé csak két 30 éven aluli zenésznek sikerült bejutnia: a 8. helyen kiemelt 22 éves countryénekes, Taylor Swift éppúgy 57 millió dollárt (12,2 milliárd forintot) keresett, mint Paul McCartney, a 18 éves Justin Bieber pedig Toby Keith-szel osztozik a 10. helyen 55 millió dolláros (11,8 milliárd forintos) bevételével.


rock hír pénz roger waters dr dre2012.11.30. 13:47 – Lángoló Gitárok

Ma este Random Trip Special az Akváriumban

randomtrip2.jpgKülönleges vendégzenészekkel ünnepli a Random Trip koncertsorozat a BP Shop ruhamárka első születésnapját az Akváriumban. A különböző zenekarokból összeverbuvált, improvizálásra alapuló eseményen összesen 12 zenész és előadó lép színpadra, hogy aztán együtt jammeljenek alkalmi zenésztársaikkal. Ezen az estén a rapperek közül ott lesz Columbo (Brains, Irie Maffia), Eckü (Hősök) Q-ka MC (Animal Cannibals), Saiid (Akkezdet Phiai) és Wolfie (Punnany Massif) illetve énekel még Walkó Csaba a Compact Discóból. A hangszeres kíséretért pedig olyanok felelnek, mint Barabás Lőrinc, Balanyi Szilárd (Quimby), Premecz Mátyás (The Qualitons, Kéknyúl), Delov Jávor (Turbo), Takács Donát (Király Viktor Band) és DJ Q-Cee a Vinyl Warriorsból, a bulit utána pedig DJ Mango folytatja.


ajánló koncert hír akvárium random trip2012.11.30. 13:10 – Lángoló Gitárok

Angolul énekel a Belmondo

Négy új dalt is hallhatnak a rajongók a Belmondo új, Good, Better, Belmondo című albumán. A zenekar az eddig megjelent négy stúdióalbumáról válogatott ki 12 -12 dalt, amelyek angol fordítással, illetve új változatban, magyarul is rákerültek a lemezre. Az albumon szerepel két vadonatúj angol és további két új magyar nyelvű szám is, a Rovarsong és a Szájalok. Utóbbi dalról Czutor Zoltán énekes elmondta: „újdonságnak számít a minimál hangszerelés, hiszen a dobok helyett Fekete János Jammal beatbox-ol, én pedig gitározom és énekelek. A szöveg arról szól, mennyire megváltozott körülöttünk a világ. Az én gyerekkoromban még azt mondták, hogy bármi lehet belőlünk, ha tisztességesen élünk. Manapság viszont úgy tűnik, ez már nem elég. Modern kasztrendszerben élünk, és szinte lehetetlen onnan kitörni, ahová születik az ember." Az angol nyelvű Belmondo-dalokat meg lehet hallgatni a hajtás után.


pop hír belmondo2012.11.30. 12:00 – Lángoló Gitárok

Felhő fenn az égen - Új Intim Torna Illegál-koncertklip

Nemrég mutatta be Kísérlet című új lemezét az Intim Torna Illegál a budapesti Akvárium klubban, amit arra is felhasználtak, hogy klipet gyártsanak belőle. Így történhet most az meg, hogy a Felhő fenn az égen című dal koncertvideóját a Lángoló Gitárok olvasói láthatják először. Az operatőrök Geltz Gergő, Tarcsay Gábor, Kálmán Mátyás, Kormos Ádám és Besnyő Dániel voltak, utóbbi pedig a rendezésért is felelt. A zenekart élőben legközelebb Sopronban lehet majd látni, ma este.


pop rock hír intim torna illegál2012.11.30. 11:23 – Hirdetés

Doro és Jorn Lande közös koncertje a Club 202-ben

jorn02.jpgKét évtizedes múltra visszatekintő énekes érkezik december 2-án a Club 202-be. A német metal ladynek is nevezhető Doro Pesch idén éppen harmincadik éve áll színpadon, így legújabb, Raise Your Fist című albuma akár ezen kerek évforduló ünnepi lemezének is nevezhető. Az idén 48 éves szőkeség 17. kiadványán sem okoz csalódást: a korong erőteljes dalai remekül viszik tovább a Warlock zenekar Hellbound című klasszikus albumának örökségét, így minden heavy metal rajongót biztos fejbólogatásra késztetnek.Az este másik fellépője Jorn Lande, aki rendkívüli hangszínének és énektechnikájának köszönhetően egyike a legkeresettebb hard rock énekeseknek. Számos projekt és stúdióalbum munkálataiban vett részt, és eddig majdnem 30 különböző kiadványon szerepelt. Rendszeresen jelentkezik szólólemezekkel, idei új albuma Bring Heavy Rock To The Landcímen jelent meg. A több mint két évtizede a pályán lévő énekes több zenekarnak is volt tagja, melyek közül talán a Masterplan a legismertebb. Az elmúlt években Alice Cooper, Eric Singer (KISS) és Rudolf Schenker (Scorpions) oldalán szerepelt Tobias Sammet Avantasia nevű projektjének albumán, és részt vett Arjen Lucassen egyik Ayreon lemezén is. A december 2-i koncert nyitóbandája a csehek heavy metal büszkesége, a Seven nevű együttes lesz, mely a Nuclear Blast kötelékében adta ki legutóbbi lemezét, és korábban Blaze Bailey, és a Rage oldalán is turnézott már Európában.


ajánló koncert hír heavy metal jorn lande doro club 202