2012.02.26. 23:59 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Balatoni "Boli" Endre, a VHK üstdobosa

A Facebookon kezdett el terjedni a hír, hogy magyar idő szerint vasárnap, Szumátra szigetén tragikus hirtelenséggel elhunyt Balaton "Boli" Endre, a VHK üstdobosa. A Quart hétfőn elérte Grandpierre Atilla énekest, aki elmondta, az információ Boli barátnőjétől származik. Az első hírek szerint mérgezés a halál oka, az ügyben nyomozás is indul majd. Balatonit február 26-án, délután fél egykor szállították élettelen állapotban a Joelham Binjai-i kórházba. A mentőket ismeretlen eredetű görcsök miatt hívták ki, amik azután jelentkeztek, hogy a zenész megivott valamit. Grandpierre később megerősítette, hogy Boliék egy faluban vásárolták azt az ételt, amitől a dobos rosszul lett, majd a mentőben életét vesztette.


folk punk hír gyász vhk balatoni boli endre2012.02.26. 20:50 – Lángoló Gitárok

Ma lenne 80 éves Johnny Cash

Johnny Cash 1932. február 26-án született az arkansasi Kingslandben, 2003. szeptember 12-én hunyt el a tennessee-i Nashville-ben, a közte eltelt 71 év alatt pedig legenda lett. Volt rengeteg balhéja, ivott, drogozott, híres lett, majd onnan a mélybe zuhant, de legfőképpen énekelt, szinte egész életében. A saját dalait is, de nagyon sok olyat, amit más írt. Ezek közül az egyik leghíresebb a Ring Of Fire, amit June Carter szerzett még 1963-ban, majd öt évvel később hozzá is ment Cash-hez. June 2003. május 15-én halt meg, négy hónap múlva a férje is követte. Alább két videó, ami talán mindent elmond róluk. Előbb a fentebb is említett dal klipje, utána a Trent Reznor szerezte Hurt 2003 februárjában forgatott videója, amiben June is szerepel. 


pop rock hír country johnny cash2012.02.26. 13:00 – Kovács M. Norbert

A hupikék Bëlga és a drogos kentaur – klipmegosztás (18+)

Az Amerikába szegődő Moog énekese egy furcsa kártyabalhéba keveredik, Hókuszpók megmérgezi az Bëlga tagjait, MC Kemon tanácstalanul botorkál a peronon, The-Dream alulöltözött, csinos csajokkal mulatja az idejét, a Cypress Hill pedig modern hangzáshoz modern látványt rakott Ruskóval közös új klipjébe. Tyler, The Creator és haverjai pedig elkészítették az idei év talán eddigi legmeglepőbb videoklipjét, benne a kokainozó néger kentaurral, és az emberrel, aki gátlástalanul felpofoz bárkit.


klip klipmegosztás2012.02.25. 10:00 – Kovács M. Norbert

A magyar lemezvásárlók és egy alternatív valóság

A minap fogták magukat a MAHASZ illetékesei és hírlevél formájában kipostázták a nagyvilágba a 2011-es évre vonatkozó összesített lemezeladási listáikat. Nem, itt még nem ér röhögni. Tehát több lista is van, de elég ha csak egyet veszünk, az Összesített album- és válogatáslemez-lista első tíz helyezettjét. A címek felét az X-Faktorban feltűnt énekesek javarészt a show-műsorban elhangzott dalokat (tehát nem saját szerzeményeiket) tartalmazó lemezei teszik ki, de van rajta meselemez, Budapest Bár, Zorán-album és természetesen Ákos, aki még a 2010-ben kiadott, A katona imája című lemezével szerepel. Ami viszont az igazán durva: Magyarország lemezvásárló lakosságát egyetlen külföldi előadó érintette meg annyira, hogy olyan sokat vásároljon a lemezéből, hogy azzal bekerüljön az első tízbe. Na de ki lehet ez az egy? Adele? Beyoncé? Rihanna? Lady Gaga? (A Foo Fighterst mint kérdést komolyan fel sem merjük tenni.) Egy fenét! Valaki egészen más. De csak azért sem áruljuk el a lapozás előtt.


vélemény pop lista rock mahasz2012.02.24. 23:59 – Gnosis

Lángoló Fatemplomok #1 - Benne: Niklas Kvarforth, qwertzuiop

Förmedvények és antitrendi mocskok


z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más, mint a dömpingben kiadott true zenei kavalkádból a legunikálisabbat és a legborzalmasabbakat kiválasztva rendet vágni a szürkeségben. „Tud valaki ajánlani olyan blackmetal-zenekart, akik például a régi Burzum-albumokat idézik, amik vetítik a havas tájakat, ilyeneket?” - merül fel naponta ilyen és ehhez hasonló kérdés az interneten. A válasz: mi tudunk segíteni, de a kiscsoportos foglalkozás egy későbbi időpontban kezdődik. Az LFT oldalain csakis a förmedvények és az antitrendi mocskok burjánzanak majd göcsörtös televénnyel a fekete fémszív köré fonódva. Hajrá!


metál black lángoló fatemplomok2012.02.24. 18:21 – Lángoló Gitárok

Utilitarian - Itt a Napalm Death új lemeze

Sokmindent nem lehet hozzáfűzni a február 28-án megjelenő új Napalm Death-nagylemezhez. Legyen elég annyi, hogy Utilitarian a címe, van rajta ismét dallamos ének, sőt, még szaxofonszóló is akad egy helyen, csak hogy a furcsaságokat említsük. Alább meg lehet hallgatni az egész albumot, aki pedig élőben kíváncsi a legendás angol grindcore-zenekarra, az nézzen el március 26-án a Club 202-be, éppen azt fogják szétcsapni aznap este.


hír grindcore napalm death2012.02.24. 15:00 – mista

Online múzeumba kerül John Peel lemezgyűjteménye

Egy online interaktív múzeum része lesz a legendás lemezlovas, John Peel óriási lemezgyűjteménye. A több mint 25 ezer nagylemezből, 40 ezer kislemezből, és sokezer CD-ből álló kollekció az Arts Council England valamint a BBC közös projektjeként létrejövő The Space nevű, egyelőre kísérleti jellegű digitális zenei adatbázisába kerül, amiben a készítők tervei szerint hamarosan minden egyes lemez online hozzáférhető lesz bárki számára.


pop rock zeneipar hír john peel elektronikus2012.02.24. 13:40 – Lángoló Gitárok

Jön a Sleep Budapestre

Minden doom/stoner hívő álma válik valóra május 12-én, amikor a Sleep végre valahára fellép Budapesten, a Club 202-ben, és ezzel a műfaj talán legnagyobb zenekara látogat el hozzánk. Ebben az együttesben lett híres (már a körülményekhez képest) Matt Pike gitáros (jelenleg High On Fire-főnök), Al Cisneros basszusgitáros-énekes (jelenleg OM-főnök) és Chris Hakius dobos. Utóbbi viszont már nincs a csapatban, helyette Jason Roeder Neurosis-dobos szerepel majd Budapesten, valószínűleg őt sem kell bemutatni. Minden betépett zenék atyaúristene 1990-től 1998-ig működött, majd feloszlott. Ez az állapot 2009-ig tartott, azóta lemezt ugyan nem készítettek, de időről időre turnéra indulnak. Külön-külön már mindannyian voltak Magyarországon, de az igazán nagy durranás ez a koncert lesz. És hogy milyen a zene? Mintha a Black Sabbath túladagolta volna magát hasissal. Itt a Jerusalem című hírhedt 52 perces szerzeményük teljes hosszában (persze vannak dalszerűbb dalaik is, de ez mindent elmond róluk).


rock hír stoner sleep2012.02.24. 13:00 – Lángoló Gitárok

iPhone-t lopott egy rajongójától Chris Brown

Csúnyán megütheti a bokáját Chris Brown, aki mostanában talán megint egykori csajával, Rihannával kavar, a legújabb hírek szerint ugyanis vélhetően súlyosan megszegte próbaidejét, amit éppen az énekesnő 2009-es bántalmazása miatt kapott. Történt ugyanis, hogy az énekes-rappert egy rajongója lefotózta Miamiban, amint éppen egy Bentleybe szállt be a rapper Tyga társaságában (akit ne tévesszük össze a kanadai Tigával, már csak azért sem mert utóbbi nem is rapper), Brown azonban – "Ezt nem fogod feltölteni sehova, te kurva" felkiáltással – kikapta a nő kezéből a nagyjából 500 dollár értékű iPhone-t, majd elhajtottak a kocsival. Az olyan remekbeszabott diszkóslágerek alkotóját, mint a Yeah 3x ezek után most lopás miatt keresi a miami rendőrség, és ha bebizonyosodik, hogy valóban igazak a Christal Spann nevű rajongó vádjai (aki azóta már biztos nem rajongó), még az is lehet, hogy újra rács mögé kerül, bár azért ennek még ne kezdjen senki előre örülni. A friss Grammy-díjas Brown egyelőre nem reagált a lopás vádjára.


pop bulvár hír rihanna rnb chris brown2012.02.24. 12:00 – Lángoló Gitárok

A Kiss énekese Whitney Houston halálával reklámozza cégét

Egészen sokkoló, ahogy Gene Simmons (balról a harmadik), a Kiss magyar származású basszusgitáros-énekese az alábbi videón átváltozik profi biztosítási ügynökké, bár ő tagadja, hogy az lenne. Simmons jelenleg az általa is alapított Cool Springs Life-ot reklámozza, ahol csak tudja. A cégről röviden csak annyit, hogy prémium életbiztosításokat ajánl gazdagoknak, illetve segít egy olyan stratégia kidolgozásában, ami megóvja az életünk alatt, kemény munkával elért dolgainkat, illetve biztosítja a hozzátartozóink jólétét, ha váratlanul jobb létre szenderülünk. Mindezzel nem lenne semmi baj, minden sztár azt csinál, amit akar nagy unalmában, csak éppen Simmons Whitney Houston halálával reklámozza a cég kihagyhatatlan ajánlatait. Az Izraelben született rocksztár végighaknizza az összes pénzügyi műsort, belemutat a kamerába, hogy kattintson mindenki a weblapjukra, majd elmondja, csak reméli, hogy Houstonnak volt valami hasonló biztosítása, mert kár lenne a szépen felépített életéért, a gyermekéért, a tőle már rég elvált Bobby Brownért, meg úgy a családjáért cakumpakk, és hogy most térjen észhez mindenki, mielőtt belealudna a fürdőkádba. Itt az egyik reklámfellépése.


rock whitney houston hír kiss gene simmons2012.02.24. 11:00 – _fá_

A koncert, ami nem is lehetett volna jó – Emika fellépése az A38-on

Emika @ A38 Hajó, 2012.02.23.

20120223 emika a38 mush011

Az egy dolog, hogy Emika egyértelműen a tavalyi év egyik legjobb lemezét adta ki, de ettől függetlenül nagyon nehéz volt elképzelni, hogy csütörtöki koncertje akár jól is elsülhet. Nem a szokásos fanyalgás mondatja ezt, egyszerűen elég megnézni egy koncertvideóját YouTube-on, ahol Emika tökegyedül áll a színpadon pár elektromos bizbasz társaságában, és nyögvenyelősen próbálja visszaadni azt a rideg hangulatot, amit az albumon komoly részben a stúdiós trükkök segítségével ért el. Kicsit úgy tűnnek, mintha felturbózták volna jobb zenével az éttermekben is idegesítő magyar slágereket éneklő szintiseket, ami azért tényleg nem túl mozgalmas, legalábbis annyira biztos nem, hogy akár egy órán keresztül is lekösse az embert, legyen itt bármilyen fasza fénytechnika.


pop elektronikus dubstep koncertbeszámoló emika