2013.01.23. 11:14 – KirschAndrás

Circle pit Szent Patrikkal – Dropkick Murphys-lemezrkitika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Signedandsealedinblood.jpgDropkick Murphys - Signed And Sealed In Blood
(Born & Bred Records)

A Dropkick Murphys hatására a hallgató hasonló metamorfózison eshet át, mint Woody Allen Zeligje az ír kocsmában: vörös szakállat növeszt és a krumplitermesztésről kezd értekezni. Márpedig ez komoly teljesítmény egy olyan formációtól, mely ízig-vérig bostoni és csak elvétve rendelkezik Paddy vagy Sean névre hallgató felmenőkkel. Ettől függetlenül azonban joggal titulálhatók a kelta punk legnagyobb császárainak (ha már a Pogues a folkos oldaláról közelíti meg a műfajt.) Going Out In Style című legutóbbi lemezük hallatán talán csak annak nem szottyant kedve némi ittas circle pithez, aki előzőleg egy zsák Lego-alkatrészen ugrókötelezett a gyerekszobában. Nos, az új lemez esetében is kísértetiesen hasonló a helyzet, még ha első nekifutásra az új dalok egy része is tűnik annyira fogósnak, mint a 2011-es szerzemények.

A nyitó Boys Are Back viszont kapásból egy tökéletes Dropkick-himnusz, egy normális világban a Kazinczy utcai részegek hasonló refréneket hőzöngenének artikulálatlan üvöltözés helyett. A Prisoners's Song ugyancsak felér öt vodka-szódával, ám mégsem olyan slágeres, mint pl. a jórészt akusztikus, furulyás Rose Tattoo. A Burn talán a zenekar eddigi leggyorsabb (és egyik legjobb) szerzeménye, melynek jóvoltából szintén joggal érezhetjük sajátunknak egy kivénhedt táncdalénekes máját. A korábban klipesített Season's Upon Us a kiváló karácsonyi dalok mikroszkopikus sorát erősíti, ennél fogva soha a tetves életben nem fogjuk hallani a bevásárlóközpontok hangszóróiból.

A Jimmy Collins' Wake és a Don't Tear Us Apart kissé szürkébb darabok, de sokan sírnának örömükben, ha hasonló színvonalú időhúzó dalokkal tudnának előállni. Aztán van itt korai időket idéző szimpla punk rock esszencia is (My Hero), rockabillys lazulás (Out On The Town), legvégül pedig egy whiskygőzös ballada kitörölhetetlen refrénnel. Bár a Going Out In Style egy hajszálnyival talán emlékezetesebbre sikeredett, hiba lenne olyan kijelentésekre vetemedni, miszerint a Dropkick Murphys képes hibázni.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (3,8/5)

lemezkritika folk punk rock kelta dropkick murphys ezt hallgasdKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása