2013.04.14. 16:41 – Sajó Dávid

Fél lábbal a félcsőben - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kurt3.jpgAz eheti klipmegosztás legerősebb alkotása kétségtelenül Rudimental klipje, amiben egy amputáción átesett BMX-es felépülését követhetjük végig egészen az első körökig a félcsőben. A Crystal Fighters és az Iron and Wine videója viszont elég nehezen definiálható, nem úgy, mint Frank Ocean turnévideója. A hazai vonalat a Superbutt német nyelvű szöveges videója, a Hippikiller archív felvételekből összevágott kisfilmje illetve a Gyík zenekar táncosokkal megspékelt produkciója képviseli.

Frank Ocean - Lost

Frank Ocean tavaly körbeimádott lemezéről bármikor örömmel fogadunk új videót még akkor is, ha a Pyramids klipjét a Lost sem tudja fölülmúlni. De ez nem is egy klip, inkább csak egy turnéfilm, ahol az énekes által a dalban is megemlített városokban töltött idejét és fellépéseit láthatjuk.

Iron and Wine - Joy

Két nap múlva jön az Iron and Wine új nagylemeze, amiről most itt van egy elbűvölő stop motion és animációs technikával készült klip, ami inkább tűnik egy álomszerű hallucinációnak, mint egy konkrét narratívával rendelkező történetnek.

Rudimental - Waiting All Night

Idén a Pannónia Fesztiválra is ellátogató Rudimental egy profi BMX-es történetét dolgozta fel legújabb videójában. Kurt Yaeger extrém sportoló egy balesetben elvesztette az egyik lábát, de a barátai segítségével gyorsan felépül, majd egy művégtagnak hála ismét biciklire tudott ülni. A klip az ő történetét dolgozza fel a balesettől a nehéz rehabilitáción át az első félcsövezésig.

Crystal Fighters - Separator

A szteroidos MGMT is új nagylemezre készül májusban, ennek apropóján itt egy új klip, ami legalább annyira bizarr, mint a spanyol-angol folktronica formáció hangzásvilága. Ebben különböző emberek gyűjtögetnek apró dolgokat (faágat, pókhálót, és más viszonylag értelmetlennek tűnő kacatot), majd, mint a windowsos programhiba kezdenek táncolni épp ahol egy LSD-s kaleidoszkóp bevágása éri őket.

Superbutt - Schneller

Egy időre szünetel Superbutt, így egy német nyelvű dallal és egy akváriumos búcsúkoncerttel köszönnek el a közönségtől. A Schneller eredetileg a Die Vorboten zenekar szerzeménye, ezt dolgozta fel a Superbutt, és a Lángoló Gitárok egyik szerzője, Eron Mezza készített hozzá egy szöveges videót.

Hippikiller - Runnin' With The Devil

A Hippikiller egy Van Halen-klasszikust választott új videójához, amely 1971-es archív felvételek széttorzításából áll, nagyszerűen illusztrálva a feldolgozás egészen pszichotikus atmoszféráját. 

Gyík zenekar - Kisvilág

A Gyík zenekar két táncművésszel megtámogatva adja elő a Kisvilág című dalt új klipjében. Az ötlet még jó is lenne, de sajnos a megvalósítás meglehetősen amatőrre sikerült: instabil kameramozgás, ingerszegény háttér és a HD opció ellenére kifejezetten gyenge képminőség. Na, nem mintha ez bármit is elvenne a dal élvezhetőségéből, de a táncprodukciót így meglehetősen nehéz rendesen értékelni.


iron and wine hippikiller superbutt klipmegosztás crystal fighters frank ocean rudimental gyík zenekar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása