2013.05.30. 15:20 – Lángoló Gitárok

LGT, Fall Out Boy és electrofeszt a Balaton partján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Augusztus 18-20-a között hagyományteremtő szándékkal indul útjára a Nagyon Balaton ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, programsorozat keretében három nap alatt tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok, új fesztiválok indulnak, számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra. A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított, a budapestihez hasonló látványos tűzijáték zárja majd. Alább a zenére fókuszáló rendezvényeket emeljük ki, aki ennél is többre kíváncsi, kattintson ide.

LGT Fesztivál -  Alsóörs, augusztus 18.

Öt év szünet után 2013 elején, négy teltházas Aréna koncerttel  tért vissza a Locomotiv GT. Akkor sokan ezt búcsúnak vették, de nem lett igazuk: augusztus 18-án  újra  színpadra lép az LGT. “Hatalmas élmény volt számunkra és nagyon úgy tűnt, hogy a közönség számára is ez a négy koncert a Budapest Sportarénában.  Csak egyvalami hiányzott, a szabadtér, a szabad levegő, a fűben heverő, zenére váró  (vágyó) emberek, vagy már épp a  zenét hallgató, velünk éneklő, napsütötte, vagy épp esőáztatta  táncoló tömeg, vagyis az a régi Tabáni együttlét,  az hiányzott nagyon.  Annyira, hogy ugyan csak műfűvel, de szerettük volna beboríttatni az Aréna padlóját.  Sajnos ott  nem lehetett,  de erre most nem is lesz szükség" - nyilatkozta Presser Gábor a fellépéssel kapcsolatban - "Megpróbáljuk a tabáni hangulatot visszaidézni a Balatonon,  ideális terepen, Alsóörsön,  ahol a természeti körülmények adottak.  Csak össze kell jönnünk  és  már  napközben elkezdhetjük az összehangolódást az esti LGT-koncertre. Ezért mondtunk igent a koncert szervezőinek felkérésére, és reméljük, hogy azok, akik jól emlékeznek a tabáni bulikra és azok, akik sosem voltak még, kíváncsiak lesznek és van/lesz kedvük úgy bulizni az LGT-vel, ahogyan anno’ a Tabánban. Egész napra gondoskodunk zenéről, fellépőkről, hogy az egész család jól meglegyen. Lesz zenebohóc, ha más nem, akkor a Somló, lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny,  „Ki tud nagyobbat ütni a dobra?” verseny, nagyjából 16h-kor nyilvános LGT hangbeállás, a Világ legolcsóbb LGT butikja, és még mi minden. És lesz valami, ami a Tabánban sosem lehetett: a jegyek árában ott a Balaton vize is. És először az LGT történetében, akinek kedve támad, a Balatonból is hallgathatja, még talán nézheti is a koncertet” - mondta még Presser. Budapestről a helyszínre és vissza, zenés LGT-különvonat és zenebuszok is szállítják a közönséget.

B my LAKE, elektronikus zenei fesztivál - Balatonvilágos, Club Aliga Camping, augusztus 18-19-20.

A szervezők szerint igazi hiánypótló eseményként debütál a balatonvilágosi környezetben épült egykori pártüdülő területén a B my LAKE elektronikus zenei fesztivál. Az egyedülálló helyen, közvetlenül a Balaton partján zajló esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönséget szólítsák meg, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak és fontos számukra a természetes környezet. Kiss Ákos, a VOLT Produkció társszervezőjeként az eseményt jegyző Deadcode Production munkatársa elmondta, hogy a butikfesztiválként aposztrofált eseménynél fontos cél az is, hogy korlátozzák a résztvevők számát, így naponta legfeljebb tízezer vendéget várnak a Club Aligába. A B my LAKE 100 fellépője között nincsenek kicsik vagy nagyok. Már a plakátokon is egyértelmű az üzenet: a több tucat hazai és világsztár azonos méretben jelenik meg mindenhol. A Club Aliga területén felépülő egyedi színpadokon és tánctereken fellépnek az elektronikus zene legendái, a jelent meghatározó művészei és a jövő feltörekvő tehetségei. Néhány név a programból: Baauer, Carl Craig, Dj Hell, dOP, Extrawelt live, Guy Gerber, H.O.S.H, John B, Joseph Capriati, Josh Wink, Karotte, Lee Curtiss, Martin Buttrich, Nick Curly, Oliver Koletzki & Fran live, Paco, Osuna, Petar Dundov, Popof, Porter Robinson, Secret Cinema b2b Egbert live, Tensnake, Tiga, Zeds Dead, HotX.

STRAND, Nagyon Zene Fesztivál - Zamárdi, Szabadstrand, augusztus 18-19-20.

A Balaton Sound után egy hónappal újra színpadok épülnek a zamárdi Szabadstrandon. A háromnapos strandfesztiválhoz névadóként kapcsolódott a Petőfi Rádió, ami sokat elárul a program tartalmáról, a fesztivál hangulatáról. "Régóta várnak arra a hallgatóink, hogy a Petőfi Rádió által képviselt zenei világ élő koncertek, fesztivál formájában is testet öltsön. A Strand – nagyon zene fesztivál - kínálata méltó módon reprezentálja a Petőfi kínálatát. 18-án este 6-kor indul a program és tart augusztus 21-én hajnalig. A fesztivál egyik különlegessége, hogy ebben a 60 órában megállás nélkül koncertek és partik zajlanak, már kora délelőtt is neves zenekarok várják a strandolókat" - mondta el Horváth Vanda, a Petőfi Rádió főszerkesztője. A programban a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák szinte kivétel nélkül jelen lesznek, de első alkalommal lép fel Magyarországon a Fall Out Boy, kiknek rádióbarát slágereit csípőből vágják a populárisabb-poposabb punk indulókra mozduló tömegek, világszerte eladott lemezeik példányszáma 7,5 millióra rúg és manapság világszerte a legkeresettebb fesztiválsztárok. A nemzetközi színtérről DJ-szettel lesz jelen a Pendulum, színpadra lép a francia Nouvelle Vague és az év egyetlen magyarországi koncertjét is itt adja majd Yonderboi.

VeszprémFolk - Veszprém, augusztus 19-20.

Veszprém neve hosszú ideje jól cseng a fesztiválok, a kultúra iránt fogékony közönség számára. A nagy múltú Utcazene fesztivál főszervezője, Muraközy Péter ismét a megszokottnál is nagyobb élettel tölti meg a Balatontól karnyújtásra lévő város utcáit és tereit. "Az utcazenészek után ezúttal a népzene és a néptánc kerül reflektorfénybe. Két nap alatt számos zenekar és tánccsoport, az ország színe-java látogat el hozzánk. Fontos, hogy a legnagyobb, legismertebb nevek és kevésbé neves, de színvonalas produkciók is jelen legyenek a fesztiválon. A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások!" – mondta el a főszervező.


balaton fesztivál hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása