2013.07.04. 13:25 – Lángoló Gitárok

Aki még a Nirvanához is túl deprimált volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2_2.jpg

Az angolszász könnyűzenei sajtó előásta azt az embert, aki elmondhatja magáról: két világhírű bandából is kirúgták. Jason Everman egy zeneőrült gyerekpszichológus hatására kezdett el gitározni a terápia részeként, később gimnazista éveit a punk rock határozta meg. A Nirvanából és a Soundgardenből is kitették, még mielőtt a grunge elérte volna népszerűsége csúcsát. Miközben a Nirvanát pont a deprimált frontember imázsa tette többek közt világszerte ismertté, Everman még ebben a csapatban is túl depressziósnak számított, a Soundgardenben pedig nem jött ki a többi taggal.

Ő volt az egyébként, aki az első Nirvana-album felvételének költségét állta. A borítón gitárosként van feltüntetve annak ellenére, hogy valójában nem is játszott az albumon, a pénzét viszont sosem látta viszont. Ezután a Soundgardenben próbált szerencsét, innen összeférhetetlen természete miatt hajították ki. A Soundgarden után San Franciscóba költözött és belépett a Mindfunkba, de ezután „valami lehetetlenbe" szeretett volna belevágni, ezért 1993-ban, azaz 26 éves korában beállt a hadseregbe.

"Akkor azt hittem, megvan... Azt hittem, megtaláltam a hivatásomat" – nyilatkozta erről a korszakról nemrég a New York Timesnak. Kurt Cobain halálakor már egy hónapja tartott a kiképzése egy elitalakulatnál – társainak a halálhír kapcsán esett le, hogy ki is ő valójában. 9/11 után Afganisztánban szolgált, ezután leszerelt. "Egész felnőtt életemben tudatosan arra törekedtem, hogy fejlesszem az énem három részét: a művészt, a katonát és a filozófust" – nyilatkozta szerteágazó törekvéseit és kalandjait magyarázva, melyek során volt halász Alaszkában, szerzetes Nepálban, jelenlegi tervei szerint pedig a vendéglátóiparral kacérkodik.

1_1.jpg

A Buzzfeed összeállításában több hasonló esetre is emlékeztet: Stu Sutcliffe és Pete Best a Beatles befutásáról csúsztak le, Dave Mustaine a Metallicáéról, Chad Channing szinténa Nirvanáéról. Scott Raynort alkoholizmusa miatt dobták ki a Blink-182-ből, Farrah Franklin a stressz miatt hagyta ott a Destiny's Childot. Jack Irons az RHCP többi tagjának drogozásától sokallt be, egyébként ős is duplázó: a Pearl Jamet a kilencvenes évek közepén a túlfeszített munkatempó miatt hagyta ott.


rock nirvana karrier soundgardenKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása