2013.07.22. 14:00 – Hirdetés

Heti programok a Zöld Pardonban: Zagar, Isten Háta Mögött, Sena

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Új hét, új fellépők a Zöld Pardonban. Hétfőn koncertezik például Zagar, méghozzá az Irie Maffiából is ismert MC Kemon közreműködésével. Kedden már az Isten Háta Mögött áll a színpadra, szerdán pedig az Anna and the Barbies, majd csütörtökön Fábián Juli és a Zoohacker. Ezen a napon új klubsorozat kezdődik We Need Undeground névvel, aminek Kid Panel és Metha lesz a házigazdája. Ha már említettük az Irie Maffiát, pénteken Sena zenél, majd utána Reload vezetésével újraindul a Deep Beats sorozat basszus nehéz műfajokkal, mint a dubstep, drumandbass vagy a bass music. Szombaton pedig az egész Zöld Pardon az elektronikus tánczenéé, ugyanis a RobotRock tart egész estés bulit. Részletes programleírás a hajtás után. 

ŽAGAR feat. MC Kemon

Július 22.Hétfő.  20.00. Belépő: 400 Ft.

ITALAKCIÓ 22.00-TÓL: Jäger tonik 790.-

Öt év után először jelentkezett friss anyaggal hazánk egyik legnépszerűbb elektronikus/pszichedelikus formációja, a Zagar. A 'LightLeaks' című vadonatúj album külföldön kiváló kritikákat kapott, július 22-én pedig a magyar közönség is ízelítőt kaphat az anyag dalaiból. A zenekar idén már egyszer fellépett a Zöld Pardonban, de a nagy sikerre való tekintettel újra koncerteznek a ZP-ben.

Idén áprilisban jelent meg a Zságer Balázs vezette csapat várva várt új lemeze, a 'LightLeaks'. Az albumra nem kevesebb, mint öt évet kellett várnia a banda rajongóinak, de ahogy mondani szokás, a jó munkához idő kell. Ezt beigazolni látszik többek közt az a tény is, hogy nemcsak a magyar, de a külföldi zenei sajtó is rendkívül elismerően nyilatkozik a két hónappal ezelőtt megjelent anyagról. Az együttes természetesen a magyar közönségnek is szeretné megmutatni az elmúlt öt év munkájának gyümölcsét.

- Valóban hosszú ideje nem jöttünk már ki új lemezanyaggal. Már ideje volt a koncertrepertoár frissítésnek is, hogy az új számokat élőben is hallja a közönség. Külföldön elég pozitív kritikával illették az albumot¸ de a magyar közönségnek is szeretnénk bebizonyítani, hogy megérte ennyit várni az új lemezre, amelyről a BBC rádió már két számot, a 'Space Medusát' és az angol MC Mad X-szel közösen készített 'Outsiders'-t is a műsorára tűzött. Ez hihetetlen nagy elismerés számunkra, így ezek biztosan helyet kapnak majd a repertoárban, de természetesen a jól ismert Zagar dalok is felcsendülnek majd szerda este – mondta Zságer Balázs, a csapat névadója és vezetője. Az angol 24/7 magazin ezt írta róluk: 
"A Light Leaks számai olyanok mintha a Daft Punk betrippezve Sigur Róst remixelne..."

Ezen a nyári estén a grenadai származású MC Kemonnal lépnek a ZP színpadára! MC Kemon már fiatalon megismerkedett a soca és dancehall műfajjal, ami élete részévé vált. 13 éves kora óta él Magyarországon, több zenekarral koncertezett már, DJ-ként és rapperként. Közreműködött Sena First One c. lemezén, valamint a Barabás Lőrinc Eklectric, Irie Maffia, Love Alliance, Gimmeshot nevű formációkban is. Július 22-én a Žagar mellett mutatkozik be.

Isten Háta Mögött, előzenekar: Kabala Baby

Július 23. Kedd, 19.00. Belépő: 400 Ft.

ITALAKCIÓ 22.00-TÓL: Kalinka vodka 4cl 390.- Borsodi 4dl 390.-

Kevés zenekar van ma Magyarországon, amiről a rajongók, metálértők, kritikusok és outsiderek egybehangzó véleménye tömören ennyi: zseniális.

Az Isten Háta Mögött ezek közé tartozik. A behatárolhatatlan stílusban, de leginkább metálban utazó négytagú együttes eddigi három lemezével beírta magát a zenetörténetbe. Elszállós pszichedélia, kőkemény zúzások, fantasztikus és költői szövegek, metáldzsessz, gitárdobálás, riff-faragás - az IHM muzsikája minden, csak nem egyhangú.

A megalakulásra így emlékeznek:

„Ugyebár megjött 99 nyara, hogy megalakuljon a banda, Csabival és Palival, mint alapító arcokkal. Aztán meg persze közbejött a mosógép-szál, és Lacika, aki egy 15 éves csendes hosszú hajú rocker volt. Arra a kérdésre, hogy játszik-e valami hangszeren, õ a ’dob’ szót mondta. Ilyen egyszerû, csak mindig kérdezni kell. Persze Pali régebben a Fang nevû fisifosiságban játszott együtt az Istivel, aki ott még a gitáros szerepét töltötte be annak ellenére, hogy az IHM-ben már basszerozik. Õ egyébként a már két hónapos bandához csatlakozott, és nagy hirtelenjében le is nyomták az elsõ koncertjüket a Convoy-jal Jászalsószentgyörgy egyik kocsmájában“.

Azóta igaziból semmi különös nem történt velük az elmúlt években, koncertek sora, demózgatás, szakítások, esküvõk, 3d-grafika, Liszt Ferenc, Esztergom, 2 gyerek, miskolci albérlet, ilyenek.

Azt a zenekar szégyelli bevallani, hogy 2003 nyarán kezdték el felvenni elsõ albumukat, és ezzel õszre végeztek is, ennek ellenére 2004 januárjában még mindig nem volt kézbe vehetõ a lemez, mely  a "Rosenkreutz kémiai menyegzõje" névre hallgatott. Persze ha ezt úgy-ahogy metafizikailag nézzük, ebben is a zenekar ars poeticáját láthatjuk megnyilvánulni, miszerint: "majd", és ez be is jött, azaz most "már".

2005 őszén megjelent második albumunk is. A cime "A szokásos hátborzongató kora reggeli orditás."

2008: Kényelmetlen lemez.

Mottó 1:

„Mindenképpen nem oszlunk fel, azaz semmiképpen feloszlunk!“

Mottó 2:

„Szeret a zenekar mindahány arcot a közelében!“

Anna & The Barbies. Előzenekar: Indygo.

Július 24. Szerda, 19.00. Belépő: 600 Ft.

ITALAKCIÓ 22.00-TÓL: Soco gyömbér 790.-

A 2004-ben alapított Anna and the Barbies zenekar végigjárta a rock and roll kálvária minden kötelező állomását: zenéltek aluljáróban, füstös kiskocsmák sarkában, asztalokból ácsolt színpadokon, kamionok oldalában, klubokban, művelődési házakban, fesztiválokon, stadionokban. Az eltelt idő dübörgő rock-zenekarrá kovácsolta a bandát. Basszusgitárosuk állítása szerint: a zenekar szinte bárhol bevethető, mint egy szőnyegbombázás, bedarálja az arra tévedőket. Az Anna and the Barbies koncerteken olyan energiák szabadulnak fel a színpadon, amelyek mellett az sem tud közömbös maradni, akinek a műfaj nem sajátja. Anna kihívó, groteszk, megdöbbentő színpadi megjelenése és a Marshall-ládák kereszttüzébe szorult, nagyterpeszes Barbik nyersen és elemi őszinteséggel reprezentálják a mélyebb szövegvilággal átszőtt produkciót. Az Mr2 Petőfi rádió slágerlistáját 2 teljes hónapig vezető Márti dala mellett még jó-néhány rádiós slágerrel biztosítja be a koncertjárók szórakozását a zenekar: Négykézláb, Gombóc, Don’t fit in, Álmatlan, Nyuszika, Ördögre kacsintva, Teszt, Néha… A bandához füldugó, játszóruha, egy nagyadag nyitottság, és rock and roll ajánlott!:)

Fábián Juli & Zoohacker.

július 25.Csütörtök,  20.00. Belépő: 600 Ft.

ITALAKCIÓ 22.00-TÓL: Aperol Spritz  790.-

Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A két zenész világának összefonódása egy olyan hatékony szerzőpárost hívott életre, mely azonnal egyedi hangvételű saját szerzeményeket komponált. A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a régi zenei stílusok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt az ismert műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által, s mindennek eredménye igazi minőségi popzene.

A formáció 2011-es debütálása óta folyamatosan jelen van a leghallgatottabb hazai rádiók és a MAHASZ slágerlistáin, játszott a legendás Stereo Mc's előzenekaraként, és a 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bekerült 'Like a child' c. számával, mellyel országos hírnévre tett szert. A zenekar 'Liberation' c. dala 2011-ben a Jazzy Jazz Dalverseny 2.helyezettje lett.

Kibővült, héttagú zenekari felállással és friss számokkal érkezik a ZP-be Fábián Juli és Zoohacker. A jazzénekesnő és a DJ/producer különleges kettőse megújult élőzenekarával kiegészülve lép majd fel a Rákóczi híd budai hídfőjénél.

- Kicsit átalakult és kibővült a zenekar, hiszen immáron heten állunk színpadra minden egyes koncertünkön. A feldolgozások mellett egyre több szerephez jutnak majd a saját dalaink, hiszen a „Girly” című EP-nk dalai mellett egy-két vadonatúj számot is hozunk majd a most készülő nagylemezünkről, aminek megjelenését az év végére tervezzük. Nekem a Zöld Pardon amúgy is fontos szerepet tölt be a szívemben, már a kezdetek óta, amikor gyékényekre heveredtünk le kicsit megpihenni, egy-egy hajnalba nyúló táncolás után, még a régi helyszínen. De akárhova is költözzön, szabadtéri mivolta és egyedi hangulata miatt minden nyáron a város szíve marad – mondta Fábián Juli.

WE NEED UNDERGROUND / MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN A ZÖLD PARDONBAN – 22.00-tól, ingyenes.

A We need UNDERGROUND egy új party sorozat.

Leginkább azokat szólítja meg akiknek elegük van a hétről-hétre agyon hallgatott mainstream zenékből.

Szeretnénk egy olyan közösséget, partysorozatot létrehozni ahol igen is számít az, hogy milyen zene szól. A We need házigazdái: KID PANEL + METHA

Sena (Irie Maffia)

Július 26., péntek  20.00. Belépő: 400 Ft.

ITALAKCIÓ 22.00-TÓL: Martini Rosso 490.- Vodka Martini 990.-

Sena Dagadu neve valószínűleg sokak számára ismerősen cseng az Irie Maffiából. Egy kicsit kevesebben tudják róla azt, hogy az énekesnőnek – a zenekar és megannyi közreműködés mellett - van egy szólóprojektje is. Első albuma 2003-ban jelent meg, First One címmel. Mondhatjuk, hogy sokáig érlelte mondanivalóját Sena, mert második albuma csupán 2013 márciusára készült el, Lots Of Trees címmel. A dél-franciaországi Irie Maffia mini turné után a fesztiválok közönségkedvence a Zöld Pardon színpadára hozza el saját dalait. Ahogy bandája mondaná: „Nagyon jó lesz”.

DEEP BEATS / MINDEN PÉNTEKEN A ZÖLD PARDONBAN – 22.00-tól, ingyenes.

A partysorozat újraindul! Basszus nehéz zenék, dubstep, house, garage, bass music, dnb minden pénteken a Zöld Pardon kistáncterén, Reload-al és meghívott vendégeivel.

Robotrock Summer Rampage

Július 27., szombat  21:00. Ingyenes!

ITALAKCIÓ: Finlandia+Burn 790Ft

A Robotrock Summer Rampage buliját a 19 éves undeground dj, Dub Personal nyitja 21.00-kor. Őt követi az est névadója : a Robotrock dj csapata. A fiúk egy budai klubban kezdtek el saját baráti társaságuknak elektronikus zenei rendezvényeket szervezni 2009-ben. Gyorsan híre ment a jó buliknak, ezért egyre többen lettek kíváncsiak rájuk.  A kis klubot kinőve egyre nagyobb szórakozóhelyeken kezdtek el játszani a srácok és mára lassan az összes hazai fesztiválon hallhatóak.  Július 27-én a Zöld Pardonban rockolnak a legújabb electro, electro-house, bassline, fidget, dubstep ütemekre. A folytatásban Firedog következik, aki nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is elismert producer.  Szombati mixeiben a basszus alapú dubstep, drumstep midtempo, drumandbass, electro és grime trackek is megtalálhatóak lesznek.  Az elektro est befejezését Puppetz fogja levezényelni. Mindeközben a kistánctéren It’s A Trap zenél majd, aki nevéhez hűen a trap műfaj talán legismertebb hazai képviselője.

Line-up:

21.00 Dub Personal

22.00 Robotrock

01.00 Firedog

03.00 Puppetz

Kistánctér: It’s a Trap


hirdetés koncert zöld pardon isten háta mögött sena



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása