2013.09.03. 11:36 – Lángoló Gitárok

Jön az új morningdeer-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

morningdeer160_1500.jpgÚj lemezt jelentet meg hazánk egyik legizgalmasabb, külföldön is aktív zenei produkciója. A modern elektronikuszenei elemekkel, akusztikus hangszerekkel és „talált hangokkal" (mondjuk bicikliküllő-zörejekkel) egyaránt dolgozó Dányi Krisztina 2010-ben kezdett morningdeer néven dalokat megjelentetni az art rock, a barokkpop és a lofi zajzene határmezsgyéjén, majd 2011 májusában adta ki első albumát is, a dayst.

Egyszemélyes hálószobaprojektjét kvartetté alakítva rövid, ám annál sikeresebb koncertsorozatot adott - 2012 nyarán viszont az eredeti formációt feloszlatva a szerző új hangzáson kezdett dolgozni, és azóta második lemezét is befejezte. A Concert On A Twig című album idén nyáron jelent meg Japánban, Angliában és Amerikában, a Whereabout Records gondozásában.

„Ez a lemez nem keresi a biztos fogódzókat, inkább megismer és felfedez, kísérletezik. Ne is várjunk tőle hagyományos dalokat. Egy madárnak az első repülés, koncert egy törékeny ágon." – mondja a lemezről Dányi Krisztina.

Az album szeptember közepén jön ki Magyarországon, a megjelenéshez pedig lemezbemutató koncert is tartozik, mely szeptember 19-én lesz az A38 hajón, ahol a morningdeer a Pegazusok nem léteznek és a Mayberian Sanskülotts társaságában lép színpadra.

A megújult zenekarban a több stílusban is otthonosan mozgó Halmos András dobos, az elektronikát kezelő Bolcsó Bálint és hazánk egyik legizgalmasabb gitárosa, Mészáros Ádám biztosítják a kellően elborult, kísérletező, mégis popos-jazzes hátteret a dalok hangzáshű előadásához.

Dányi Krisztinával az Indexvideó Stenk rovata is készített interjút 2012 elején, ami lényegében beindította a karrierjét:


pop hír morningdeerKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.